Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Arbitri români în Liga Campionilor

Ziarul de Vrancea
6 dec 2020 982 vizualizări

UEFA l-a delegat pe Istvan Kovacs să conducă la centru meciul Zenit Sankt Petersburg - Borussia Dortmund din Liga Campionilor, din etapa a VI-a, ultima, a Grupei F a Ligii Campionilor.

El va fi ajutat de asistenții Vasile Florin Marinescu și Ovidiu Artene, iar rezervă va fi Marius Avram. Partida va avea loc astăzi de la ora 19.55. Dortmund este deja calificată în optimile Ligii Campionilor, iar Zenit este eliminată din cupele europene..Ovidiu Hațegan va arbitra al șaselea meci în această fază a grupelor LC. El a fost delegat la partida PSG - Istanbul BB, din ultima etapă a Grupei H, astăzi de la aceeași oră . El va fi ajutat de asistenții Octavian Șovre și Sebastian Gheorghe, precum și de rezerva Sebastian Colțescu. PSG are nevoie de un egal pentru a fi sigură de calificarea în optimi, în timp ce formația turcă este deja eliminată din cupele europene.

Dima, pe post de SMURD

Formația Astra Giurgiu a încheiat la egalitate, scor 0-0, meciul susținut, ieri pe teren propriu, în compania echipei Chindia Târgoviște, în etapa a XII-a a Ligii I. La ultima fază a meciului, fundașul Astrei, Constantin Dima și-a salvat echipa de la înfrângere, deviind o minge șutată de Yameogo care se îndrepta spre poartă. Cu această remiză, Astra a părăsit ultimul loc al clasamentului. Cu nouă puncte, echipa pregătită de Eugen Neagoe se află la egalitate de puncte cu FC Argeș, dar are un gol mai mult marcat (11-20, față de 10-19). În ultimul meci al etapei, CSU Craiova a învins, în Bănie, cu 3-1 (2-0) pe Gaz Metan Mediaș. Au marcat: Cicâldău ('2), Ofosu ('38) și Bărbuț ('58), respectiv, Dumitu ('49).

Egal de pamplezir

Naționala de handbal feminin a Germaniei a remizat, luni, la Kolding, cu reprezentativa Poloniei, scor 21-21 (9-8), în ultimul meci din grupa D și s-a calificat în grupa principală II. În urma acestui rezultat, Germania s-a calificat cu două puncte în grupa principală, alături de Norvegia și România. Antrenorul Germaniei, Henk Groener, a condus primul meci la Europene, el ratând celelalte două partide din cauza testării pozitive la Covid-19.

Ambros Martin riscă excluderea

Antrenorul echipei feminine de handbal a Rusiei, Ambros Martin, riscă să fie exclus de la turneul final al Campionatului European din Danemarca după ce a încălcat protocolul sanitar pus în practică din cauza pandemiei de coronavirus. După victoria Rusiei de sâmbătă (scor 24-22 cu Cehia), antrenorul Ambros Martin a urcat în tribună pentru a discuta câteva minute cu un oficial rus - se pare secretarul general al federației - și a bătut palma cu acesta când a plecat.Antrenorul spaniol a încălcat protocolul pus în aplicare de federația europeană prin părăsirea „zonei roșii” în care se află echipele și oficialii. Scena a fost filmată de camerele TV2, post care a difuzat imaginile duminică. În cazul încălcării protocolului, sancțiunea prevede excluderea persoanei vinovate.

A murit Dennis Ralston

Fostul tenisman și antrenor american Dennis Ralston a decedat de cancer, duminică, la vârsta de 78 de an. Ca jucător, Ralston a disputat o finală la simplu, la Wimbledon, în 1966, pierdută în fața lui Manuel Santana și a câștigat cinci trofee de Grand Slam la dublu. În perioada 1968-1971 a fost antrenor al echipei de Cupa Davis a SUA, apoi căpitan nejucător, până-n 1975.Ralston a fost căpitanul nejucător al echipei SUA la istorica finală câștigată de americani împotriva României, cu 3-2, la București, în 1972.El este printre puținii care au câștigat Cupa Davis atât ca jucător (1963), cât și în calitate de căpitan.Ralston a pregătit mari jucători de tenis, cum ar fi Chris Evert, timp de șase ani, Gabriela Sabatini și Yannick Noah.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.