Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Burleanu avansează la UEFA

Ziarul de Vrancea
25 iun 2018 1920 vizualizări

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, membru al Comisiei Consultative de Marketing a UEFA, a fost numit prim-vicepreședinte al comisiei forului european.

El va continua să conducă și grupul de lucru UEFA-Uniunea Europeană, rol pe care îl îndeplinește din martie 2017. Ceilalți reprezentanți ai României în comisiile UEFA sunt Radu Vișan, secretar general FRF (Comisia pentru Asociații Naționale), Ion Geolgău, manager scouting FRF (Comisia pentru Asistență Tehnică și Dezvoltare), Ciprian Paraschiv, manager dezvoltare fotbalistică FRF (Comisia pentru Futsal și Fotbal pe Plajă), Anghel Iordănescu (Comisia pentru Fotbal), Camelia Nicolae, referent relații internaționale FRF (Comisia pentru Fotbal Feminin). Modificările aprobate de Comitetul Executiv al UEFA care vizează structura comisiilor sale au fost comunicate federațiilor naționale europene, iar România își păstrează reprezentanții în componența acestor organisme.

Pleacă Budescu în Golf?

FCSB este foarte aproape de a rămâne fără omul care a contat cel mai mult în sezonul recent încheiat. Finanțatorul vicecampioanei, Gigi Becali, a declarat că mijlocașul este foarte aproape de a face pasul spre Arabia Saudită, la Al Shabab Riyadh, în schimbul a două milioane de euro.  La Al Shabab, Budescu va fi coleg de vestiar cu Valerică Găman, plecat de la FCSB în această vară, și va fi antrenat de Marius Șumudică, noul antrenor al saudiților. "Ruptura" dintre FCSB și Budescu a avut loc pe finalul sezonului, atunci când mijlocașul i-a reproșat lui Nicolae Dică schimbarea la pauză, în meciul cu Viitorul, de la Ovidiu. Becali l-a criticat în direct la TV, iar totul a luat-o la vale pentru preferatul patronului. Latifundiarul din Pipera a anunțat de mai multe ori că Budescu e de vânzare, iar luni a susținut că va încasa două milioane de euro în schimbul său.

Roma îl vrea pe Ianis Hagi

Clubul AS Roma este interesat de transferul mijlocașului Ianis Hagi de la Viitorul, fiind dispus să ofere 4-5 milioane de euro pentru transferul fiului fostului internațional Gheorghe Hagi, informează Gazzetta dello Sport, citată de presa italiană. În vârstă de 19 ani, Hagi jr. nu s-ar afla la prima experiență în Italia. El a fost transferat de la Viitorul la Fiorentina în 2016. Hagi junior a jucat la formația de tineret, dar nu s-a impus pentru a ajunge la prima echipă (a jucat doar două meciuri, 48 de minute, intrând de pe bancă), astfel că a fost răscumpărat în ianuarie de tatăl său, patronul FC Viitorul. Sursa citată a notat că antrenorul Eusebio Di Francesco l-ar dori pe Ianis Hagi ca variantă de rezervă pentru Javier Pastore, jucătorul argentinian pe care echipa romană îl va transfera de la PSG, pentru 20 de milioane de euro. AS Roma a terminat pe locul III sezonul trecut în Serie A și va evolua în grupele Ligii Campionilor.

Echipa decepțiilor

Cotidianul L'Equipe a alcătuit o echipă a jucătorilor care au decepționat în primele două etape din faza grupelor Cupei Mondiale din Rusia.  Din această formație nu lipsesc vedete ca polonezul Lewandowski sau argentinianul Lionel Messi. De altfel, Argentina are cei mai mulți jucători în această echipă, deși mai păstrează șanse de calificare în optimi. Echipa realizată de L'Equipe este următoarea: Caballero (Argentina) - Ivanovic (Serbia), Schär (Elveția), Otamendi (Argentina), Rybus (Polonia) - Busquets (Spania) - Willian (Brazilia), Müller (Germania), Messi (Argentina), Matuidi (Franța) - Lewandowski (Polonia). Jurnaliștii francezi nu au nominalizat un selecționer pentru această echipă.

Hamilton, din nou în frunte

Britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) a câștigat, duminică, Marele Premiu al Franței, a opta etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, desfășurată pe circuitul Le Castellet. Hamilton a pornit din pole position în cursă și a obținut al treilea succes din acest sezon, după cele din Azerbaidjan și Spania.  În clasamentul piloților, Hamilton ocupă primul loc, cu 145 puncte, urmat de Sebastian Vettel (131) și Daniel Ricciardo (96). Etapa a noua a CM de Formula 1, Marele Premiu al Austriei, va avea loc la 1 iulie, la Spielberg.

Berdych renunță la Wimbledon

Cehul Tomas Berdych a anunțat, duminică, faptul că nu va juca la ediția 2018 a turneului de la Wimbledon, din cauza unor probleme medicale. Berdych s-a retras din cauza durerilor la spate care l-au deranjat în ultimele luni. Semifinalist și în 2016, și în 2017 la Wimbledon, Berdych a explicat, într-o postare pe contul oficial de Twitter, că, deși a încercat toate variantele de tratament, nu a reușit să își rezolve problema. ''Din păcate, am eșuat în încercarea mea de a fi apt de joc pentru sezonul de iarbă. Trebuie să mă opresc și să îi acord spatelui meu timpul necesar refacerii pentru săptămânile care urmează", a mai transmis Berdych.

Franța, în grupă cu Germania

Campioana mondială en-titre la handbal masculin, Franța, va evolua în grupa A, cu echipele Rusia, Serbia, Brazilia și Coreea, dar și cu una dintre gazdele CM2019, Germania, potrivit tragerii la sorți de luni. România a fost eliminată în play-off de Macedonia. Componența grupelor CM2019 este următoarea: Franța, Rusia, Germania, Serbia, Brazilia, Coreea (grupa A), Spania, Croația, Macedonia, Islanda, Bahrain, Japonia (B), Danemarca, Norvegia, Austria, Tunisia, Chile, Arabia Saudită (C), Suedia, Ungaria, Qatar, Argentina, Egipt, Angola (D). Coreea de Sud și Coreea de Nord vor forma o echipă unificată la Campionatul Mondial de handbal masculin din 2019, în urma invitației forului internațional de profil (IHF). Primele trei clasate în fiecare grupă obțin calificarea în grupele principale, iar celelalte trei continuă în Cupa Președintelui.

Un alt străin la Dinamo

Handbalistul croat Ante Kuduz va evolua la campioana României, CS Dinamo, informează site-ul oficial al grupării bucureștene. Ante Kuduz (23 de ani, 2,03 metri înălțime / 105 kilograme) evoluează pe postul de inter stânga, dar este și un bun apărător (central și intermediar stânga). El a jucat în ultimul sezon în Elveția, la Pfadi Winterthur, unde a marcat 110 goluri în 35 de meciuri disputate în patru competiții (inclusiv Cupa EHF). Înainte de Pfadi, Ante Kuduz a mai jucat la Dijon Bourgoigne (Franța / sezon 2016-2017) și la RK Varazdin (Croația / 2015-2016).

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.