Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Bergodi a preluat FC Voluntari

Ziarul de Vrancea
7 nov 2018 593 vizualizări

FC Voluntari a anunțat, ieri, pe site-ul oficial, că noul antrenor al echipei din Liga I este italianul Cristiano Bergodi. Bergodi a semnat un contract valabil până la finalul acestui sezon.

Cristiano Bergodi a pregătit ultima dată formația Modena, în 2016. În România, el a mai antrenat echipele FC Național, CFR Cluj, Rapid București, Politehnica Iași, Steaua București și ASA Târgu Mureș

Dinamo, lider în Liga Campionilor

Campioana României la handbal masculin, Dinamo București, a învins, joi, pe teren propriu, echipa spaniolă Ademar Leon, cu scorul de 35-20 (18-15), în cea de-a șaptea partidă din grupa D a Ligii Campionilor. Pentru Dinamo au înscris Bannour 11 goluri, Komogorov 7, Szasz 4, Descat 4, Alouini 3, Gavriloaia 3, Șandru 2 și Mousavi 1. Celelalte două partide ale etapei se vor juca între Wisla Plock – Elverum Handball (10 noiembrie), respectiv între Riihimaen Cocks – Wacker Thun (11 noiembrie), dar până atunci, Dinamo redevine liderul grupei, cu 10 puncte, depășind Ademar (9). În următoarea etapă, campioana României va juca în deplasare, în 18 noiembrie, cu Elverum Handball.  

Ziua și transferul, la “câini”

Mijlocașul nigerian Simon Zenke Terwase este, începând de ieri, noul jucător al FC Dinamo. Ultima oară la Tubize (Belgia), Simon Zenke a jucat în prima ligă a campionatului francez pentru Strasbourg și Nancy și a mai evoluat în Turcia pentru Samsunspor, Istanbul BB, Sanliurfaspor și Karabukspor. Născut pe 24 decembrie 1988, Simon Zenke a efectuat vizita medicală la INMS și s-a alăturat lotului dinamovist pentru prima ședință de pregătire sub comanda antrenorului 28 de meciuri a jucat Zenke pentru Tubize, sezonul trecut, în liga a doua a campionatului belgian. Pentru Tubize a evoluat și în Cupa Belgiei, în două meciuri, cu Oudenaarde și Mouscron.

 

Goluri românești în Europa

Fotbalistul echipei Esbjerg, Adrian Petre, a înscris un gol în meciul câștigat, miercuri, în deplasare, cu scorul de 2-1 după prelungiri, în fața formației Sonderjyske, în optimile de finală ale Cupei Danemarcei. Echipa românului s-a calificat în sferturile competiției. Adrian Petre, integralist la oaspeți, a marcat în minutul 65. Celălalt gol al învingătorilor a fost înscris de Agus, în minutul 99. Pentru gazde a marcat Luijckx, în minutul 57. Autorul golului echipei Sonderjyske a fost eliminat în minutul 111, când a primit al doilea cartonaș galben. În campionatul lituanian, Liviu Antal, a înscris trei goluri pentru Zalgiris Vilnius în meciul cu Zalgiris Kaunas câștigat, pe teren propriu, cu scorul de 5-2.Meciul a contat pentru etapa a patra a play-off-ului din Lituania.

compania japoneză Rizen Fighting Federation.

Kvitova, incertă pentru finală

Jucătoarea cehă Petra Kvitova, locul 7 WTA, bolnavă de săptămâna trecută, va decide astăzi dacă va juca în finala Fed Cup, în acest weekend, la Praga, informează L’Equipe. “Nu mai am febră, dar încă sunt răcită”, a spus Kvitova. Petra Kvitova, care a urmat un tratament cu antibiotice săptămâna trecută, s-a antrenat ușor joi dimineață, timp de aproximativ jumătate de oră, după ce miercuri a stat toată ziua în pat. Din echipa Cehiei pentru finala Fed Cup mai fac parte Katerina Siniakova (31 WTA la simplu, 1 la dublu), Barbora Strycova (locul 33 WTA la simplu, 5 la dublu) și Barbora Krejcikova (203 WTA la simplu, 1 la dublu). Finala Fed Cup va avea loc sâmbătă și duminică, la Praga.

Coutinho stă două săptămâni

Mijlocașul brazilian al FC Barcelona Philippe Coutinho s-a accidentat și va fi absent cel puțin două săptămâni, a anunțat gruparea catalană. Coutinho a terminat pe teren meciul disputat, marți, la Milano, cu Inter, în Liga Campionilor, dar a acuzat probleme musculare după partidă. Un examen medical efectuat joi a arătat că jucătorul a suferit o mică leziune a bicepsului femural stâng. Coutinho va rata meciul cu Betis Sevilla, programat duminică, la Barcelona, în etapa a XiI-a a LaLiga. Campionatele europene se vor întrerupe apoi pentru meciurile echipelor naționale.

Gestul lui Mourinho

Antrenorul echipei Manchester United, José Mourinho, a făcut un gest provocator, miercuri, la Torino, după meciul cu Juventus, ducând mâna la ureche pentru "a-i auzi mai bine" pe fanii gazdelor cum îl fluieră. Portughezul a declarat că n-ar mai repeta gestul, dar a reacționat în acest fel deoarece a fost insultat 90 de minute. "M-au insultat 90 de minute pentru că mi-am făcut meseria. Am făcut acel gest pentru că am vrut să-i aud mai bine. Nu aș mai face-o acum, a fost în tensiunea momentului, dar am venit aici ca profesionist și ei ei mi-au insultat familia, astfel că am recționat", a declarat Mouriho. Gestul lui Mourinho nu a rămas fără urmări pe teren, jucătorii echipei Juventus Giorgio Chiellini, Leonardo Bonucci și Paulo Dybala înconjurându-l și apostrofându-l pe tehnician. Ashley Young și Sergio Romero i-au sărit în ajutor lui Mourinho, apoi stewarzii l-a escortat la vestiare.

Înfrângeri pe linie la baschet

Vicecampioana României la baschet masculin din 2018, Steaua București, a fost învinsă pentru a patra oară în grupa E a FIBA Europe Cup, miercuri, pe teren propriu, de formația daneză Bakken Bears, scor 63-98 (34-53). Principalii marcatori ai Stelei au fost Mandache 21 puncte și  Spencer 16. Steaua a pierud toate cele trei partide anterioare din grupă. În următorul meci, steliștii vor juca tot în deplasare cu Z Mobile Pristina, în 13 noiembrie. Și campioana CSM Oradea a fost învinsă în grupa A, în deplasare, scor 82-91 (41-33) de către echipa germană s.Oliver Würzburg. Richard 24 și Valeika 14 au fost cei mai buni marcatori pentru CSM Oradea. CSM Oradea va juca următoarea partidă pe teren propriu, în 14 noiembrie, cu ZZ Leiden.

Ceferin candidează sigur

Aleksander Ceferin nu are contracandidat la președinția UEFA. Slovenul este singurul candidat la alegerile care vor avea loc anul viitor în luna februarie, potrivit anunțului făcut de forul continental.  La Congresul UEFA de la Roma, din 7 februarie 2019, vor mai fi aleși un vicepreședinte al FIFA (candidat Sandor Csányi din Ungaria), un vicepreședinte FIFA din partea federațiilor britanice (candidați Greg Clarke din Anglia și David Martin din Irlanda de Nord), un membru al Comitetului Executiv al FIFA, cu un mandat de patru ani (candidat Reinhard  Grindel din Germania, și alți doi membri cu un mandat de doi ani (Fernando Gomes din Portugalia și Georgios  Koumas din Cipru). Vor fi aleși și opt membri ai Comitetului Executiv al UEFA, data limită pentru depunearea candidaturilor este 7 decembrie.

 

Maywheather a anulat circul din Japonia

Fostul boxer Floyd Mayweather Jr. a anulat lupta cu japonezul Tenshin Nasukawa, susținând că a fost dezinformat cu privire la gala în care urma să se desfășoare înfruntarea. Mayweather anunțase, luni, într-o conferință de presă, că va lupta în Japonia, la 31 decembrie, într-o gală de arte marțiale mixte (MMA), în care îl va întâlni pe reprezentantul țării gazdă Tenshin Nasukawa. Fostul boxer spune că nu și-a dat acordul pentru un meci transmis la nivel mondial cu Nasukawa, ci doar pentru o confruntare demonstrativă de trei reprize, într-un cadru restrâns și pentru un public bogat. Înfruntarea lui Floyd Mayweather cu japonezul de 20 de ani era programată să aibă loc la Saitama.

 

Trézéguet, ambasador la Juventus

Clubul Juventus Torino a anunțat, ieri, că fostul internațional francez David Trézéguet a devenit ambasador al mărcii Juventus.  “Sunt onorat că am devenit ambasador al brandului Juventus. Va fi extraordinar să fiu implicat în obiectivele ambițioase ale clubului, să colaborez cu fanii noștri și cu sponsorii. Îi mulțumesc clubului Juventus pentru că mi-a dat această oportunitate, ceea ce reprezintă o șansă pentru mine să cresc și la nivel personal”, a declarat Trézéguet. Francezul a jucat la Juventus Torino timp de 11 sezoane, în perioada 2000-2010. După ce s-a retras din activitatea de fotbalist profesionist, francezul a fost jucător-președinte al Juventus Legends și a participat la numeroase evenimente legate de brandul Juventus.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.