Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Bancu ratează naționala

Ziarul de Vrancea
31 aug 2019 1071 vizualizări

Fundașul Nicușor Bancu, jucător convocat inițial de Cosmin Contra, a suferit o leziune musculară la nivelul coapsei stângi în partida disputată de Universitatea Craiova cu FC Voluntari și, în urma investigațiilor medicale de sâmbătă, s-a stabilit că nu va fi apt pentru meciurile echipei naționale cu Spania și Malta.

În locul lui Bancu a fost convocat Florin Ștefan (23 ani), jucătorul formației Sepsi OSK Sfântu Gheorghe. Ștefan devine al șaptelea fotbalist din lotul Euro U21 prezent la turneul final din această vară pe care se bazează Cosmin Contra pentru Spania și Malta. Naționala României va întâlni Spania, la 5 septembrie, de la ora 21.45, pe Arena Națională din București. Partida tricolorlor cu Malta se va disputa în 8 septembrie, de la ora 19.00, pe stadionul Ilie Oană din Ploiești.

Aur pentru Lăcrămioara

Pugilista română Lăcrămioara Perijoc a cucerit medalia de aur la cat. 54 kg, sâmbătă, la Campionatele Europene de box feminin de la Alcobendas/Madrid. Perijoc a învins-o în finală, la puncte (3-2), pe sportiva rusă Karina Tazabekova. România a participat cu șapte pugiliste la Europenele din Spania, dar a obținut o singură medalie. La ediția de anul trecut a Europenelor feminine, desfășurată la Sofia, România a cucerit o medalie, bronz prin Steluța Duță (cat. 48 kg).

La Vuelta, ziua și liderul

Etapa a VIII-a a Turului ciclist al Spaniei, desfășurată sâmbătă, a fost câștigată de germanul Nickias Arndt (Sunweb), urmat de spaniolul Alex Aranburu (Caja Rural) și belgianul Tosh van der Sande (Loto Soudal). Columbianul Miguel Angel Lopez (Astana) a predat pentru a treia oară tricoul de lider în clasamentul general francezului Nicolas Edet (Cofidis). În etapa de ieri, a noua, disputată pe un traseu montan în Andorra și Spania, s-a schimbat din nou liderul. Slovenul Tadej Pogacar (Team Emirates) a fost câștigătorul de etapă, dar următorii doi clasați, columbianul Nairo Quintana și slovenul Primoz Roglic (Jumbo Visma) au urcat pe primele două locuri la general. Astăzi este zi de pauză în Turul Spaniei, iar etapa a zecea va avea loc mâimne între Jurancon și Pau, pe o distanță de 36.2 km.

Victorie pentru un prieten

Pilotul monegasc Charles Leclerc (Ferrari) a câștigat, duminică, Marele Premiu al Belgiei, a 13-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1. Pentru Leclerc, care a pornit din pole position, este primul succes în F1. Leclerc i-a dedicat victoria lui Anthoine Hubert, care a decedat, sâmbătă, în urma unui accident de Formula 2 la Spa-Francorchamps. “Am crescut împreună. Nu mă pot bucura total de această victorie”, a spus Leclerc. Pe poziția a doua s-a clasat Lewis Hamilton (Marea Britanie/Mercedes), iar pe trei a terminat Valtteri Bottas (Finlanda/Mercedes). Înainte de startul cursei s-a ținut un minut de reculegere pentru Anthoine Hubert. Etapa următoare, Marele Premiu al Italiei, va avea loc săptămâna viitoare, la Monza.

Rezultat previzibil

Naționala de volei feminin a României a ratat, ieri, să se califice în sferturile de finală ale Campionatului European, după ce a fost învinsă de campioana mondială en-titre, Serbia, cu scorul de 0-3 (-20, -17, -23), în optimile competiției. Calificarea în optimile de finală ale CE a fost obiectivul naționalei tricolore la această ediție. În grupa A, România a obținut următoarele rezultate: 0-3 cu Olanda, 3-1 cu Ungaria, 3-1 cu Estonia, 1-3 cu Croația și 0-3 cu Azerbaidjan (locul 4, 6 puncte). Campionatul European este găzduit, între 23 august – 8 septembrie, de Turcia, Polonia, Ungaria și Slovacia.

Ciclist român, campion mondial


Rutierul Vlad Dascălu, care locuiește în Spania, a devenit campion mondial under-23 la mountain bike, și a obținut calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. În vârstă de 22 de ani, Dascălu a ajuns în Spania alături de familia sa pe când avea 9 ani. El a început ciclismul la La Rioja și face mountain bike de șase ani. El a câștigat titlul mondial la Mountain Bike XCO, categoria under 23 în Canada, iar datorită acestui rezultat a obținut calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.Vlad Dascălu este al 47-lea sportiv român care se califică la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Un puști african salvează Barcelona

FC Barcelona a terminat la egalitate, scor 2-2 (0-1), partida dispuată, sâmbătă, în deplasare, cu nou-promovata Osasuna, în etapa a III-a a La Liga. Consolarea catalanilor poate fi reprezentată de faptul că Anssumane Fati din Guineea-Bissau a înscris la 16 ani, devenind cel mai tânăr marcator al Barcelonei. El a egalat la 1, în minutul 51. Roberto Torres a deschis scorul în minutul 7 și tot el a egalat în minutul 81, din penalti, pentru Osasuna. Barcelona a condus cu 2-1, datorită golului marcat de Arthur ('64). Fati s-a mutat din Guineea-Bissau în Spania la vârsta de șase ani. El este la academia Barcelonei din 2012 și a debutat la campioana Spaniei etapa trecută, fiind cel mai tânăr jucător al catalanilor după 1941. Fati nu a jucat pentru naționala țării sale de baștină, iar media iberică speculează că tânărul va alege să joace pentru Spania.

Liga a II-a, etapa a V-a

Rezultate: UTA – Sportul Snagov 4-0; ASU Politehnica Timișoara - Concordia Chiajna 0-0; SCM Gloria Buzău - CS Mioveni 0-2; Dunărea Călărași - Ripensia Timișoara 1-1; Metaloglobus București - Universitatea Cluj 2-0; Viitorul Pandurii Târgu Jiu - Daco-Getica București 2-0; CSM Reșița – Rapid 1-2; Turris Oltul Turnu Măgurele - Farul Constanța 2-0. Clasament: 1. Turris – 15 p; 2. Mioveni – 13 p; 3.UTA – 12 p; 4. Buzău – 12 p; 5. Rapid – 10 p. Întâlnirea FC Argeș - Pandurii Târgu Jiu este programată luni, iar meciul FC Petrolul - Csikszereda a fost amânat.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.