Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Alibec stă o lună

Ziarul de Vrancea
11 aug 2019 929 vizualizări

Fotbalistul Denis Alibec (28 de ani) a fost operat, ieri, la genunchiul piciorului stâng, după ce s-a accidentat în meciul dintre Astra și Gaz Metan Mediaș, pierdut de echipa lui Dan Alexa, cu scorul de 1-0

. Conform informațiilor oferite de Telekom Sport, Denis Alibec a suferit o leziune a ligamentelor genunchiului stâng. Aceeași sursă precizează că Alibec va lipsi patru săptămâni din teren, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, cu laser. Denis Alibec a ajuns la Astra Giurgiu, în 2018, în urma unui transfer de la FCSB, în schimbul sumei de 1,4 milioane de euro. În următoarea etapă a Ligii 1, Astra Giurgiu o va întâlni, pe teren propriu, pe FC Viitorul.

FCSB nu mai joacă nimic

Vicecampioana României, FCSB, a suferit duminică seara, o nouă înfrângere, cedând meciul cu FC Voluntari disputat la Pitești, scor 1-3. Cu patru debutanți și încă doi jucători sub 20 de ani, cu noua achiziție, Ovidiu Marc, titularizată după un singur antrenament și cu Ovidiu Popescu căpitan, echipa pregătită de Vergil Andronache a primit gol în secunda 35, Cătălin Țâră beneficiind de o gafă imensă a fundașului Botezatu. Fecesebiștii au scăpat ieftin după prima repriză. Intrarea lui Coman la pauză a fost benefică, cel numit ”Mbappé de România egalând în min. 49, dar în minutul următor, Ricardinho a readus echipa lui Cristiano Bergodi în avantaj. Bomboana de pe colivă a fost pusă de același Botezatu care a înscris un autogol de toată frumusețea în min. 67. Și, în timp ce Andronache a explicat că meciul a fost sacrificat pentru returul din Liga Europa, Mlada Boleslav a învins cu 4-3 pe Sparta Praga în campionatul ceh.

Zece medalii la judo

România a cucerit trei medalii de aur, sâmbătă, în prima zi a Cupei Europeane de judo Under-21, găzduită de Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj. Mircea Tomescu s-a impus la cat. 60 kg, Lucian Borș-Dumitrescu a câștigat la cat. 66 kg, iar Adrian Șulcă a câștigat la cat. 73 kg. Medalii de bronz au obținut Adrian Olaru (66 kg), Olga Severin (63 kg) și Alina Jorovlea (^78 kg). Duminică, tricolorii au mai câștigat patru medalii de bronz prin Alexandru Roman (cat. 100 kg), Roxana Oprea, Iasmina Covaciu (ambele la cat. 48 kg) şi Florina Bădiceanu (52 kg). În clasamentul final pe medalii, Ucraina a ocupat primul loc, cu 3 de aur, 2 de argint, 7 de bronz, urmată de România, 3-0-7, Georgia, 2-3-2. La competiţie au luat parte 234 judoka din 27 de ţări, 139 la masculin şi 95 la feminin.

 

Accident groaznic al unui ciclist

Rutierul italian Domenico Pozzovivo s-a accidentat grav la un antrenament, după ce a fost lovit de o maşină în apropiere de Cosenza, în sudul Italiei, a anunţat echipa Bahrain-Merida.  "Deşi este stabil şi conştient, Pozzovivo a suferit multiple fracturi care necesită operaţii", a anunţat echipa sa. Rutierul de 36 de ani a fost transportat la spital şi este la terapie intensivă.Pozzovivo a fost implicat într-o coliziune cu o maşină, în timp ce se pregătea pentru Vuelta, care începe la 24 august.

 

Hanca a prins chef de gol

Formația Cracovia a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, echipa Korona Kielce, într-un meci din etapa a patra a campionatului Poloniei, în care golul a fost marcat de Sergiu Hanca. Fostul dinamovist, integralist la gazde, a înscris în minutul 36.Celălalt român de la Cracovia, Cornel Râpă, a jucat de asemenea pe toată durata partidei. Hanca a ajuns la al treilea gol, pentru Cracovia, din acest debut de sezon. Românul a mai marcat în partidele disputate cu LKS Lodz și Rakow. Cracovia ocupă locul patru în clasament, cu șapte puncte, iar Korona Kielce este pe 11, cu patru puncte.

 

 

Un argint școlăresc

Pugilistul român David Teodosescu, legitimat la CSȘ Râmnicu Vâlcea, a obținut medalia de argint la cat. 72 kg, duminică, la Campionatele Europene școlare de box de la Tbilisi, după ce a fost învins în finală de ucraineanul Oleksi Stepanov, prin KO tehnic în prima repriză. Alți doi români au obținut medaliile de bronz după ce au pierdut semifinalele, Andrei  Teodosiu (CSȘ Rm. Vâlcea) și Alexandru Ardeleanu, de la Stejarul Daneș. România, care a aliniat 14 sportivi la masculin, nu a avut nicio reprezentantă la feminin. Competiția a fost deschisă sportivilor născuți în 2005 și 2006, la turneu luând parte 78 de fete și 238 de băieți din 30 de țări.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.