Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Alibec l-a egalat pe Coman

Ziarul de Vrancea
1 mar 2020 751 vizualizări

Formația CFR Cluj a învins, luni, pe teren propriu, cu scorul de 2-1, echipa Astra Giurgiu, în ultimul meci al primei etape a play-off-ului Ligii I. Pentru CFR Cluj au marcat Deac ('8) și Păun ('81), iar pentru Astra a punctat Alibec ('58 - penalty).

Denis Alibec a marcat, din penalty, pentru Astra, al 11-lea gol al său din campionat și l-a egalat pe Florinel Coman (FCSB) în fruntea clasamentul golgeterilor. Clasament play-off: 1.CFR Cluj – 29 p; 2.Craiova – 26 p; 3.Botoșani -24 p; 4. FCSB – 23 p; 5. Mediaș – 22 p; 6. Astra – 21 p.

Finala Cupei la Craiova

Comitetul de Urgență al FRF a decis că finala Cupei României, sezonul 2019/2020, se va disputa la Craiova, pe arena “Ion Oblemenco”. Meciul din ultimul act al competiției e programat pe 23 mai 2020, iar ora de începere a partidei va fi anunțată ulterior. În deschiderea finalei mari, pe același stadion, se va disputa finala Cupei României U19 Elite. În acest moment, se dispută meciurile din sferturi:Academica Clinceni – Dinamo (aseară), Petrolul – Sepsi Sfântu Gheorghe (astăzi, ora 17:30), Politehnica Iași – CSU Craiova (astăzi, 20:30), FC Hermannstadt – FCSB (mâine, 20:30).

Dinamo joacă în sălița proprie

CS Dinamo anunță că meciul tur cu PSG, din optimile de finală ale Ligii Campionilor la handbal masculin, programat la 22 martie, de la ora 18.00, va avea loc în sala din complexul sportiv din Șoseaua Ștefan cel Mare. Returul va avea loc la 28 martie, la Paris. Duminică s-au încheiat partidele din grupele principale ale Ligii Campionilor la handbal masculin, dar și cele din barajul pentru optimile de finală, iar rezultatele au stabilit programul fazei următoare. În premieră, Dinamo București va juca în optimi, iar adversara este una din cele mai valoroase echipe ale continentului – Paris Saint-Germain HB.

Program modificat în play-off

Comitetul de Urgență al FRF a dispus devansarea partidelor din etapa IV a play-off-ului Ligii 1, informează frf.ro.Această decizie vine în sprijinul echipei naționale a României, care va pregăti semifinala play-off-ului EURO 2020, cu Islanda, meci programat pe 26 martie, în deplasare. Etapa de play-off se va disputa conform următorului program: Universitatea Craiova – Astra (miercuri, 18 martie), FC Botoșani – CFR Cluj (vineri), FCSB – Gaz Metan Mediaș (sâmbătă). În cazul unui succes în Islanda, tricolorii vor disputa finala play-off-ului, pe 31 martie, fie în Bulgaria, fie în Ungaria, în funcție de învingătoarea din cea de-a doua semifinală.

Când scuzele nu mai au valoare

La meciul de duminică, dintre RB Leipzig și Bayer Leverkusen, din Bundesliga, fanii japonezi au fost nevoiți să părăsească Red Bull Arena deoarece erau asiatici și potențiali purtători de coronavirus, conform personalului de securitate. După ce situația a fost prezentată pe larg pe rețelele de socializare, RB Leipzig a transmis un comunicat în care regretă „greșeala făcută”. Clubul și-a justificiat eroarea pe fondul temerilor legate de coronavirus: „În conformitate cu recomandările institutului Robert-Koch, personalul de securitate a fost instruit să intensifice controalele privind intrarea în stadion a unor anumite grupuri, din cauza unui potențial risc”. De asemenea, conducătorii RB Leipzig au anunțat că vor încerca să ia legătura cu fanii vizați pentru a-i invita la următorul meci de pe teren propriu.

Raportul Sala, pe 13 martie

Raportul final referitor la moartea fotbalistului Emiliano Sala și a pilotului David Ibbotson va fi dat publicității la 13 martie. Până acum au mai fost publicate două rapoarte provizorii, în februarie și august 2019. În cel din august, Departamentului britanic de Investigare a Accidentelor Aviatice (AAIB) anunțase că testul toxicologic al corpului fostului fotbalist a arătat niveluri de monoxid de carbon atât de ridicate în sângele său, încât ar fi putut cauza convulsii, pierderea conștienței și un atac de cord. În 13 martie, raportul final va fi prezentat de Crispin Orr, inspector șef în cadrul AAIB, și Geraint Herbert, investigator șef.

 

Drama lui Cristiano

Dolores Aveiro, mama lui Cristiano Ronaldo, a fost internată, ieri dimineața, la spitalul Dr. Nélio Mendonça din Funchal, după ce a suferit un accident vascular cerebral, a anunțat publicația Record. Dolores Aveiro a fost supusă unei trombectomii mecanice, intervenție care constă în extragerea unui cheag de sânge și care permite eliberarea arterei și facilitarea circulației sângelui, ajutând astfel la oxigenarea creierului. Potrivit Diário de Notícias da Madeira, femeia de 65 de ani este în stare stabilă și conștientă. Totuși, ea va trebui să aștepte încă 12 ore pentru efectuarea de noi teste și pentru un diagnostic mai precis.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.