Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Atletismul românesc în doliu

Ziarul de Vrancea
30 nov 2019 1295 vizualizări

Născut în anul 1930, la București, Ion Puică a fost licențiat al Institutului de Cultură Fizică din București, promoția 1959.

A practicat atletismul la nivel de performanță fiind legitimat la: Stadiul Român București (1945), CCA.București (1951 – 1952), Șantierul Ploiești (1953), Constructorul (1954), Știința (1955), Știința București (1956 – 1957), CS..București (1958), Știința București (1959).În calitate de tehnician, a activat la: ȘSA.București, CSMS.Iași, Olimpia București și, în perioada 1990 – 1993, în Spania. A fost antrenor al lotului național (1976 – 1988), pentru probele de semifond și fond, printre sportivele sale numărându-se trei campioane olimpice: soția sa, Maricica Puică, Doina Melinte și Paula Ivan.

Simona Halep a renunțat la Dobre

Simona Halep a postat, joi, pe Facebook, un mesaj de mulțumire pentru Daniel Dobre, alături de care a obținut succese în acest an, ea notând că încheie colaborarea cu antrenorul “cu un trofeu la Wimbledon și o mare prietenie”. “Daniel, vreau să îți mulțumesc pentru tot ce ai făcut pentru mine în acest an. (De fapt, pentru anii mulți în care ai fost alături de mine) Pentru munca grea, răbdarea și încrederea în mine. Ne încheiem colaborarea cu un trofeu la Wimbledon și o mare prietenie… nu puteam cere mai mult! Îți doresc numai bine și cine știe, poate viitorul ne mai rezervă un capitol”, a scris Halep. În septembrie, Simona Halep a anunțat că din sezonul viitor va relua colaborarea cu antrenorul australian Darren Cahill, care a pregătit-o din 2015 până în 2018.

Andreea Răducan amenință

Andreea Răducan, președintele FR de gimnastică, a declarat, ieri, la finalul ședinței Comitetului Executiv a FRG, care a durat aproximativ cinci ore, că ia în calcul demisia dacă nu se vor schimba antrenorii loturilor naționale feminine și masculine. Andreea Răducan, aleasă în funcția de președinte la 4 august 2017, susține înlocuirea antrenorilor Nicolae Forminte (feminin) și Marius Urzică (masculin), cărora le reproșează neîndeplinirea obiectivelor, mai exact ratarea calificării cu echipele la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020. România va fi reprezentată la Jocurile Olimpice de la Tokyo doar la individual prin sportivii Maria Holbură (individual compus) și Marian Drăgulescu (sărituri).

Naționala coboară în clasament

România a coborât de pe locul 29 pe poziția 37 și are 1475 de puncte în clasamentul FIFA/Coca-Cola, dat publicității ieri. Islanda, adversara României din play-off-ul Ligii Națiunilor, se află pe locul 39, cu 1464 de puncte, după o urcare de urcare o poziție. Dacă vor câștiga întâlnirea cu Islanda, tricolorii vor întâlni apoi învingătoarea dintre Bulgaria și Ungaria, pentru un loc la Euro-2020. Bulgaria ocupă poziția 59 în clasamentul FIFA, cu 1381 de puncte (urcare de două locuri), în timp ce Ungaria este mai sus, pe locul 52, cu 1416 puncte (coborâre de două poziții). Podium ierarhiei este neschimbat față de luna trecută: 1. Belgia – 1765 puncte, 2. Franța – 1733 puncte, 3. Brazilia – 1712 puncte. Următorul clasament va fi dat publicității la 19 decembrie.

Cluj și Oradea, mână în mână

Echipele CSM Oradea și U BT Cluj vor evolua în aceeași grupă în faza secundă a FIBA Europe Cup. Miercuri seara, U-Banca Transilvania Cluj s-a impus în fața grupării ruse Enisei Krasnoiarsk, cu scorul de 97-83, și a câștigat primul loc în grupa G. În aceeași grupă, BC Balkan a învins acasă formația Sodertalje, scor 90-89. Echipa din Cluj a încheiat grupa pe primul loc, cu 11 puncte (cinci victorii, o înfrângere). Au urmat, Enisei (10 p), Balkan (8) și Södertalje (7 p).CSM Oradea a cedat pe teren propriu într-un meci în fața elvețienilor de la Fribourg Olympic, cu scorul de 67-87, și s-a clasat pe locul secund în grupa D. Îm aceeași grupă, CSM Sibiu a fost învinsă, pe teren propriu, scor 67-87, de formația Fribourg Olympic. Clasamentul grupei: 1.Bahcesehir – 11 p; 2.Oradea – 10 p; 3. Fribourg – 8 p; 4. Sibiu – 7 p.

Înlocuitor pentru Emery?

Tehnicianul formației Wolverhampton, Nuno Espirito Santo, ar putea prelua echipa Arsenal în locul lui Unai Emery. Arsenal a câștigat doar patru din cele 13 meciuri din Premier League în acest sezon. Nuno însă crede că este lipsă de respect să se discute despre acest lucru, în contextul în care Arsenal are un manager. Unai Emery l-a înlocuit pe Arsène Wenger în vara anului 2018, dar echipa a ratat calificarea în Liga Campionilor sezonul trecut, pe care l-a încheiat pe locul V în Premier League.. În vârstă de 45 de ani, Nuno a preluat Wolverhampton în mai 2017.

Chapecoense a retrogradat

Echipa braziliană Chapecoense, implicată într-un accident aviatic în 2016, a retrogradat în a doua divizie, după eșecul înregistrat, miercuri, scor 0-1, cu Botafogo, cu trei etape înainte de încheierea campionatului. În urma acestui rezultat, Chapecoense nu mai poate ajunge formația Ceara, aflată pe prima poziție neretrogradabilă, care are nouă puncte avans și golaveraj mai mare. Retrogradarea a survenit la aproape trei ani după accidentul tragic care a îndoliat clubul, la 29 noiembrie 2016. În acea zi, antrenorul formației Chapecoense, Caio Junior, și 19 dintre fotbaliștii săi au decedat, după ce aeronava care îi transporta la Medellin s-a prăbușit în apropierea orașului columbian.

Se retrage Lavezzi

Jucătorul argentinian al echipei Hebei Fortune, Ezequiel Lavezzi, și-a anunțat retragerea din activitate, după meciul cu Guangzhou Evergrande, din campionatul Chinei. „Acest meci va rămâne în memoria mea, deoarece este ultimul al carierei mele. Vreau să stau mai mult alături de copii și familia mea. Este momentul potrivit. Decizia mea a fost luată, este aproape 100 la sută”, a declarat fotbal. Ezequiel Lavezzi (33 de ani) a fost achiziționat în 2016 de Hebei Fortune de la Paris Saint-Germain, în 2012 de la SSC Napoli, pentru 31 de milioane de euro. Anterior, Lavezzi a mai evoluat la formațiile Estudiantes La Plata, San Lorenzo și Napoli.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.