Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Au întors-o la Ploiești

Ziarul de Vrancea
5 iul 2020 898 vizualizări

Programată inițial la Craiova, finala Cupei României, sezonul 2019/2020, va avea loc la Ploiești, pe Stadionul Ilie Oană.

Comitetul de Urgență al FRF a decis schimbarea locului de desfășurare pentru ultimul act al Cupei României. Meciul e programat la 22 iulie, iar ora de start va fi stabilită ulterior. Dorința de a oferi finalistelor, oricare ar fi acestea, posibilitatea unor deplasări mai scurte pentru partidă a contat în luarea deciziei de mutare a partidei.Finalistele vor fi cunoscute în această săptămână, după returul semifinalelor FCSB - Dinamo (scor 3-0, în tur) și Poli Iași - Sepsi Sfântu Gheorghe (1-5), care vor avea loc astăzi, respectiv, mâine de la ora 20:00

„Nu-l scăpați pe Messi!”

FC Barcelona are obligația de a prelungi contractul lui Lionel Messi, a declarat președintele clubului catalan, Josep Maria Bartomeu, după ce în ultimele zile au apărut zvonuri conform cărora argentinianul ar vrea să plece. „Este clar că avem obligația să-i prelungim contractul. Messi este cel mai bun jucător din lume și mai are mulți ani de jucat. Sunt liniștit, el a spus mereu că vrea să se retragă de la FC Barcelona”, a declarat Bartomeu. Joia trecută, postul Cadena Ser a anunțat că Messi se gândește foarte clar să-și ducă la bun sfârșit contractul care expiră în 2021 și apoi să plece de la FC Barcelona.

Mărăcineanu rămâne pe post

Roxana Mărăcineanu va rămâne și în noul Guvern francez. Ea va fi ministru delegat al Sporturilor, în cadrul Guvernului condus de Jean Castex. Jean-Michel Blanquer a fost numit ministru al Educației Naționale, Tineretului și Sporturilor în noul Guvern francez, iar fosta înotătoare va avea rolul de ministrul delegat al Sporturilor. Campioană mondială la 200 metri spate în 1998 și vicecampioană olimpică în 2000, reprezântând Franța, Roxana Mărăcineanu a fost numită, la 4 septembrie 2019, ministru al Sporturilor în locul Laurei Flessel, fostă campioană olimpică la scrimă, care a demisionat din motive personale. Ea era ministru în guvernul lui Edouard Philippe din 17 mai 2017.

Transfer de top la Voluntari

Cel mai bun baschetbalist român al ultimului deceniu, Vlad Moldoveanu, va juca la CSO Voluntari, cu care a semnat un contract pe următoarele două sezoane, a anunțat clubul ilfovean.”Sunt bucuros să mă alătur proiectului CSO Voluntari. Eu și Ionuț Georgescu vorbeam de câțiva ani buni să lucrăm în echipă și uite că, în sfârșit, se întâmplă! Este probabil cel mai greu proiect al carierei, cea mai mare provocare: să ducem această echipă în topul Ligii Naționale. Dar sunt sigur că se poate! Dacă nu credeam în asta, nu semnam”, a declarat Moldoveanu. La CSO Voluntari, Vlad Moldoveanu va purta maioul cu numărul 9, în memoria idolului său, regretatul Antonio Alexe, fostul căpitan al primei reprezentative. Sârbul Sasa Ocokoljic va fi antrenorul principal al echipei CSO Voluntari până în 2022. Ionuț Georgescu este team-manager la echipă.

Werder a scăpat de rușine

Werder Bremen și-a asigurat menținerea în prima divizie din Germania, după ce a remizat, în deplasare, cu formația Heidenheim, scor 2-2, în meciul retur al barajului pentru menținerea/promovarea în 1.Bundesliga. Theuerkauf în minutul 3 a marcat în propria poartă, iar Heidenheim a egalat prin Kleindienst, în minutul 85. Pentru Werder Bremen a mai marcat Augustinsson, în minutul 90Â4, iar pentru Heidenheim a punctat din nou Kleindienst, în minutul 90Â7, din penalti. În tur, scorul a fost egal, 0-0. Werder, formația cu cele mai multe meciuri jucate în istoria 1.Bundesliga, a terminat pe locul 18, antepenultimul în prima ligă și a evoluat o singură dată în liga a doua, în sezonul 1980/1981.

ATP schimbă algoritmul

ATP a schimbat baza de calcul a clasamentului tenismenilor profesioniști, perioada luată în considerare crescând de la 52 de săptămâni la 22 de luni, în urma întreruperii competițiilor din cauza pandemiei de coronavirus. În așteptarea unei reveniri la competiții în august, clasamentul, care funcționează în mod tradițional pe baza celor mai bune 18 rezultate înregistrate în 52 de săptămâni, va acoperi acum o perioadă de 22 de luni (martie 2019 - decembrie 2020), potrivit ATP. Clasamentul a fost înghețat începând cu 16 martie 2020, la doar câteva zile după ce circuitul a fost suspendat din cauza pandemiei COVID-19. Printre elementele cheie ale sistemului revizuit de 22 de luni se numără următoarele: clasamentul unui jucător va fi format din cele mai bune 18 rezultate înregistrate între martie 2019 și decembrie 2020; un jucător nu poate înregistra același turneu de două ori între „cele mai bune 18 rezultate”; punctele câștigate de un jucător în 2020 vor rămâne în clasamentul său timp de 52 de săptămâni sau până când turneul în cauză va avea loc din nou, în 2021, oricare situație se produce prima


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.