Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Barajele, spre sfârșitul toamnei

Ziarul de Vrancea
11 apr 2020 834 vizualizări

Meciurile de baraj pentru calificarea la Campionatul European din 2021, a cărui denumire rămâne tot Euro-2020, ar putea avea loc în octombrie și noiembrie.

La 1 aprilie, UEFA a decis amânarea tuturor partidelor internaționale programate până la finalul lunii iunie (seniori, senioare, juniori, junioare). Așadar, meciurile din barajul pentru turneul final al Campionatului European de fotbal, programate inițial în luna martie și mutate ulterior pentru luna iunie, au fost din nou amânate. Datele exacte de disputare ale meciurilor decisive urmând să fie comunicate ulterior de forul de la Nyon.

Torino umbă după Radu

Clubul Torino caută un portar pentru a lucre alături de titularul Salvatore Sirigu în sezonul viitor și pentru a-i succede acestuia, notează Gazzetta dello Sport, potrivit tuttomercatoweb.com. nPotrivit sursei citate, Radu este considerat un portar de mare viitor și Torino ar putea negocia în curând cu Inter Milano pentru român. Ionuț Radu este legitimat în prezent la Parma, sub formă de împrumut de la Inter.

Hagi gândește ca belgienii

Gheorghe Hagi consideră că echipa care ocupă primul loc în Liga 1 trebuie să fie declarată campioană. Tehnicianul este de părere că nu mai este suficient timp să se dispute toate etapele rămase. „Eu cred că trebuie să ne gândim la sezonul viitor, nu la acesta! Avem în față un pericol major, iar acum principalul obiectiv e sănătatea oamenilor, nu fotbalul. Tot vrem să facem 18 sau 16 echipe, așa că hai să păstrăm clasamentul de acum, să vină și cele din B și să mărim campionatul! Așa cum Liverpool e campioană în Anglia, fiindcă e pe primul loc, așa să se procedeze și la noi”, a spus Hagi, potrivit Telekom Sport. Hagi a vorbit și despre posibilitatea ca restul etapelor să se joace cu porțile închise. „Fotbalul nu poate exista fără spectatori, devine comedie dacă îl jucăm singuri. La fotbal e ca la teatru, jucătorii și actorii se duc acolo pentru public”, a mai spus tehnicianul.

Scandal în fotbalul scoțian

Clubul Glasgow Rangers a cerut, sâmbătă, suspendarea președintelui ligii scoțiene, Neil Doncaster, și a consilierului său juridic, Rod McKenzie, considerând că votul cu privire la oprirea campionatului nu s-a desfășurat corect. Vineri, liga scoțiană de fotbal a supus votului celor 42 de cluburi membre potențiala încheiere a primelor trei eșaloane. Voturile împotriva rezoluției ligii au fost foarte puține până acum, însă pentru ca rezoluția să treacă ar mai fi nevoie de un vot de la o echipă din Championship. Nu toate cluburile membre au votat până acum.Rangers susține că a propus o soluție alternativă, însă liga ar fi făcut presiuni asupra cluburilor pentru ca acestea să voteze ca ea. Iar clubul la care este legitimat Ianis Hagi consideră că Doncaster și McKenzie sunt amestecați.

Anderlecht reia antrenamentele outdoor

Gruparea Anderlecht Bruxelles își va redeschide baza de pregătire, luni, pentru jucătorii care vor să se antreneze cum o făceau înainte, Decizia s-a luat la inițiativa lui Vincent Kompany.“Începând de luni, jucătorii sunt bineveniți la Neerpede pentru ședințele de pregătire obișnuite, însă evident respectând indicațiile cu privire la siguranță și igienă. Nu există nicio obligație: totul se face în funcție de dorința jucătorilor. Cei care nu se simt confortabil revenind pot să se antreneze acasă. Jucătorii nu vor avea acces la vestiare, fiecare se va schimba și va face duș acasă. Va exista un loc de parcare desemnat pentru fiecare, iar rotație jucătorilor se va face conform unui program clar, pentru a se evita orice risc”, a explicat David Steegen, purtător de cuvânt al clubului belgian.

Capra vecinului

Oficialii clubului Lazio s-au arătat nemulțumiți de faptul că atacantul Cristiano Ronaldo, vedeta echipei rivale Juventus, poate să se antreneze liniștit în Portugalia, pe Insula Madeira. „Am impresia că există un pic de favoritism. Mă refer la jucătorii din străinătate care vor avea ocazia să se întoarcă și să-și reia antrenamentele, la fel ca jucătorii lui Lazio. Dar mica diferență este că biancoceleștii au rămas în casele lor. Din Portugalia, am văzut chiar imagini magnifice cu antrenamentele lui Ronaldo pe un frumos teren de fotbal. Ei se antrenează liniștiți în străinătate, dar noi nu putem (...) Să spunem că alții au fost puțin mai avantajați”, a declarat purtătorul de cuvânt al clubului Lazio, Arturo Diaconale la Radiosei, post pro-Lazio, citat de Gazzetta dello Sport. În Italia, jucătorii nu au voie să se antreneze până la expirarea stării de urgență, la 3 mai. După izbucnirea crizei sanitare provocate de Covid-19, Ronaldo a plecat în țara lui natală, iar presa portugheză a publicat imagini cu atacantul antrenându-se pe Estadio Nacional de Madeira.

Dalglish a ieșit din spital

Kenny Dalglish, legendă a clubului Liverpool, a fost testat pozitiv cu coronavirus și este în spital, a anunțat familia fostului fotbalist și tehnician. Dalglish a fost internat miercuri, pentru o infecție care necesita tratament intravenos. Fostul jucător, acum în vârstă de 69 de ani, a fost supus după internare unui test de rutină pentru coronavirus și rezultatul acestuia a fost pozitiv. Ieri, Dalglish a părăsit spitalul, urmând a urma tratament la domiciliu, ca fiind asimptomatic.Kenny Dalglish a câștigat 20 de trofee cu echipa Liverpool ca jucător (a fost legitimat în perioada 1977 – 1990). Anterior, el a fost legitimat la Celtic Glasgow, cu care a câștigat nouă trofee. Ca antrenor, Dalglish a obținut cu Liverpool 11 trofee.

Greaves n-are COVID-10

Clubul Tottenham Hotspur a anunțat că fostul fotbalist Jimmy Greaves, spitalizat marți, nu este infectat cu coronavirus și nici nu a suferit încă un accident vascular cerebral. Greaves rămâne în spital, unde este în continuare monitorizat și tratat, a precizat Tottenham, fără să menționeze de ce suferă bărbatul în vârstă de 80 de ani. Jimmy Greaves a marcat 357 goluri în perioada 1957-1972. De asemenea, el este cel mai bun marcator al echipei Tottenham, cu 266 de goluri, și ocupă lcoul 4 în topul golgheterilor naționalei Angliei, cu 44 de reușite în 57 de meciuri. El a mai jucat la Chelsea, AC Milan, West Ham United și Chelmsford City.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.