Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Andrea Lekic pleacă de la CSM

Ziarul de Vrancea
2 feb 2020 855 vizualizări

Handbalista sârbă Andrea Lekic, componentă a echipei CSM București, a semnat un contract valabil pe două sezoane cu campioana Muntenegrului, Buducnost Podgorica, unde va evolua din viitoarea stagiune

Lekic joacă la CSM București din 2018 și a mai evoluat în carieră la Krim, Györ și Vardar, iar la nivel de echipă națională a cucerit medalia mondială de argint, în 2013. În același an a câștigat Liga Campionilor cu Györ ETO și a mai jucat trei finale în aceeași competiție. Cu CSM București speră să atingă calificarea la Turneul Final Four al Ligii Campionilor, care va avea loc în 9-10 mai la Budapesta.

Permutări în grupele preolimpice

Selecționata Hong Kong ar putea fi adversara naționalei feminine de handbal a României la turneul preolimpic din Muntenegru (20-22 martie), în locul Kazahstanului, potrivit site-ului FRH, care citează o decizie a Federației Internaționale de Handbal. „Federația Internațională de Handbal s-a văzut nevoită să reatribuie locurile din turneele de calificare pentru Tokyo 2020 după ce naționala Chinei, inițial repartizată în turneul din Ungaria (20-22 martie), alături de Ungaria, Serbia și Rusia, s-a retras din competiție”, din cauza epidemiei de coronavirus. Locul Chinei va fi luat de Kazahstan, următoarea clasată la Campionatul Asiei, inițial repartizată în turneul preolimpic care se va desfășura în Muntenegru (20-22 martie), la care vor lua parte România, Muntenegru și Norvegia.

Decizia IHF este de a invita următoarea clasată la Campionatul Asiei, Hong Kong, să se alăture turneului preolimpic din Muntenegru, confirmarea urmând să vină în următoarea perioadă, precizează FRH..

Bejan, de la Dinamo la Clinceni

Dinamo București și Academica Clinceni au ajuns la un acord pentru transferul temporar al fundașului central Florin Bejan la clubul ilfovean, informează site-ul oficial al „alb-roșilor” Născut pe 28 martie 1991, la Mangalia, Florin Bejan a evoluat în carieră pentru echipa secundă a celor de la FCSB, Viitorul Constanța, ASA Tg. Mureș, MKS Cracovia, Concordia Chiajna și Astra Giurgiu, fiind transferat la Dinamo în luna iunie a anului trecut. Patru meciuri a jucat Bejan pentru Dinamo în acest sezon competițional, toate în campionat. A evoluat în meciurile Viitorul-Dinamo (5-0), CFR Cluj- Dinamo (1-0), Dinamo - Academica Clinceni (4-2) și FC Botoșani vs Dinamo (1-0).

Latovlevici, lângă Grozav

Fundașul Iasmin Latovlevici a semnat un contract până la finalul sezonului cu echipa Kisvarda FC, a anunțat, luni, clubul din campionatul Ungariei. „Iasmin Latovlevici va evolua pentru noi în acest sezon și poate fi de mare ajutor în stabilizarea apărării noastre pe partea stângă și va putea să ajute și în ataci”, a declarat directorul sportiv Révész. Attila. Latovlevici și-a reziliat săptămâna trecută contractul cu Bursaspor, unde era legitimat din 2018. La echipa din Ungaria, el fi coleg cu alți doi români, Claudiu Bumba și Gicu Grozav.

Eșec în drumul spre Lituania

Echipa României a fost învinsă, luni, cu scorul de 0-4, de naționala Cehiei, în al doilea meci din Grupa D a Elite Round, din cadrul preliminariilor pentru Cupa Mondială, informează FRF. România nu a participat niciodată la CM de futsal. În primul meci din grupă România a învins Kazahstan cu 3-1. În următorul meci, România va evolua cu Slovenia, la 5 februarie.Câștigătoarele celor șatru grupe din Elite Round merg direct la Cupa Mondială, ocupantele locurilor secunde vor disputa baraj în dublă manșă. Câștigătoarea grupei României se califică la Cupa Mondială, a doua clasată va disputa o dublă de baraj cu locul doi din Grupa C, care este Croația. Tunreul final al CM se va desfășura în Lituania, în perioada 12 septembrie – 4 octombrie 2020.

Și-a găsit și Torje echipă

Mijlocașul Gabriel Torje a semnat un contract pe un an și jumătate cu clubul Larisa, a anunțat, marți, gruparea greacă. Torje, 30 de ani, a fost fără echipă din vara trecută, după ce și-a reziliat contractul cu Sivasspor. În cariera sa, Torje a mai jucat pentru Politehnica Timișoara, Dinamo, Udinese, Granada, Espanyol, Konyaspor, Osmanlispor, Ahmat Groznîi și Karabukspor. El are 55 de prezențe la echipa națională și 11 goluri marcate. Larisa ocupă locul 9 în prima ligă din Grecia, cu 25 de puncte după 22 de etape, la trei puncte de Heraklion, de pe locul 6, de play-off.

Beckham vrea superechipă la Miami

Echipa lui David Beckham din Liga Nord-americană de fotbal (MLS), Inter Miami, se pregătește de debut, însă vrea să atragă cât mai mulți fotbaliști importanți, iar ultima țintă este Luka Modric. Modric este sub contract cu Real Madrid până în 2021 și, conform presei spaniole, ar fi interesat de o plecare în SUA. Inter Miami i-ar fi propus lui Modric un salariu dublu față de cel primit la Real Madrid. Un alt jucător dorit Beckham la echipa lui este uruguayanul Edinson Cavani. Inter Miami începe campionatul la 1 martie.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.