Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Budescu nu joacă la națională

Ziarul de Vrancea
8 oct 2018 608 vizualizări

Constantin Budescu nu va putea juca în meciurile contra Lituaniei (11 octombrie) și Serbiei (14 octombrie) din Liga Națiunilor, anunță frf.ro.

În urma investigațiilor efectuate de către staff-ul medical al echipei naționale de fotbal, s-a constatat faptul că acesta a suferit o reacutizare a unei leziuni a ligamentului colateral  al genunchiului drept, având nevoie de aproximativ patru săptămâni pentru tratament și recuperare. Selecționerul Cosmin Contra nu va convoca alt jucător în locul lui Budescu. Astăzi, tricolorii vor decola spre Vilnius, acolo unde joi, de la ora 21:45, pe stadionul LFF, vor întâlni selecționata Lituaniei. Cel de-al doilea joc este programat duminică, 14 octombrie, de la ora 16:00, pe Arena Națională, în fața Serbiei, echipă căreia România i-a fost egală, 2-2, la Belgrad, în septembrie

Burleanu predă lecții de marketing sportiv

Răzvan Burleanu, președintele FRF, a fost pentru o zi profesor la ”Abordarea strategică a marketingului sportiv”, ce a avut loc luni la Londra. La program au fost prezenți foști fotbaliști. ”Abordarea strategică a marketingului sportiv” este un curs care se adresează foștilor fotbaliști ce vor să rămână în fenomen din postura de conducători. La cursul de la Londra a participat și Răzvan Burleanu, lector în programul UEFA Executive Master din 2106. ”Sunt onorat să pot împărtăși din experiența implementării Planului Strategic pentru Dezvoltarea Fotbalului din România 2015-2020, cu atât mai mult cu cât organizatorii au apreciat că exemplul nostru poate deveni un reper de bune practici în diferite domenii ale fotbalului. Cei 26 de cursanți ai acestei ediții cumulează 1.440 de meciuri internaționale, trei Cupe Mondiale, cinci titluri de campioni europeni și două Ligi ale Campionilor”, a declarat Răzvan Burleanu. La curs au participat Eric Abidal, Juninho Pernambucano, Christian Karemebeu, Rai Oliveira, Youri Djorkaeff, Gaizka Mendieta, Stilian Petrov, Gilberto Silva sau Kolo Toure.

 

Victorii în Cupa EHF

Echipa de handbal masculin HC Dobrogea Sud Constanța s-a calificat, duminică, pe teren propriu, în turul 3 al Cupei EHF, după ce a câștigat returul cu formația cehă Talent Plzen, cu scorul de 29-23 (14-13), în turul secund al competiției. În manșa tur, HC Dobrogea Sud Constanța s-a impus cu 28-21 (15-15), astfel că are 57-44 la general și trece în turul 3. Talent Plzen și-a dat acordul pentru a juca ambele manșe la Constanța. Tot duminică, Steaua București a câștigat cu israelienii de la Maccabi Rishon, scor 25-23 (13-11), în manșa tur din turul 2. Returul este programat în deplasare, în 12 octombrie. În 17 octombrie va avea loc tragerea la sorți a partidelor din turul 3, în care se va lupta, tot eliminatoriu, pentru calificarea în faza grupelor.

Mureșan a refuzat paleative

În ultimele săptămâni, acționarii CFR au încercat să caute soluții pentru o despărțire amiabilă de Iuliu Mureșan. Se pare că una dintre propunerile celor din Consiliul de Administrație a fost ca actualul conducător să ocupe funcția de președinte de onoare. Astfel, Iuliu Mureșan ar fi rămas la club și după instalarea noului președinte executiv, Marian Copilu. Autoritatea conducătorului cu care CFR a luat patru titluri ar fi fost serios afectată. Practic, Mureșan nu ar mai fi avut drept de semnătură și nici nu ar mai fi luat ultima decizie în vreo situație importantă pentru club. Rolul său ar fi fost strict consultativ și de imagine, Iuliu Mureșan urmând în continuare să gestioneze relația cu presa și fanii. Actualul președinte a refuzat însă dorința conducerii, astfel că urmează să părăsească clubul, atunci când Marian Copilu și Daniel Stanciu vor fi instalați în noile funcții.

Debut promițător

Tenismanul Filip Jianu a debutat cu o victorie de marcă la Jocurile Olimpice de Tineret. Românul l-a învins pe favoritul nr. 4, italianul Lorenzo Musetti, scor 6-4, 6-4. Bucureșteanul în vârstă de 17 ani a reușit prima sa victorie în trei meciuri directe contra italianului, finalist al ediției 2018 a US Open-ului. Campion european în 2018 la dublu, alături de Ștefan Paloși, la dublu, Filip Jianu va juca mai departe împotriva francezului Clement Tabur. Filip Jianu joacă și la dublu, alături de un polonez, în timp ce la feminin România este reprezentată de Selma Cadâr, care va debuta la simplu tot împotriva capului de serie 4 - slovena Kaja Juvan.

 

 

 

FCSB revine pe Arena Națională

Periplul FCSB la Voluntari s-a terminat. Gigi Becali a anunțat, ieri, ă echipa sa se va întoarce pe Arena Națională, unde problemele cu gazonul au luat sfârșit. Vicecampioana României a plecat de pe cel mai mare stadion al țării pentru că gazonul care arăta groaznic să fie schimbat, dar experiența la Voluntari nu s-a dovedit una chiar bună. învinsă de Concordia cu 1-0, FCSB a rămas și fără galerie, care i-a reproșat lui Becali mutarea formației în afara Bucureștiului, iar omul de afaceri a revenit asupra deciziei.Începând cu meciul de pe 28 octombrie, cu FC Voluntari. .

Terry zice “stop”!

John Terry, în vârstă de 37 de ani, fost căpitan al naționalei Angliei, a anunțat, duminică seară, că se retrage din activitatea de fotbalist.  Terry a postat pe Instagram o imagine în care apare ridicând un trofeu deasupra capului, cu mesajul: “După 23 de ani incredibili ca fotbalist, am decis că acum este momentul potrivit pentru a mă retrage”. John Terry, care va împlini 38 de ani la 7 decembrie, a jucat peste 500 de meciuri în Premier League. El a câștigat titlul de campion al Angliei cu Chelsea în 2005, 2006, 2010, 2015 și 2017. El are în palmares și Liga Campionilor (2012) și Liga Europa (2013). În 2017, după ce a plecat de la Chelsea, el a semnat cu Aston Villa, grupare pe care a părăsit-o la 30 mai. Luna trecută, Terry a primit o ofertă de la Spartak Moscova, pe care a refuzat-o. John Terry a jucat pentru naționala Angliei în perioada 2003-2012, în 78 de meciuri, și a înscris șase goluri.

 

Klopp nu agrează Liga Națiunilor

Antrenorul echipei Liverpool, Jürgen Klopp, consideră că Liga Națiunilor este o competiție "fără sens", iar jucătorii sunt și mai obosiți după prezența la primele reprezentative. "Băieții vor pleca și din păcate trebuie să joace în Liga Națiunilor, competiția fără niciun sens din lumea fotbalului. Că pleacă nu e o mare problemă, pentru că acum poți suna un selecționer să-i ceri să odihnească un jucător sau doi, dar îți va răspunde că e mare presiune pe el pentru că acum are Liga Națiunilor. Nu știu exact cum poți câștiga această competiție, dar e un fel de finală anul viitor, așa că vom vedea", a spus Klopp. Jucătorii de la Liverpool au disputat șapte meciuri în 23 de zile, în campionat, Liga Campionilor și cupele naționale

Arbitri de tenis corupți

Trei arbitri thailandezi de scaun au fost suspendați pe viață de Federația Internațională de Tenis pentru pariuri și aranjare de meciuri la turnee ITF. Anucha Tongplew, Apisit Promchai și Chitchai Srililai au recunoscut că au pariat pe meciuri pe care le-au arbitrat anul trecut. "De asemenea, ei au manipulat scorurile introduse în sistemul oficial de punctaj, pentru scopuri legate de pariuri și profit personal", se arată într-un comunicat al Unității pentru Integritate în Tenis (TIU). Suspendarea celor trei este cu efect imediat. Acestora li se interzice să oficieze sau să asiste la orice eveniment organizat sau recunoscut de forurile de tenis.

Mutări de sponsori în Premier League

Clubul Arsenal Londra a încheiat un contract de sponsorizare cu Adidas, în valoare de 300 de milioane de lire sterline (341 de milioane de euro), valabil de la 1 iulie 2019, pentru cinci ani. Gruparea londoneză pune astfel capăt unei colaborări de cinci ani cu Puma, care le oferea "tunarilor" 30 de milioane de lire sterline pe an. Arsenal revine la tricourile Adidas după 25 de ani. Cel mai mare contract de sponsorizare din Premier League îl deține Mancheter United, care primește, tot de la Adidas, 75 de milioane de lire sterline pe an. Pe locul al doilea se află Chelsea cu Nike și Arsenal, cu câte 60 de milioane de lire sterline pe an. Puma îi va "îmbrăca" din sezonul viitor pe jucătorii de la Manchetser City, pentru 50 de milioane de lire sterline pe an. City are contract în acest moment cu Nike.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.