Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Auzit-ați de asta, tricolori?

Ziarul de Vrancea
4 sep 2017 504 vizualizări

Eran Zahavi, căpitanul echipei Israelului, a decis să puncă capăt carierei lui la națională, după ce a fost huiduit de public la meciul cu Macedonia, pierdut, cu 0-1, pe teren propriu, în preliminariile Cupei Mondiale din 2018.

După ce Macedonia a dechis scorul, suporterii de pe stadionul din Haifa au început să-l huiduie pe Zahavi, care, nervos, a dat cu banderola de căpitan de pământ. Federația israeliană l-a suspendat pe o perioadă determinată, iar jucătorul de la Guangzhou R&F a decis să se retragă de la echipa națională, la 30 de ani și 39 de selecții. "Nu mai pot, suntem într-o țară care nu știe să-și aprecieze marii sportivi, astfel că prefer să plec. Este incredibil ca publicul să-și fluiere propria echipă, asta nu se mai întâmplă nicăieri în lume. Nu am vrut să reacționez cum am făcut-o, dar am explodat", a declarat fotbalistul, ptrivit AFP.

Bokila a semnat cu Dinamo

FC Dinamo București și CFR Cluj au semnat, luni, cu acordul clubului turc Akhisar Belediye, documentele pentru transferul atacantului Jeremy  Bokila la echipa din Șoseaua Ștefan cel Mare până la finalul acestui sezon competițional. Născut în Congo și format la juniorii clubului olandez AGOVV Apeldoorn, LBokila (28 de ani) a mai jucat în carieră pentru Zulte Waregem (Belgia), Sparta Rotterdam (Olanda), Petrolul Ploiești (România), Terek Groznîi (Rusia), Guangzhou R&F (China), Eskisehirspor (Turcia), Al Kharitiyath (Qatar), Akhisar Belediye (Turcia) și CFR Cluj (România).

Craiova a luat doi croați

Clubul CS Universitatea Craiova a anunțat, ieri, pe site-ul oficial, că a obținut serviciile fundașilor croați Ivan Martic și Niko Datkovic. Ivan Martic, în vârstă de 26 de ani, are dublă cetățenie (croată și elvețiană). El a jucat ultima dată la HNK Rijeka, echipă cu care a câștigat campionatul și Cupa Croației. Niko Datkovic (24 de ani) a jucat în 26 de partide pentru naționalele de tineret și juniori ale Croației. El vine la CSU Craiova de la Spezia, grupare care l-a achiziționat în 2016 de la Rijeka. CSU Craiova mai are doi jucători croați în lot: Hrvoje Spahija și Renato Kelic.

Alonso, membru de onoare la RM

Pilotul de Formula 1 Fernando Alonso a devenit, ieri, membru de onoare al clubului Real Madrid, ceremonia având loc în loja prezidențială de la stadionul Santiago Bernabeu.  "Este un gest de recunoștință din partea clubului nostru față de unul dintre cei mai mari sportivi spanioli ai tuturor timpurilor. Este un pionier și un geniu care a reușit pentru țara noastră ce nu mai reușise nimeni: să fie campion în Formula 1", a spus Florentino Perez. La ceremonia de la stadion, președintele grupării, Florentino Perez, i-a înmânat lui Alonso cardul de membru de onoare și un tricou cu numărul 1 și cu numele F. Alonso scris pe spate. La eveniment au fost prezenți mai mulți conducători ai clubului.

La antrenament, cu taxiul

Componenții echipei Japoniei, aflați la Jeddah, pentru meciul cu Arabia Saudită, din preliminariile Cupei Mondiale din 20018, au fost nevoiți, duminică, să meargă la antrenament cu taxiurile, pentru că nu au avut un autocar la dispoziție. Când au vrut să plece la antrenament, japonezii au aflat că autocarul lor este blocat în traficul extrem de aglomerat din oraș, cauzat de pelerinajul anual la Mecca. Oaspeții nu au fost deranjați de situație și au ales să meargă la stadionul echipei Al Ahli cu taxiuri.  Jucătorii antrenați de bosniacul Vahid Halilhodzic sunt deja calificați la turneul final din Rusia, așa că nu s-au sinchisit de incident.

“Ibra”, în lotul pentru Liga Campionilor

Atacantul suedez Zlatan Ibrahimovic, care nu poate juca mai devreme de luna ianuarie, a fost inclus în lotul echipei Manchester United pentru Liga Campionilor. Deși se recuperează după o gravă accidentare, Ibrahimovici a fost inclus pe lista anunțată de Manchester United pentru faza grupelor Ligii Campionilor. Fotbalistul în vârstă de 35 de ani a jucat în sezonul trecut în 46 de meciuri și a înscris 28 de goluri pentru Manchester United. El a suferit o ruptură a ligamentelor încrucișate de la genunchiul drept în luna aprilie, iar la 1 mai a fost operat în SUA.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.