Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE Bucurii și necazuri din Malta

Ziarul de Vrancea
10 iun 2019 848 vizualizări

Selecționerul este mulțumit de eficacitatea jucătorilor, de debutul lui Iulian Cristea și este supărat din cauza acuzelor aduse în presă

Selecționerul Cosmin Contra a declarat, luni, după victoria cu Malta, că este nemulțumit de accidentarea fundașului Ionuț Nedelcearu, de cartonașul roșu primit de fundașul dreapta Alexandru Chipciu și de jocul echipei din finalul primei reprize. “Contam pe cel puțin patru puncte din această dublă. Chiar dacă egalul din Norvegia a venit în ultimele minute, această victorie ne dă șansa să depindem de noi, atât cu Suedia, cât și cu Norvegia, acasă. Avem cu Spania următorul meci, pe care trebuie să-l pregătim bine și să scoatem un rezultat pozitiv. Sunt supărat un pic pe această eliminare a lui Alex, mai ales că el se simte foarte bine pe postul de fundaș dreapta. Îmi pare rău pentru că din punctul meu de vedere este un fundaș lateral care face atât faza de apărare, cât și faza de atac, avem foarte multe opțiuni cu el. Dar avem și alți jucători la echipa națională care îl pot înlocui pe Alex Chipciu și sunt sigur că o vor face foarte bine. Sunt supărat și de accidentarea lui Nedelcearu, pentru că am vrut să încerc acest cuplu de fundași centrali în acest meci”. Selecționerul a remarcat, de asemeneași unele aspecte pozitive , cum ar fi debutul lui Iulian Cristea.”Am marcat patru goluri, am avut o echipă destul de tânără în primul 11 și am reușit să marcăm trei goluri în prima repriză. Nu am fost mulțumit de ultimele 10-15 minute din prima repriză, în care ne-am mulțumit cu acel 3-0. În a doua repriză, chiar dacă am mai avut ceva ocazii, nu am mai avut inspirația pe care am avut-o în prima repriză, dar este foarte bine că am marcat al patrulea gol. Trebuie să ne facem calcule, suntem în grafic deocamdată, nu suntem la mâna nimănui, avem meciurile decisive acasă, cu suporterii alături de noi, îmi doresc ca ei să fie alături de echipa națională. Ianis s-a zbătut ca toți ceilalți, ceea ce i-am cerut din punct de vedere tactic a făcut foarte bine, s-a mișcat foarte bine între linii, a creat spații, a combinat cu jucătorii din față, a încercat să dea gol, să dea pase de gol, din punctul meu de vedere a făcut un meci bun ca întreaga echipă”, a declarat Contra, la ProTV.

Selecționerul s-a referit și l-a situația lui Ionuț Nedelcearu, accidentat în meciul de luni. El a rămas o zi în Malta pentru a fi consultat de un specialist după ce i s-a făcut o radiografie. Nedelcearu ar putea fi operat urmând să poarte o mască pentru a putea juca la Campionatul European de tineret.

El a amenințat că îi va da în judecată pe cei care susțin că face selecția la echipa națională ținând cont de impresarii jucătorilor.

Nedelcearu merge cu nasul rupt

Recent, fundașul Ionuț Nedelcearu, a declarat că a suferit o fractură a oaselor nazale, însă asta nu îl va împiedica să evolueze la Campionatul European de tineret.

“Nu este nimic grav, am fost la spital, la un ORL-ist, este doar o fractura a oaselor nazale, nu mă împiedică să pot evolua, trebuie să port o mască timp de zece zile. Pe teren, mai mult mi-au dat lacrimile pentru că mă gândeam că pierd Euro. Cu Malta, deja aveam 2-0, nu i-am simțit să ne pună probleme și de aceea mă gândeam la Euro”, a declarat Nedelcearu la Digisport. Nedelcearu va fi supus unor noi teste în Italia, iar apoi se va decide dacă va rămâne în lot sau locul lui va fi luat de dinamovistul Ricardo Grigore.

Simona își revede antrenorul

* reîntâlnirea dintre Halep și Cahill va avea loc la Cluj, în cadrul unui festival al sportului

Darren Cahill și Simona Halep se reîntâlnesc la Cluj la finalul acestei săptămâni, în cadrul Sports Festival, unde australianul va susține un masterclass, “The art of coaching” (Arta antrenamentului), iar Simona Halep va participa, alături de Marius Copil, la partidele demonstrative de tenis împotriva italienilor Flavia Pennetta și Fabio Fognini. Peste 30 de sporturi vor fi reprezentate în competiții la finalul săptămânii la Cluj, unde organizatorii Sports Festival se așteaptă la un aflux numeros de public. Evenimentul central al manifestărilor este întâlnirea demonstrativă de tenis România – Italia, cu două meciuri de simplu și unul de dublu, care îi vor avea protagoniști pe Simona Halep – Marius Copil, respectiv pe Flavia Pennetta - Fabio Fognini. Cei patru sportivi vor participa și la o conferință de presă comună, programată cu o zi înainte, vineri, la BT Arena.

Tot sâmbătă, australianul Darren Cahill va atrage și el atenția iubitorilor tenisului, prin susținerea unui masterclass – “The art of coaching”. Accesul se va face doar pe bază de invitație, potrivit organizatorilor. Cahill va asista și la meciurile demonstrative.

Sports Festival, al cărui ambasador este Cătălina Ponor, propune publicului, între altele, beach-volley, petanque, skateboard, kendama, cross-training, rugby, competiții demonstrative de enduro și echitație etc. Aflat la a doua ediție, festivalul punctează și în lumea fotbalului, în 12 iulie, atunci când istoria de 100 de ani a FC Universitatea Cluj va fi onorată prin meciul de gală cu PAOK Salonic, echipa lui Răzvan Lucescu.

Tricolorii tineri au intrat la apă

* de astăzi, lotul lui Mirel Rădoi va fi completat în cantonament cu jucătorii care au fost chemați și la naționala mare

Jucătorii naționalei de tineret au avut parte de o surpriză luni seară: au efectuat o ședință de pregătire la piscina hotelului unde sunt cazați în cadrul cantonamentului de la Bagno di Romagna. Astfel, luni seară, tricolorii U21 s-au prezentat la piscina hotelului, unde, sub comanda preparatorului fizic Horațiu Baciu s-au antrenat în apă.

Ieri, selecționerul Mirel Rădoi le-a pregătit jucătorilor săi o nouă surpriză. După ce luni s-au antrenat la piscina hotelului, în această dimineață, tricolorii U21 s-au pregătit pe terenul de nisip din incinta complexului unde sunt cazați în Italia. Antrenamentul a fost unul intens, de forță. Jucătorii au fost împărțiți în patru grupe și fiecare dintre acestea a executat, pe rând, câte un exercițiu. Ședința de pregătire s-a încheiat pe gazon, unde tricolorii s-au duelat între ei, într-un joc școală. A fost ultimul antrenament în formulă restrânsă. Din cei 16 fotbaliști care erau prezenți în Italia la momentul respectiv, a absentat de la acest antrenament Vlad Dragomir. Mijlocașul legitimat la Perugia a fost la un cabinet stomatologic pentru a își trata o măsea.

Aseară s-au prezentat în cantonament fotbaliștii convocați la prima reprezentativă: Ionuț Radu, Ionuț Nedelcearu, Tudor Băluță, Dennis Man, Ianis Hagi și George Pușcaș. Cătălin Căbuz, implicat în jocurile de baraj pentru promovare/menținere în Liga 1, va ajunge în Italia pe 13 iunie. După amiază, lotul României va merge la plimbare în Cesena.

Pe 15 iunie, tricolorii se vor muta în orașul Forli, situat la 30 de km de Cesena. Aici se va sta pe durata turneului final.

Naționala României va debuta în Grupa C a turneului final în 18 iunie, împotriva Croației (Serravale/San Marino, 19:30, ora României), la 21 iunie va juca împotriva Anglia (Cesena, 19:30), iar pe 24 iunie va avea loc ultimul lor meci din grupă, contra Franței (Cesena, 22:00).

Surprize pe iarba olandeză

* Arîna Sabalenko, de-abia revenită în Top 10, a fost eliminată de la s’ Hertogenbosch de o australiancă  necunoscută * A doua zi de ploaie la Nottingham

Jucătoarea de tenis din Belarus Arina Sabalenka, locul 10 WTA și cap de serie numărul 2, a fost învinsă, marți, cu scorul de 6-7, 6-1, 4-6 de australianca Destanee Aiava, locul 214 WTA, beneficiară a unui wild card, în primul tur al turneului de la 's-Hertogenbosch. Aiava s-a impus după apropae o oră și 50 de minute de joc. În faza următoare, ea va evolua cu rusoaica Veronika Kudermetova, locul 60 WTA. Sabalanka a participat a doua oară în carieră la Libema Open, competiție de categorie WTA International, cu premii de 250.000 de dolari. Anul trecut, ea a părăsit turneul în sferturi.  Alte rezultate din turneul olandez: Kirsten Flipkens (Belgia) – Aleksandra Krunic (Serbia) 6-3, 3-6,6-1; Lesia Țurenko (Ucraina) – Kristyna Pliskova (Cehia) 6-4, 6-4; Alison van Uytvanck (Belgia) – Wang Yafan (China) 7-6, 6-3; Polona Hercog (Slovenia) – Christina McHale (SUA)  6-4, 6-4; Alison Riske (SUA) –Karolina Muchova (Cehia) 6-7,6-3, 6-2; Kiki Bertens (Olanda) – Johanna Larsson (Suedia) 6-3, 6-1; Ysaline Bonaventure (Belgia) – Fiona Ferro (Franța) 6-2, 2-6, 6-0; Ekaterina Aleksandrova (Rusia) – Elise Mertens (Belgia) 6-4, 6-2.La această competiție nu participă jucătoare române la simplu, fiind prezentă doar Andreea Mitu la dublu, în echipă cu germana Mona Barthel. Ele vor da piept în manșa I cu perechea Ekaterina Aleksandrova/Galina Voskoboeva (Rusia/Kazahstan).

* La Notingham ieri a fost a doua zi în care nu s-a putut juca din cauza ploii. În turneu se află două jucătoare române, Monica Niculescu și Gabriela Ruse, venită din calificări. Monica trebuie să joace cu kazaha Iulia Putințeva, care s-a retras și, în urma redistribuirii,  a ajuns s-o întâlniească pe germana Tatjana Maria.Gabi Ruse o va înfrunta pe concurenta ucraineană Daiana Iastremska. Cele două vor juca împreună și la dublu

Alt scandal în Formula 1

* echipa Ferrari este acuzată că nu i-a spus și lui Charles Leclerc despre penalizarea lui Vettel de la Montreal, prilej de speculații

Conducerea Ferrari nu i-a comunicat celui de-al doilea pilot al echipei, Charles Leclerc, că Sebastian Vettel a fost penalizat cu cinci secunde, la Marele Premiu de Formula 1 al Canadei, alimentând speculațiile că scuderia îl favorizează pe german.

Nu i-am spus. A fost o greșeală din partea noastră. Eram foarte ocupați pe linia boxelor și pur și simplu am uitat. Ar fi trebuit să o facem, dar nu am făcut-o”, a declarat șeful Ferrari, Mattia Binotto. Scuderia a mai fost “acuzată” în acest sezon că îl favorizează pe Vettel. La Montreal, pilotul din Principatul Monaco a terminat pe locul 3, la puțin peste o secundă față de timpul colegului său (cu sancțiunea aplicată), retrogradat pe locul 2 după Lewis Hamilton. Dacă Leclerc ar fi știut de penalizarea lui Vettel, în urma căreia germanul a pierdut victoria în cursă, ar fi putut forța și coborî și el sub cele cinci secunde care au fost adăugate timpului liderului și ar fi urcat pe locul 2, după britanicul de la Mercedes. Leclerc a fost diplomat când a fost întrebat despre acest subiect, afirmând că nu ar fi putut înregistra un timp mai bun dacă ar fi știut care e situația lui Vettel. Întrebat dacă ar fi făcut altceva dacă ar fi știut, Leclerc a răspuns: “Nu, pentru că oricum trăsesem tare să-i prind. I-am văzut că se luptă, i-am văzut că erau foarte aproape unul de altul și am văzut că eram rapid și mă apropiam. Am forțat pentru că, dacă s-ar fi întâmplat ceva, voiam să fiu cât mai aproape. Deci nu, nu mi-aș fi schimbat abordarea.” Germanul Sebastian Vettel de la Ferrari a trecut primul linia de sosire la Marele Premiu de Formula 1 al Canadei, desfășurat duminică, la Montreal, dar câștigător a fost declarat britanicul Lewis Hamilton de la Mercedes, clasat al doilea.

Meciurile grele, pe Arena Națională

Federația Română de Fotbal a anunțat la UEFA locul de disputare al partidei pe care prima reprezentativă o va juca în octombrie, pe teren propriu, împotriva Norvegiei, în preliminariile Euro-2020. Partida România – Norvegia va avea loc pe Arena Națională din București, la 15 octombrie, de la ora 21.45. Va fi meciul cu numărul 8 al tricolorilor în actuala campanie de calificare la turneul final de anul viitor, găzduit în 12 orașe europene, inclusiv la București. Până în octombrie, România mai are programate două jocuri în țară, la 5 septembrie, de la ora 21.45, România – Spania, tot la București, pe Arena Națională, și în 8 septembrie, de la ora 19.00, România – Malta, la Ploiești, pe Stadionul Ilie Oană. Arena Națională va găzdui patru partide de la Euro-2020, trei din grupa C (14, 18 și 22 iunie 2020) și o optime de finală (29 iunie 2020). În cazul calificării, naționala României va juca cel puțin două partide din faza grupelor pe Arena Națională.

Emoții pentru handbaliste

Naționala de handbal feminin a României, direct calificată la turneul final al CM2019, își va afla adversarele din faza grupelor competiției la tragerea la sorți din 21 iunie, la Tokyo. Campionatul Mondial de handbal feminin din 2019 se va desfășura în Japonia (la Kumamoto), iar în 21 iunie, la Tokyo, va avea loc tragerea la sorți a grupelor, după ce tabloul de 24 de echipe a fost completat cu câștigătoarele din faza play-off a Europei. Astfel, de pe continentul nostru s-au calificat la turneul final Germania, Danemarca, Suedia, Norvegia, Serbia, Muntenegru, Slovenia, Ungaria și Spania. Tragerea la sorți a grupelor va avea loc în 21 iunie, la Teatrul Kanze Noh, din Tokyo, în prezența președintelui IHF, Hassan Moustafa. Ceremonia va începe la ora 10.00 (ora României).

Succes pentru Edi Grosu în Luxemburg

Ciclistul român Eduard-Michael Grosu (Delko-Marseille) a câștigat cea de-a 73-a ediție a Turului Ronde van Limburg, luni, la Tongres. El s-a impus în fața italianului Simone Consonni și a danezului Lasse Norman Hansen. Anul trecut, cursa a fost câștigată de Mathieu Van der Poel (Corendon-Circus).

Cinci noutăți la CFR

Gruparea CFR Cluj, campioana României, a anunțat transferurile a cinci jucători pentru sezonul 2019/2020 al Ligii I. Fundașul central Andrei Burcă, fundașul dreapta Mateo Susic, care a mai evoluat în Gruia în sezonul 2014/2015, atacantul Mario Rondon, mijlocașul Luis Aurelio și portarul Cosmin Vâtcă, cel care revine în Gruia după un sezon. Cei cinci s-au alăturat lotului pregătit de Dan Petrescu și au efectuat primele antrenamente alături de noii coechipieri.

Messi, cel mai bine plătit

Argentinianul Lionel Messi de la FC Barcelona a fost sportivul cel mai bine plătit din lume, în perioada iunie 2018-iunie 2019, potrvit Forbes. Messi conduce în clasamentul anual publicat de revista americană cu venituri de 127 de milioane de dolari (112,5 milioane de euro), dintre care 92 de milioane de dolari reprezintă salarii și prime, iar 35 de milioane din contracte de sponsorizare. Jucătorul argentinian, care urcă în premieră pe primul loc, după ce anul trecut a fost al doilea după boxerul Floyd Mayweather, a fost urmat de alți doi fotbaliști, portughezul Cristiano Ronaldo de la Juventus (109 milioane de dolari - 65/44 milioane) și brazilianul Neymar de la PSG (105 milioane de dolari - 75/30 milioane). Top 5 este completat de boxerul mexican Canelo Alvarez, cu 94 de milioane de dolari, și de tenismenul elvețian Roger Federer, cu 93,4 milioane de dolari.

Pigliacelli are oferte din patrie

Mirko Pigliacelli (25 de ani) a impresionat la Craiova în stagiunea recent încheiată, iar echipe cu nume din Serie A se interesează de el, după cum notează publicațiile din Italia. Parma și Cagliari sunt cele mai importante nume care l-au urmărit constant și par dispuse să trimită oferte concrete. Până ca interesul să se concretizeze, Pigliacelli a vorbit despre plecarea din România și nu pare foarte tentat. Se simte bine la Craiova și ar putea semna un cotract care să îl lege definitiv de olteni. “Au fost, dar vom vedea. Sunt aici, sunt bine aici și aș putea să stau 20 de ani”, a afirmat portarul italian, la reunirea echipei. Pigliacelli a venit în România din Liga 3 din Italia, dar s-a impus imediat ca titular în echipa Craiovei. A devenit unul dintre cei mai apreciați străini din Liga 1 Betano. 40 de meciuri a prins Pigliacelli la Craiova în acest sezon. A încasat 40 de goluri și a închis poarta în 17 partide. După ce a ajuns în România, cota i-a crescut, potrivit Transfermakt, cu 700.000 de euro. În acest moment valorează 1.1 milioane de euro.

Thiem cere împăcare

Tenismanul austriac Dominic Thiem îi propune americancei Serena Williams să facă echipă la dublu mixt, la Wimbledon sau la US Open, pentru a se împăca după incidentul la care au fost protagoniști, la Roland Garros. “Vreau să fie clar, ceea ce a realizat Serena este în afara imaginației oricui. Îmi pare un pic rău pentru ceea ce s-a întâmplat. Poate putem juca la dublu mixt, la Wimbledon sau la New York”, a declarat Thiem, marți, într-o conferință de presă susținută la Viena. Jucătoarea americană Serena Williams, numărul 10 WTA, și tenismenul Dominic Thiem, locul 4 ATP, au fost protagoniștii unui moment controversat, la 2 iunie, la Roland Garros, o situație care l-a revoltat pe austriac.

Mijlocașul Paul Pogba l-a lăudat pe antrenorul său de la Manchester United, Ole-Gunnar Solskjaer, și a trimis subtil câteva săgeți predecesorului acestuia, Jose Mourinho. Francezul a avut mai multe conflicte cu tehnicianul portughez, care i-a luat banderola de căpitan de echipă la un moment dat.

“Primul lucru pe care ni l-a spus Ole a fost să ne bucurăm de fotbal. Este ceea ce am făcut și ceea ce facem, să ne bucurăm jucând fotbal. Nu știu dacă există cuvântul, dar lumea îi spune <Față de copil>. Este de treabă, o persoană fericită. Aduce zâmbetul pe fețele oamenilor și este o schimbare drăguță să fii cu el. Avem o relație foarte bună, este un om de treabă, o persoană foarte bună, foarte drăguță cu jucătorii și foarte apropiată de jucători, în același timp. Erau alți manageri înainte, care erau de genul “muncește, muncește” și nu vorbeau cu jucătorii. Ori dacă vorbeau cu jucătorii, spuneau doar echipa și asta era tot”, a declarat Pogba, potrivit mirror.co.uk, care citează The Times.

Jucătorul francez nu este de acord ca jucătorii să iasă de pe teren în cazul scandărilor rasiste ale suporterilor. 

“Să părăsești terenul? Vrei să joci, vrei să marchezi pentru echipa ta. Și la final, (n.r. - cei care proferează injurii rasiste) vor veni și îți vor cere o fotografie”, a explicat jucătorul de 26 de ani.

El a amintit că, pe vremea când juca la Juventus, i-a oferit tricoul unui suporter care a imitat sunete de maimuță la adresa sa.

AX) - Maria Șarapova (Rusia; 86 WTA) revine pe terenul de tenis, după 6 luni de pauză. A primit un wild card din partea organizatorilor de la Mallorca. Anunțul este unul oficial, postat pe site-ul oficial al WTA.

Șarapova a făcut primele declarații după vestea cea mare: “Sunt foarte fericită să anunț că voi accepta invitația celor de la Mallorca Open. Vreau să le mulțumesc organizatorilor pentru această oportunitate. Fanii mei au posibilitatea să mă vadă, după suporturul pe care mi l-au arătat în lunile trecute”. Ultimul turneu la care a participat Șarapova a fost cel de la St. Petersburg (ianuarie), unde abandonase în turul 2, din cauza problemelor la umăr. De altfel, la acel moment, sportiva declara că este nevoită să ia o pauză, pentru că durerile sunt foarte mari.

Mallorca Open se desfășoară în perioada 17-23 iunie. Favorita principală a turneului este Angelique Kerber (Germania; 6 WTA).

Maria Șarapova a cucerit de-a lungul carierei 36 de trofee. Dintre acestea, 5 sunt de Mare Șlem (unul la Australian Open, două la Roland Garros și câte unul la Wimbledon și US Open).

Razvan Stinga, razvan.stinga@prosport.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.