Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Buzărnescu va juca la Australian Open

Ziarul de Vrancea
2 feb 2021 727 vizualizări

Jucătoarea română de tenis Mihaela Buzărnescu va fi prezentă pe tabloul principal de simplu al turneului Australian Open, primul de Mare Șlem al anului, din postura de „lucky loser”, a anunțat, ieri Steaua TV, canalul de televiziune al CSA Steaua București. Buzărnescu, sportivă legitimată la CSA Steaua, a fost învinsă în ultimul tur al calificărilor de americanca Whitney Osuigwe, luna trecută, la Dubai

România va avea în total șase reprezentante la simplu, Simona Halep, Patricia Țig, Sorana Cîrstea, Irina Begu, Ana Bogdan și Mihaela Buzărnescu. Tragerea la sorți a tablourilor principal de simplu va avea loc asrăzi la Melbourne, de la ora 09:00 (ora României).

Tricolorii înfruntă Albionul

Naționala României va disputa în luna iunie două meciuri amicale, cu Georgia, pe teren propriu, și cu Anglia, în deplasare. Partidele sunt programate la 2 iunie cea cu Georgia și la 6 iunie cea cu Anglia. Stadioanele pe care se vor disputa cele două jocuri și orele de start vor fi stabilite și comunicate ulterior.Au trecut deja două decenii de la ultima întâlnire cu Anglia, locul 4 în clasamentul FIFA, calificată la EURO cu șapte victorii și un singur eșec în preliminarii. La Euro-2000, în faza grupelor, tricolorii se impuneau cu 3-2 și obțineau calificarea în sferturi. Palmaresul în fața britanicilor este pozitiv. Din 11 întâlniri ne-am impus în 3, alte 6 s-au încheiat la egalitate, iar Anglia a câștigat de două ori. Toate succesele noastre au venit în meciuri oficiale, unul în preliminarii și două la turnee finale. O singură dată britanicii s-au impus în dueluri cu miză, 1-0 la CM 1970 din Mexic.

Lipă a prins virusul

Vicepreședintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român Elisabeta Lipă a fost diagnosticată cu COVID-19. Elisabeta Lipă a confirmat la Antena 3 că a avut simptome ușoare și că este în izolare acasă, sub supravegherea medicului. „Nu știu de unde am luat acest virus. Din păcate, acest virus poți să-l iei de pese tot. Nu am nicio idee de unde m-am infectat, că m-am protejat. Așa că, fiți atenți!”, ”, a declarat Lipă la Antena 3. Elisabeta Lipă are 56 de ani.

Acasă, pe terenul rivalei

Formația FC Hermannstadt a remizat, ieri, pe teren propriu, la Mediaș (!) scor 1-1, cu echipa Gaz Metan Mediaș, într-un meci din etapa a XXI-a a Ligii I.Mayoral a deschis scorul în min 57 pentru sibieni, iar Chamed a egalat în min 52. Într-un alt meci disputat ieri, Astra a învins cu 3-1, în deplasare pe FC Voluntari, goluri marcate de Stahl ('14), Budescu ('45^2) și V.Gheorghe ('51), respectiv, I.Gheorghe ('69).

Adversare la baschet

Forul european de baschet (FIBA Europe) a anunțat, miercuri, în urma tragerii la sorți, meciurile din optimile de finală ale Europe Cup. CSU Sibiu va juca în compania italienilor de la Reggio Emilia, iar CSM Oradea se va duela cu BC Dnipro din Ucraina.Meciurile vor avea loc la turneul numit „bulă epidemiologică”, programat între 23-25 martie, însă gazda nu a fost anunțată încă.Partidele sunt eliminatorii, iar după optimile programate în 23 martie vor urma sferturile din 25 martie, când cele două reprezentante ale României se vor întâlni, dacă se vor califica.Câștigătoarele din sferturi se vor califica la Turneul Final Four, de asemenea fără gazdă stabilită la acest moment. Faza finală a competiției se va disputa între 21-26 aprilie.

Teste frecvente la Tokyo

Sportivii participanți la Jocurile Olimpice de la Tokyo vor fi testați pentru coronavirus cel puțin din patru în patru zile, conform unui prim ghid dat publicității de Comitetul Internațional Olimpic (CIO), relatează The Guardian și L’Equipe. În ghid se menționează că sportivii și ceilalți participanți vor face testul pentru Covid-19 cu 72 de ore înainte de plecarea către Tokyo. După sosirea în Japonia, sportivii vor fi testați din nou, iar apoi vor face teste în mod regulat. Concurenților și oficialilor li se recomandă să nu folosească transportul în comun fără permisiune. În plus, ei nu trebuie să facă excursii și să meargă la restaurante. Ei își vor putea părăsi locul de cazare doar pentru a merge în locuri autorizate. În locurile în care au loc competițiile de la JO nu vor avea acces persoanele cu temperatură mai mare de 37,5 grade.

Urmașul Ducelui, la Lazio

Romano Floriani Mussolini, un fundaș dreapta de 18 ani și strănepotul liderului fascist italian Benito Mussolini, a semnat un contract de jucător profesionist cu Lazio. Fiu al lui Mauro Floriani și al Alessandrei Mussolini, fostă deputată europeană și nepoata lui Benito Mussolini, tânărul jucător mai are nevoie de pregătire, conform lui Mauro Bianchessi, antrenorul său de la U18 de la Lazio. „Este un băiat umil, care nu s-a plâns niciodată, nici măcar când nu a jucat timp de doi ani. Pare promițător, dar cred că încă nu este pregătit și mai trebuie să progreseze pentru a deveni un adevărat jucător”, a declarat Bianchessi pentru Sky Sports


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.