Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Budescu arde Gazul

Ziarul de Vrancea
14 dec 2020 829 vizualizări

Astra Giurgiu a învins, ieri, pe teren propriu, cu scorul de 3-0 (3-0), formația Gaz Metan Mediaș, în primul meci al etapei a XIV-a a Ligii I.

Golurile au fost marcate de Montini ('4), Budescu ('38) și Romeo ('43 – autogol). Budescu a fost eroul meciului el pasând decisiv și la golul lui Montini și la autogolul lui Romeo. Faza antologică s-a produs la golul lui Budescu, când portarul Gazului, Buzbuchi i-a pasat ideal lui ....Montini, care i-a întors serviciul lui Budescu de la primul gol. Astra a acumulat 13 puncte, la fel ca Gaz Metan și poate fi egalată și de Poli Iași, dacă câștigă astăzi meciul cu Academica.

Craiova a preluat comanda

Formația Universitatea Craiova a învins, luni, în deplasare, cu scorul de 2-1, echipa UTA Arad, în ultimul meci al etapei a XIII-a a Ligii I. Golurile craiovenilor au fost marcate de Cicâldău ('13) și Ofosu ('26), iar UTA a egalat în min. 21 prin Buhăcianu. În minutul 85, fundașul Benga de la gazde a fost eliminat direct pentru o intrare dură la atacantul croat Mamut. În urma acestui rezultat, Universitatea revine în fruntea clasamentului, cu 31 p, urmată de FCSB (30) și CFR Cluj (27). Vineri, în penultima etapă, CSU Craiova întâlnește pe FCSB, pe stadionul „Ion Oblemenco”.

Echipa ideală „Ballon d'Or”

France Football a anunțat echipa ideală pentru Balonul de Aur «Dream Team», condusă de portarul rus Lev Iașin. Nu lipsesc Maradona, Pelé, Messi. În ancheta publicației franceze a fost nominalizat și Gheorghe Hagi. În această formație nu se află jucători precum Michel Platini, Zinédine Zidane sau Thierry Henry. Echipa ideală este: Lev Iașin (Rusia) - Cafu (Brazilia), Franz Beckenbauer (Germania), Paolo Maldini (Italia) - Pelé (Brazilia), Lothar Matthäus (Germania), Xavi Hernandez (Spania), Diego Maradona (Argentina) - Lionel Messi (Argentina), Ronaldo (Brazilia), Cristiano Ronaldo (Portugalia).

Neymar poate reveni duminică

Antrenorul echipei PSG, Thomas Tuchel, a declarat că atacantul Neymar, accidentat, ar putea reveni mai repede decât se estimase inițial. Jucătorul brazilian ar putea fi pe teren, duminică, la meciul cu Lille, programat la Paris, în etapa a XVI-a a Ligue 1. Duminica trecută, în prelungirile meciului de la Paris, câștigat de Lyon cu 1-0, Neymar a fost faultat de Thiago Mendes, atacantul gazdelor părăsind terenul pe targă, cu dureri la glezna stângă și cu ochii în lacrimi. Mendes a primit inițial cartonașul galben, dar după ce arbitrul Benoît Bastien, care a condus și meciul Young Boys Berna - CFR Cluj, a revăzut faza cu ajutorul VAR, mijlocașul a fost eliminat, în minutul 90^8. L'Equipe a scris, marți, că Neymar ar urma să revină în competiție la 13 ianuarie, la meciul cu Olympique Marseille, contând pentru Supercupa Franței.

Cech s-a întors în poartă

Portarul Peter Cech, în vârstă de 38 ani, retras din activitate în mai 2019, a revenit, luni, pe teren, evoluând pentru echipa de rezerve a clubului Chelsea Londra, în partida câștigată, scor 3-2, cu Tottenham Hotspur, informează L'Equipe. Fostul internațional ceh (124 de selecții), care a câștigat 13 trofee Cu Chelsea, între care patru titluri de campion al Angliei (2005, 2006, 2010 și 2015), a fost inclus din precauție de clubul londonez pe lista jucătorilor autorizați să dispute Liga Campionilor în acest sezon. Petr Cech este în prezent consilier tehnic și de performanță la clubul Chelsea. Clubul de pe ”Stanford Bridge” a învins Tottenham, scor 3-2, după ce la pauză era condusă cu 2-0.

Demisie la naționala sârbă

Federația Sârbă (FSS) a anunțat plecarea selecționerului Ljubisa Tumbakovic, după ce tehnicianul de 68 de ani, nu a reușit să califice echipa la Euro-2021. „Vicepreședintele FSS, Marko Pantelic, a decis, după ce a discutat cu mai mulți candidați, că succesorul lui Tumbakovic trebuie să fie numit până la finalul anului”, a precizat forul sârb. Serbia este în prezent pe locul 30 în clasamentul FIFA, iar înnoiembrie a ratat calificarea la CE-2020 în fața Scoției, la loviturile de departajare.

Revine Bianca pe teren?

Antrenorul Sylvain Bruneau a declarat că jucătoarea cannadiană de origine română Bianca Andreescu este pregătită să revină în competiții. „A fost un an foarte greu. Ne-am antrenat la Monte-Carlo pentru recuperarea ei completă după accidentarea suferită la genunchi. Era pregătită să se întoarcă la Indian Wells, dar toate turneele au fost anulate de pandemie. În timpul verii, ne-am antrenat pentru revenire, dar ea a suferit o accidentare la picior și a trebuit să oprim antrenamentele. Ea va fi fericită să revină pe teren, să concureze și este extrem de motivată. Cealaltă parte este că te obișnuiești cu presiunea prin a fi confruntat puțin cu ea. Când nu te confruntați cu acea muzică o vreme, va exista o mică adaptare, dar Bianca, prin natura ei, a fost întotdeauna o persoană care s-a dezvoltat în competiție”, a declarat Bruneau.Bianca Andreescu, 20 de ani, locul 7 WTA, s-a accidentat la genunchiul stâng la Turneul Campioanelor din octombrie 2019 și nu a mai evoluat de atunci.

Optimism în stil japonez

Guvernatorul orașului Tokyo a declarat, marți, că nu există „niciun scenariu” care să ducă la anularea Jocurilor Olimpice, amânate pentru vara viitoare din cauza pandemiei de coronavirus. Yuriko Koike a avertizat, într-un interviu pentru AFP, că JO vor avea un impact asupra viitoarelor evenimente olimpice, cum ar fi Jocurile de iarnă din 2022 de la Beijing și JO de vară din 2024 de la Paris Ea a recunoscut că publicul japonez nu este de acord cu organizarea JO din 2021, dar crede că acest lucru se va schimba, „Publicul japonez și locuitorii din Tokyo se gândesc doar la situația actuală, dar trebuie să privim spre viitor”, a declarat Koike.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.