Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Bosnia, deocamdată

Ziarul de Vrancea
28 ian 2020 1308 vizualizări

Naționala de handbal masculin a României va întâlni reprezentativa Bosniei, în prima fază a barajului pentru calificarea la turneul final al Campionatului Mondial din 2021, potrivit trageri la sorți de ieri, de la Viena

În celelalte trei dispute eliminatorii din prima fază a barajului se vor duela Turcia – Rusia, Polonia – Lituania și Israel – Letonia. Manșa tur va avea loc în 15-16 aprilie, în România, iar returul, în Bosnia, în 18-19 aprilie. România, alături de Lituania, Turcia și Israel s-a calificat la barajul din prima fază a preliminariilor Campionatului Mondial, în timp ce Polonia, Rusia, Bosnia și Letonia au ocupat ultimele patru locuri la Campionatul European care se încheie duminică. Potrivit regulamentului, aceste opt echipe vor juca pentru patru locuri calificante, în 15-16 și 18-19 aprilie, în a doua fază play-off a calificărilor, cu meciuri programate în 5-7 și 9-11 iunie.

Beșiktaș nu renunță la Lucescu

Oficiali ai clubului Beșiktaș au venit, ieri, la București pentru a discuta cu Mircea Lucescu în vederea eventualei preluări de către acesta a postului de director sportiv al grupării din Istanbul, susține ahaber.com.tr. Potrivit sursei citate, după numirea lui Sergen Yalcin la conducerea tehnică a echipei, clubul vrea un director sportive experimentat. Mircea Lucescu este prima opțiune datorită faptului că în perioada în care a fost selecționerul Turciei a format o echipă de analiză și a întocmit o listă cu 150 de tineri jucători. Ahaber menționează că oficialii clubului Beșiktaș ar fi siguri că vor ajunge la un acord cu Mircea Lucescu. Mircea Lucescu este dorit mult ca director sportiv la Beșiktaș chiar de președintele clubului, Ahmet Nur Cebi, adaugă site-ul din Turcia.

Pantilimon, „exilat” în Cipru

Portarul Costel Pantilimon a fost împrumutat de Nottingham Forest la echipa Omonia Nikosia, a anunțat, joi, gruparea de pe locul 2 în prima ligă cipriotă. Sezonul trecut, indiferent că echipa engleză din Championship a fost antrenată de Aitor Karanka sau, în ultimele meciuri, de Martin O'Neill, Pantilimon a fost omul de bază la Nottingham, locul 9 la finalul ligii secunde. Cu 15 partide fără gol primit, Pantilimon a fost al patrulea la acest capitol în Championship. El a jucat în 44 din cele 46 de meciuri disputate de Nottingham Forest în campionat, totalizând aproape 4.000 de minute (3.960), cele mai multe din echipa sa. Însă în acest sezon internaționalul român nu a mai intrat în vederile noului antrenor Sabri Lamouchi și nu a evoluat niciun minut.

 

Final de infarct la Cluj

U-Banca Transilvania Cluj a învins dramatic echipa belarusă Țmoki-Minsk, cu scorul de 76-74 (15-19, 20-22, 19-17, 22-16), miercuri seara, în Sala Polivalentă din Cluj într-un meci din Grupa J a competiției de baschet masculin FIBA EuroCup. „U” a făcut o a doua jumătate de meci foarte bună, după ce a fost condusă la pauza mare cu 35-41. Oaspeții conduceau cu 72-71 când mai erau 106 secunde de joc, dar Nandor Kuti a adus echipa clujeană în avantaj cu un coș de trei puncte (74-72), oaspeții au egalat, 74-74, iar Patrick Richard a marcat coșul victoriei cu trei secunde înainte de final, după ce a reușit o intercepție. În celălalt mecial grupei, Ironi Ness Ziona a dispus de CSM CSU Oradea cu 85-77.Țmoki-Minsk ocupă primul loc, cu 8 puncte, urmată de U-BT Cluj, 8 puncte, Ironi Ness Ziona, 7 puncte, CSM CSU Oradea, 7 puncte. Primele două clasate se califică în sferturi. Pe 5 februarie, în ultima etapă, vor avea loc meciurile Țmoki-Minsk - CSM CSU Oradea și U-BT Cluj - Ironi Ness Ziona.

Bianca se întoarce la Indian Wells

Jucătoarea canadiană de tenis Bianca Andreescu își va apăra titlul cucerit anul trecut la turneul de la Indian Wells (9-22 martie), au anunțat organizatorii competiției din Statele Unite, la care va fi prezentă și românca Simona Halep.  Austriacul Dominic Thiem, deținătorul titlului la masculin, și-a confirmat la rândul său prezența la Indian Wells, alături de spaniolul Rafael Nadal, sârbul Novak Djokovic și elvețianul Roger Federer, cele trei mari vedete ale circuitului ATP.La feminin, alături de Simona Halep și Bianca Andreescu vor fi mai prezente, de asemenea, australianca Ashleigh Barty, numărul unu mondial, americanca Serena Williams și Viktoria Azarenka, informează presa canadiană. Marți, Federația canadiană de tenis a indicat că Bianca Andreescu, aflată în recuperare după o accidentare la genunchi va reveni în competiție cu ocazia întâlnirii Elveția - Canada din cadrul Fed Cup, programată pe 7 și 8 februarie la Biel.

 

 Omagiu pentru Kobe la Hollywood

Ceremonia premiilor Oscar, care va avea loc pe 9 februarie, îi va aduce un omagiu baschetbalistului Kobe Bryant, scrie The Hollywood Reporter. Sportivul a murit duminică în urma unui accident de elicopter în California, împreună cu fiica sa Gianna și alți șapte pasageri. Deși este celebru pentru cariera sa de sportiv, Kobe Bryant a câștigat un premiu Oscar în 2018 pentru scurtmetrajul de animație „Dear Basketball”. El povestește în filmul de 5 minute și 22 de secunde copilăria și visul său de a deveni într-o zi baschetbalist, pe muzica lui John Williams. De la Barack Obama la Kanye West, Jamie Foxx, Leonardo DiCaprio, Reese Witherspoon sau Justin Bieber, numeroase personalități i-au adus omagiu starului din baschet. Cea de-a 92-a gală de decernare a premiilor Oscar va avea loc la Dolby Theatre din Hollywood.

Dinamo a renunțat la Brito

Dinamo București și mijlocașul portughez Armindo Rodrigues Mendes Furtado (Brito) au convenit astăzi, pe cale amiabilă, încheierea raporturilor contractuale, a anunțat conducerea executivă a clubului. Transferat în vara anului trecut, Brito a jucat doar cinci meciuri pentru Dinamo în acest sezon competițional, patru în Liga 1 și unul în Cupa României.În carieră, m Brito (32 de ani) a evoluat la Maritimo, Boavista, Gil Vicente, Torreense, Sertanense, Lagoa, Barreirense (toate din Portugalia), Recreativo Libolo (Angola), Xanthi (Grecia) și Dinamo București. Două selecții are Brito la prima reprezentativă a Insulelor Capului Verde.

 Au revoir, També!

Echipa de fotbal CFR 1907 Cluj și jucătorul Robert També au ajuns la un acord privind rezilierea amiabilă a contractului, a anunțat, joi, clubul ardelean pe site-ul său oficial. Atacantul camerunez (25 ani) venise în iul 2018 la CFR, dar nu a reușit să se impună, adunând în sezonul trecut 6 meciuri în Liga I, 2 în Cupa României (un gol marcat) și 2 în preliminariile Europa League (1 gol). În ianuarie 2019 a fost împrumutat la Sheriff Tiraspol, iar de la 1 ianuarie 2020 a redevenit jucătorul campioanei României. Tambe a mai evoluat în cariera sa la Cinyodev FC (Camerun), LZS Piotrowka (Polonia), Spartak Trnava (Slovacia) și Adana Demirspor (Turcia).

Enrique și Anna din nou părinți

Cântărețul Enrique Iglesias și fosta jucătoare de tenis Anna Kurnikova vor deveni din nou părinți, scrie revista ¡Hola!, care a publicat în exclusivitate câteva imagini realizate în timpul unei plimbări a celor doi cu barca în Miami. Potrivit imaginilor, Kurnikova ar trebui să nască cel târziu în primăvara acestui an. Acesta este al treilea copil al cuplului. Iglesias, în vârstă de 44 de ani, și Kurnikova, în vârstă de 38 de ani, au devenit părinți în decembrie 2017, când s-au născut gemenii Lucy și Nicholas. Sarcina a fost ținută secretă, iar publicația americană MZ a anunțat nașterea. Enrique Iglesias și Anna Kurnikova s-au cunoscut în timpul filmărilor pentru videoclipul „Escape”, în 2001. În prezent, trăiesc în Miami.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.