Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Bălănescu, uns șef la Dinamo

Ziarul de Vrancea
7 apr 2019 505 vizualizări

Consiliul de Administrație al Dinamo 1948 S.A. a decis, ieri, numirea lui Bogdan Bălănescu în funcția de director general al clubului din Șoseaua Ștefan cel Mare

De peste 20 de ani la Dinamo, organizator de competiții al Centrului de Copii și Juniori sau secretar general al clubului, Bogdan Bălănescu (44 de ani) a declarat ro că obiectivul la Dinamo nu poate fi decât revenirea echipei în fruntea fotbalului românesc. “Onoare și performanță sunt cuvintele prin care aș defini această provocare din viața mea. Îmi doresc, la fel ca toată suflarea dinamovistă, să readucem echipa în prima linie a fotbalului. E normal să-ți impui acest obiectiv, fie că ești jucător, antrenor, conducător sau suporter”, a afirmat noul director general al clubului.

Se mută FCSB în Gorj?

FCSB ar putea juca în cupele europene pe noua arena din Târgu Jiu, aproape terminată, dar neinaugurată încă din cauza unor probleme legate de utilități. FCSB nu poate juca pe Arena Națională, din cauza unor concerte programate în vară pe principalul stadion din România. Formația Metallica va concerta pe Arena Națională la 14 august, iar Ed Sheeran la 3 iulie.

Hațegan, rezervă în UCL

Ovidiu Hațegan va fi arbitru de rezervă la meciul Liverpool - FC Porto, din sferturile Ligii Campionilor. La centru va fluiera spanionul Miguel Mateu Lahoz, ajutat de asistenții Pau Cebrian   și Roberto Diaz. Partida dintre Liverpool și Porto va avea loc marți, 9 aprilie, de la ora 22:00. Chiar dacă au existat zvonuri conform cărora Hațegan nu va mai fi delegat la meciuri din Liga Campionilor, pe motiv că în Liga 1 nu a fost implementat sistemul VAR, se pare că lucrurile stau cu totul altfel. În acest sezon al Ligii Campionilor, Ovidiu Hațegan a condus patru meciuri: ȚSKA Moscova - Real Madrid (1-0), Barcelona - Internazionale Milano (2-0), Juventus - Manchester United (1-2) și FC Porto - Schalke 04 (3-1). În Liga Europa, Hațegan a prins de asemenea patru jocuri în actuala stagiune: Beșiktaș - Partizan (3-0), Celtic - Valencia (0-2), Benfica - Galatasaray (0-0), Internazionale Milano - Eintracht Frankfurt (0-1).

 

 

Handbalistele, gazde nepoliticoase

Rostov Don, Györ și Vipers Kristiansand au câștigat la sfârșitul săptămânii trecute în manșa tur a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor la handbal feminin și au făcut pași importanți spre Final Four. Toate cele patru formații s-au impus în deplasare. Duminică seară, în ultima partidă, Vipers Kristiansand a avut o prestație solidă la Podgorica și a câștigat cu 24-19 pe terenul formației Buducnost. Echipa care anul trecut pierdea trofeul Cupei EHF la Craiova este acum la un pas de o calificare în premieră între cele mai bune patru grupări ale Europei. În acest joc, Cristina Laslo a marcat două goluri. În celelalte trei partide, Metz a învins CSM București cu 31-26, Rostov s-a impus cu Fenecvaros, 29-26, iar Györ a plecat cu un succes la limită de la Odense, 29-28. Partidele retur vor avea loc sâmbătă – 13 aprilie.

 

PAOK, marș triumfal spre titlu

PAOK Salonic, echipa pregătită de tehnicianul român, Răzvan Lucescu, a câștigat și în etapa a XXVII-a a campionatului elen, scor3-0 în fața grupării Lamia și se află la 10 puncte distanță de locul al doilea ocupat de Olympiakos Pireu. Pedro Henrique a deschis tabela de marcaj în minutul 34. În repriza a doua PAOK s-a distanțat, în minutul 78 Evhen Șakov a punctat în poarta formației Lamia, iar la cinci minute  distanță Diego Biseswar a închis scorul la 3-0.  Olympiakos are acum 63 de puncte și un meci în minus, urmând să primească trei puncte dacă Federația din Elada îi va acorda 3-0 la masa verde în meciul cu Panathinaikos, meci întrerupt din cauza incidentelor grave provocate de suporterii fanatici. În meciurile directe, PAOK a învins Olympiakos de două ori, 3-1 și 1-0.

Kahn, președinte la Bayern

Fostul portar Olivier Kahn va deveni președinte al consiliului executiv al clubului Bayern München din 2021, când contractul actualului conducător, Karl-Heinz Rummenigge, va lua sfârșit.  “Ideea este ca Oli Khan să îmi succeadă și ca eu să-l ajut în preluarea funcției. Nu cred că există un contract în acest moment sau o cronologie stabilită, dar consiliul de administrație și-a dat acordul. Acest lcuru este logic, Oli este inteligent și cunoaște clubul”, a declarat Rummenigge, la postul SkySports. În vârstă de 49 de ani, Kahn a jucat la Bayern între 1994 și 2008, după ce a mai evoluat la Karlsruher SC. La echipa națională, el a apărat poarta Germaniei de 86 de ori. În vârstă de 63 de ani, fostul atacant Rummenigge este președintele executiv al clubului Bayern din 2002.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.