Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Alt fiu risipitor la Dinamo

Ziarul de Vrancea
24 mai 2020 833 vizualizări

Pivotul Andras Szasz (26 de ani) revine la Dinamo după un sezon petrecut în Ungaria, la Grundfos Tatabanya, a anunțat gruparea „alb-roșie”.

Szasz a câștigat titlul național cu Dinamo în sezonul 2018-2019. Andras Szasz (1,95 metri înălțime / 107 kilograme greutate) a semnat cu Dinamo un contract pe doi ani. În sezonul 2018-2019, Szasz a marcat pentru Dinamo 109 de goluri (71 în Liga Națională, 29 în EHF Champions League, 6 în Cupa României și 3 în Supercupă). Andras Szasz este al doilea jucător nou transferat anunțat de managementul echipei pentru sezonul 2020-2021, după Valentin Ghionea (extremă dreapta). Mai mulți jucători din cei care au evoluat în sezonul trecut și-au prelungit contractele cu Dinamo.

Două date pentru Serie A

Ministrul Sporturilor din Italia, Vincenzo Spadafora, a anunțat că meciurile de fotbal, întrerupte la 9 martie, din cauza pandemiei de coronavirus, se vor relua la 13 sau 20 iunie, o decizie în acest sens urmând a fi luată joi. „Lucrăm la două date posibile pentru a reîncepe meciurile din Serie A, 13 sau 20 iunie. Protocolul pentru reluarea sezonului a fost întocmit și este foarte similar cu cel convenit pentru antrenamente. Joi, vom decide dacă și când să reiau meciurile”, a spus Spadafora la Rai TG3. Jucătorii cluburilor italiene au putut să-și reia antrenamentele individuale din 4 mai și în colectiv, din 19 mai. Din actuala ediție a Serie A mai sunt de disputat 12 etape și câteva restanțe. Juventus este lider, cu 63 de puncte, urmată de Lazio, formația la care evoluează Ștefan Radu, cu 62 de puncte.

BATE a câștigat Cupa Belarus

BATE Borîsau a câștigat Cupa Belarusului, duminică, după o finală disputată, la Minsk, cu Dinamo Brest, la care au asistat 5.000 de spectatori, Meciul s-a încheiat cu 1-0 după prelungiri, golul fiind marcat de fundașul Zahar Volkau, în minutul 120Â1. Golul a fost sărbătorit într-o bucurie colectivă, fără reținere sau distanțare fizică. Aceeași euforie a fost și în momentul acordării trofeului, ca în vremurile „normale”. Belarus a fost singura țară europeană care nu a suspendat fotbalul în timpul pandemiei de coronavirus.

Oaspeții, favorizați de lipsa publicului?

Terenul propriu nu mai constituie un avantaj în Bundesliga, după ce meciurile se dispută cu porțile închise, din cauza pandemiei de coronavirus. Potrivit marca.com, înainte de suspendarea campionatului din cauza Covid-19, în 224 de partide, echipele gazdă au câștigat 43,3 la sută din întâlniri, iar cele oaspete, 34,8 la sută. După reluarea campionatului german, la 16 mai, echipele gazdă au câștigat 16,7 la sută din meciuri, iar cele oaspete, 55,5 la sută.Doar trei echipe au reușit să câștige pe teren propriu: Borussia Dortmund (4-0 cu Schalke 04), Bayern München (5-2 cu Eintracht Frankfurt) și Hertha Berlin (4-0 cu Union Berlin). Din cele 18 partide disputate, oaspeții au câștigat zece meciuri.

„Ibra” s-a accidentat

Atacantul Zlatan Ibrahimovic s-a accidentat la antrenamentul de luni echipei AC Milan și ar putea fi indisponibil pentru mai mult timp, anunță Sky Sport Italia. Ibrahimovic s-a accidentat la tendonul lui Ahile, el urmând să fie supus unor teste pentru a se stabili gravitatea accidentării. După ce a petrecut aproape două luni în Suedia sa natală, Ibrahimovic a revenit, în 12 mai, în Italia, la echipa AC Milan, și a stat 14 zile în izolare.

Ceremonie amânată în NBA

Ceremonia pentru introducerea în Hall of Fame a NBA va fi amânată pentru luna octombrie, aceasta fiind prevăzută inițial la 29 august, anunță Boston Globe. Ceremonia ar fi trebuit să aibă loc la Symphony Hall de Springfield (Massachusetts) în 29 august, dar organizatorii au anunțat că ar putea avea loc în octombrie. În promoția de includere din 2020 ar urma să fie Kobe Bryant, Tim Duncan, Kevin Garnett, Tamika Catchings, Eddie Sutton, Rudy Tomjanovich, Kim Mulkey, Barbara Stevens și Patrick Baumann.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.