Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE Astăzi, aflăm țintarul Ligii I

Ziarul de Vrancea
26 iun 2019 844 vizualizări

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a anunțat că vineri va avea loc tragerea la sorți a „țintarului” pentru stabilirea programului Ligii I.

Tragerea la sorți se va desfășura cu începere de la ora 13.30, după Adunarea Generală a LPF, programată la ora 12.00, și prezentarea partenerului oficial Select, care va oferi mingea de joc pentru perioada următoare din Liga I. La ora 14.00, conducerea Ligii Profesioniste de Fotbal va organiza o conferință de presă, la care va participa secretarul general Justin Ștefan.

Grupele handbalistelor

Campioana României la handbal feminin, SCM Râmnicu Vâlcea, și CSM București, care a primit wild-card pentru grupe, și-au aflat, ieri, adversarele din grupele Ligii Campionilor, la tragerea la sorți de la Viena. Componența grupelor este următoarea: Metz, Vipers, Podravka, Ferencvaros Budapesta (grupa A); Rostov-Don, Team Esbjerg, MKS Lublin, CSM București (B); SCM Râmnicu Vâlcea, Buducnost, SG BBM Bietigheim, Brest (C); Györ, Krim, IK Savehof,  și chipa care câștigă turneul de calificare (D). La tragerea la sorți, SCM Râmnicu Vâlcea a făcut parte din prima urnă valorică, iar CSM București din cea de-a patra. Turneul de calificare va avea loc între 6-8 septembrie, cu meciurile Rocasa Gran Canaria - DHK Banik Most și Kastamonu - ZORK Jagodina.

Încă două medalii la aerobic

România a obținut, ieri, două medalii la gimnastică aerobică în cadrul Jocurilor Europene de la Minsk. Medalia de argint a fost obținută la proba cuplu, de gimnaștii Andreea Bogati și Dacian Barna , iar medalia de bronz a fost câștigată de grupul format din Andreea Bogati, Dacian Barna, Gabriel Bocșer, Mihai Popa și Marian Broței. Gimnaștii au fost însoțiți de antrenoarele Maria Fumea, Mădălina Cioveie, arbitru Cristiana Spînu, asistent medical Petra Teleman, vicepreședinte al Comitetului Tehnic UEG, membru în juriul superior și antrenor federal Alina Drăgan.

 

Un pas până la Golden League

Naționala de volei masculin a României a învins miercuri, în deplasare, reprezentativa Greciei, cu scorul de 3-2 (-20, 28, -20, 23, 10), în manșa tur a finalei Silver League. Manșa retur va avea loc pe terenul tricolorilor, în 30 iunie, iar câștigătoarea din dubla manșă va evolua în stagiunea viitoare în Golden League. Rezultatele României în grupa B: 3-1 și 3-1 cu Azerbaidjan, 3-0 și 3-0 cu Georgia și 3-0 și 3-0 cu Danemarca. La feminin, România joacă de asemenea finala, cu Slovenia, care s-a impus în manșa tur, cu 3-1. Returul va avea loc vineri.

Bilete pentru Supercupă

Biletele pentru Supercupa României, CFR Cluj – FC Viitorul, sunt disponibile online, pe site-urile bilete.frf.ro și bilete.ro. Prețurile sunt de 15 lei la peluze și 30 lei la tribune, iar la VIP, un loc costă 200 de lei.Fiecare persoană poate cumpăra maximum patru bilete, urmând ca acestea să fie nominale (numele, data și locul nașterii ale titularului vor fi inscripționate pe toate). În cazul modificării titularului sau a corectării unor date imprimate, tichetele vor putea fi preschimbate la casieria stadionului, în ziua meciului. Campioana CFR Cluj și câștigătoarea Cupei României, FC Viitorul, își vor disputa Supercupa României, sâmbătă, 6 iulie, de la ora 20.00, pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești.

Mijlocaș francez la Dinamo

FC Dinamo a anunțat, ieri, că l-a achiziționat pe mijlocașul Kevin Bru, ultima oară component al echipei Apollon Limassol. Noul jucător dinamovist se va alătura lotului pregătit de Eugen Neagoe în cantonamentul din Spania, prevăzut până la 4 iulie la Marbella Football Center. Născut la Paris, pe 12 decembrie 1988, Kevin Bru a evoluat în carieră pentru Rennes, Chateauroux, Clermont, Dijon, Boulogne, Istres (toate din Franța), Levski Sofia (Bulgaria), Ipswich (Anglia) și Apollon Limassol (Cipru).

 

S-a retras Corina

Sportiva Corina Căprioriu-Ștefan, vicecampioana olimpică la judo la Londra în 2012, a anunțat, ieri, la întoarcerea de la Jocurile Europene, că se retrage din activitatea sportivă. Ea a precizat că vrea să rămână antrenoare la CS Dinamo.  Corina a fost eliminată la Minsk în optimile categoriei 57 de kilograme. Ea are în palmares o medalie la Jocurile Olimpice (argint în 2012), două medalii la Campionatele Mondiale (bronz în 2011 și argint în 2015) și două la Campionatele Europene (aur în 2010 și bronz în 2011).

Chindia joacă la Ploiești

Nou-promovata Chindia Târgoviște a anunțat, ieri, că a fost semnat parteneriatul cu proprietarul stadionului din Ploiești pentru ca jocurile de acasă să fie programate pe arena „Ilie Oană”.  Chindia va disputa meciurile de pe teren propriu la Ploiești până când vor fi finalizate lucrările de reabilitare ale stadionului „Eugen Popescu” din Târgoviște. Arena din Ploiești a fost reconstruită în perioada 1 octombrie 2010 – 23 septembrie 2011 și are o capacitate de 15.073 locuri pe scaune, în totalitate acoperite. În perioada imediat următoare, clubul va anunța modalitățile prin care suporterii își vor putea procura bilete și abonamente la meciurile echipei favorite. Ca un amănunt important, tichetele vor putea fi cumpărate și online.

 

Collina apără sistemul VAR

Președintele Comisiei de Arbitri a FIFA, italianul Pierluigi Collina, a apărat sistemul VAR și a subliniat meritele acestuia în cadrul unei conferințe de presă. „În meciurile cu VAR, dacă tehnologie ne permite să vedem o greșeală, atunci nu putem ignora acest lucru. Dacă un gol este marcat din ofsaid, nu conteaza dacă este de 2 sau 20 cm. Este ofsaid și nu există un ofsaid mic sau mare. La fel este și în cazul penaltiurilor. VAR nu poate fi un sistem orb, nu-l putem ignora. Dacă aveț un instrument care vă oferă posibilitatea să verificați ceva, atunci trebuie să verificați”, a declarat Collina. Sistemul VAR este folosit la aproape toate competițiile internaționale, iar în această vară este utilizat la CE de tineret, CM de fotbal feminin, Copa America și Cupa Africii pe Națiuni.

Procedură împotriva Camerunului

FIFA a anunțat că a deschis o procedură disciplinară împotriva Camerunului, după meciul de săptămâna trecută cu Anglia, din optimile de finală ale Cupei Mondiale la fotbal feminin. Potrivit L’Equipe, Camerunul riscă sancțiuni pentru “comportament ofensator și lipsă de fair-play”. Duminică, reprezentativa Angliei s-a calificat în sferturile de finală ale CM la fotbal feminin, trecând în optimi de Camerun, scor 3-0, meci la care camerunezele s-au considerat dezavantajate de VAR și au dat impresia că ar putea părăsi terenul. 5

Troc între Barça și Valencia

FC Valencia a anunțat că a ajuns la un acord cu FC Barcelona pentru transferul portarului Jasper Cillessen. Acesta a semnat un contract valabil până în iunie 2023, cu o clauză de reziliere de 80 de milioane de euro. “Este incredibil, pentru mine este ceva special și abia aștept să încep. Sunt foarte bucuros”, a declarat Cillessen. În contrapartidă, Barcelona a anunțat ieri că a ajuns la un acord cu Valencia pentru transferul portarului brazilian Norberto Murara Neto. Valencia va primi pentru acest transfer 26 de milioane de euro, plus bunusuri de 9 milioane.Jucătorul va semna un contract pe patru sezoane și va avea o clauză de reziliere de 200 de milioane de euro.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.