Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Bölöni mai trage o dată

Ziarul de Vrancea
19 oct 2020 2170 vizualizări

Antrenorul Ladislau Bölöni a preluat conducerea tehnică a echipei Panathinaikos Atena, a anunțat, ieri, clubul elen pe site-ul oficial. În vârstă de 67 de ani, Bölöni a pregătit ultima dată formația belgiană KAA Gent, de la care a fost demis la 25 de zile de la instalarea în funcție.

La Panathinaikos el îl înlocuiește pe spaniolul Dani Poyatos, care a fost dat afară după doar trei luni de colaborare și după disputarea a trei meciuri în campionat, soldate cu o remiză și două eșecuri. Echipa din Atena este pe locul 11 după patru etape, cu două puncte. În cariera lui, Bölöni a mai pregătit echipele Nancy, Sporting Lisabona, Rennes, AS Monaco, Standard Liege, Lens, Antwerp, naționala României și formații din Zona Golfului. În Grecia, el a mai antrenat echipa PAOK Salonic, în sezonul 2011-2012.

Viitorul s-a impus la Voluntari

Formația FC Viitorul a învins, ieri, în deplasare, cu scorul de 2-0 (0-0), echipa FC Voluntari, în etapa a VII-a a Ligii I. În min. 66, Luckassen a profitat de pasă greșită trimisă la portar de către Costin, iar în min.90Â4 proaspătul intrat Adrian Stoian a centrat pentru Carlo Casap și a stabilit scorul final. Duminică seara, în ultimul meci Universitatea Craiova a învins cu 1-0 pe Dinamo, printr-un penalty transformat în min. 27 de Cicâldău. Astfel încât echipa lui Cristiano Bergodi se află în frunte cu punctaj maxim, 21 de puncte. Aseară s-a disputat ultimul meci al etapei, Academica Clinceni – FCSB.

Glință, pozitiv la Budapesta

Înotătorul român Robert Glință, calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo în proba de 100 m spate, a anunțat că a fost testat pozitiv la COVID-19, potrivit unei postări publicate duminică pe Instagram.

„Deși să fii pozitiv poate fi un lucru bun în multe aspecte ale vieții, să fii testat pozitiv pentru COVID-19 cu siguranță nu este! Asta s-a întâmplat cu mine aici, la Budapesta, deoarece sunt proceduri stricte de testare pentru ISL”, a anunțat Glință, care urma să participe la International Swimming League. Aceasta este o competiție profesionistă de înot, aflată la al doilea sezon, la care participă echipe din Europa, Aqua Centurions (Italia), Energy Standard (Franța), Iron (Ungaria), London Roar (Marea Britanie), America de Nord, Cali Condors, DC Trident, LA Current, NY Breakers și Toronto Titans, și Asia (Tokyo Frog Kings. Vor fi zece meciuri preliminare, primele opt echipe urmând să se califice în semifinale.

Pornesc handbaliștii tricolori

Naționala de handbal masculin a României se va reuni în 29 octombrie, la București, pentru partidele cu Suedia și Muntenegru, din preliminariile CE2022. Au fost convocați 21 de jucători, anunțați luni de FRH. Naționala joacă în grupa preliminară 8, cu Suedia, Muntenegru și Kosovo. În noiembrie va evolua cu Suedia (deplasare, 5 noiembrie) și cu Muntenegru (la Baia Mare, 8 noiembrie). Antrenorul Rareș Fortuneanu a convocat 21 de jucători, după cum urmează: Popescu, Iancu, Vasile (portari), Buzle, Căbuț, Csepreghi, Fenici, Sadoveac, Fotache, Iordachi, Racoțea, Botea, Grigoraș, Bujor, Thalmaier, Negru, Csog, Cristescu, Dumitriu, Szasz, Dedu.Între jucătorii convocați sunt doar trei stranieri – portarul Mihai Popescu (Saint Raphael, Franța), Dan Racoțea (Bidasoa Irun) și Demis Grigoraș (Chambery Savoie, Franța).

În numele tatălui

Rutierul olandez Mathieu van der Poel (Alpecin Fenix) a câștigat Turul ciclist al Flandrei, prima sa cursă „Monument”, în fața eternului său rival, Wout van Aert (Jumbo Visma), duminică, la Audenarde, la sud de Gent. Mathieu van der Poel a ofst urmat de Wout van Aert, cu același timp, și de norvegianul Alexander Kristoff (UAE Team Emirates), la 8 secunde. Mathieu Van der Poel a câștigat, la sprint, la 34 de ani după victoria tatălui său Adrie, profitând și de faptul că francezul Julian Alaphilippe, campion mondial, a avut un accident serios.

 

 Murray a încheiat anul

Tenismenul britanic Andy Murray a fost nevoit să se retragă de la turneul de la Köln, care începe luni, din cauza unor dureri în zona pelviană. „Durerea a fost un pic intermitentă de la US Open. Am încercat să mă descurc cu asta în antrenamente și în meciuri și, din păcate, după meciul meu de săptămâna aceasta, mi-a revenit. Am decis că nu sunt suficient de bine pentru a juca”, a spus Murray, într-un mesaj video postat, duminică, pe Facebook, ridicând îndoieli cu privire la participarea sa la competiții pentru restul anului. Tenismenul clasat acum pe locul 116 ATP a declarat că suferă de o tendinită la nivelul psoasului stâng, mușchiul care leagă partea inferioară a spatelui de cea superioară a piciorului.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.