Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE Bronz la Budapesta pentru Glință

Ziarul de Vrancea
13 mai 2019 496 vizualizări

Robert Glință (22 de ani / CS Dinamo) și-a confirmat valoarea și la Budapesta, la cea de a doua etapă a circuitului de 3 milioane de dolari pus în scenă de FINA. Robert Glință a încheiat pe locul III cursa de la Budapesta, desfășurată duminică, 12 mai.

Sportivul de la Dinamo, calificat deja la JO 2020, a fost invitat să ia startul numai în proba de 50 de metri spate, în care i-a avut ca adversari pe Matt Grevers (SUA / de patru ori campion olimpic și de 12 ori mondial!), pe tânăra speranță americană Justin Ress (SUA) și pe rusul Kliment Kolesnikov, multiplu campion european. Robert a avut o evoluție bună și a încheiat proba în 24,95 secunde, în urma sa sosind Kolesnikov (25,06). Pe primele două locuri s-au clasat Ress (24,68) și Grevers (24,88). La prima etapă, de la Guangzhou (China), Glință a cucerit argintul la 50 de metri spate (24,59) și bronzul la 100 m spate (53,70). Glință este invitat și la ultima etapă, de la Indianapolis (SUA / 31 mai – 1 iunie).

Rocchi fluieră la Baku

UEFA a anunțat că arbitrul italian Gianluca Rocchi va conduce la centru finala Ligii Europa, între echipele londoneze Arsenal și Chelsea. El va fi ajutat de conaționalii săi Filippo Meli și Lorenzo Manganelli, ca asistenți, în timp ce Daniele Orsato va fi rezervă. Asistența video va fi condusă de Massimiliano Irrati, ajutat de Marco Guida, Szymon Marciniak și Pawel Sokolnicki, ultimii doi din Polonia. Rocchi, 45 de ani, este arbitru internațional din 2008, iar sezonul acesta a condus șase meciuri din Liga Campionilor. El se va afla în premieră la centru la finala Ligii Europa, după ce, în 2017, italianul a fost al patrulea oficial la finala dintre Ajax Amsterdam și Manchester United, din aceeași competiție. Cel mai important meci condus de el a fost Supercupa Europei din 2017, între Manchester United și Real Madrid. Finala Ligii Europa se va disputa, la 29 mai, de la ora 22.00, la Baku.

Luptă la baionetă în Portugalia

FC Porto și Benfica Lisabona s-au impus, duminică, în meciurile cu Nacional Madeira, respectiv Rio Ave, astfel că titlul de campioană a Portugaliei se va decerna în ultima etapă.  Benfica a învins Rio Ave, scor 3-2, și are 84 de puncte, cu două mai multe decât FC Porto, care a dispus de Nacional, scor 4-0. Benfica va putea câștiga titlul și doar cu o remiză în meciul cu Santa Clara de săptămâna viitoare, deoarece, în cazul unei egalități de puncte, ar avea avantajul rezultatelor directe, victorii în tur (1-0) dar și în retur (2-1). FC Porto va juca ultimul meci tot pe teren propriu, dar cu Sporting Lisabona, care va încheia campionatul pe locul 3.

Un temerar la înălțime

Sportivul Constantin Popovici a câștigat a doua etapă din circuitul mondial de sărituri în apă de la mare înălțime, duminică, la Dublin.  Popovici a dominat etapa irlandeză a Red Bull Cliff Diving, punând capăt seriei de cinci victorii a septuplului campion mondial Gary Hunt. În fața a 145. 000 de persoane, la feminin s-a impus australianca Rhiannan Iffland. În clasamentul general, Popovici este pe locul doi, cu 160 de puncte, lider fiind Gary Hunt, cu 200 de puncte. Următoarea etapă are loc la Polignano a Mare, în Italie, la 2 iunie

Navas părăsește Realul

Antrenorul echipei Real Madrid, Zinédine Zidane, l-a anunțat pe portarul Keylor Navas că nu va mai conta pe el, în sezonul viitor, și că trebuie să-și caute echipă. Portarul costarican Keylor Navas este sub contract cu Real Madrid până în 2021, potrivit unei noi înțelegeri semnate în ianuarie. În vârstă de 32 de ani, Keylor Navas joacă la Real Madrid din 2014 și conform noului contract încasa cinci milioane de euro pe sezon. Deși Navas a avut prestații excelente în primul mandat al lui Zidane la Real, tehnicianul francez a decis să mizeze în continuare pe portarul belgian Thibaut Courtois, în vârstă de 27 de ani. Fost jucător la Deportivo Saprissa, Albacete și Levante, Keylor Navas părăsește Real Madrid cu un palmares impresionant, trei trofee ale Ligii Campionilor, un titlu de campion al Spaniei, trei trofee ale Cupei Mondiale a cluburilor și trei trofee ale Supercupei Eurpei. 

Antrenor nou la Brighton

Chris Hughton, antrenorul echipei Brighton, la care este legitimat și Florin Andone, a fost demis, ieri, a doua zi după eșecul, scor 1-4, cu Manchester City, în ultima etapă a campionatului Angliei.  În vârstă de 60 de ani, Chris Hughton a reușit să asigure menținerea echipei Brighton în Premier League, după ce a terminat pe locul 17. Alături de Hughton vor pleca și secunzii Paul Trollope Paul Nevin. Principalul favorit pentru a-i lua locul este Graham Potter, în prezent la Swansea (D2).

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.