Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Alergători fără vârstă

Ziarul de Vrancea
14 iun 2021 512 vizualizări

La finele săptămânii trecute a avut loc la Beiuș, Campionatul Național de alergare și marș pentru atleții veterani,la care sportivii ieșeni de la CS Politehnica au obținut cinci medalii, una de aur, trei de argint și una de bronz.

Aurul a fost câștigat de Maria Ene (categoria de vârstă ^80 de ani) la alergare 10 km. La aceeași probă au mai obținut medalii de argint, Ionuț Parju (^35 de ani), Dumitru Sârbu (^55 de ani) și Aurel Anița (^65 de ani), iar Mariana Parju (^45 de ani) a câștigat medalia de bronz.

Adversar din Bosnia pentru CFR Cluj

Echipa CFR Cluj va întâlni formația bosniacă FK Borac Banja Luka în primul tur preliminar al Ligii Campionilor, s-a stabilit în urma tragerii la sorți care a avut loc, marți, la Nyon. CFR Cluj, campioana României, a fost cap de serie la tragerea la sorți. Clujenii vor juca turul acasă și returul în deplasare. Partidele tur ale acestei faze vor avea loc la 6/7 iulie, iar returul este programat la 13/14 iulie.Câștigătoarele se vor califica în turul doi preliminar al Ligii Campionilor, iar echipele care vor pierde vor ajunge în turul doi preliminar al Conference League. Borac Banja Luka a câștigat titlul în Bosnia-Herțgovina, cu 67 de puncte după 33 de etape, fiind urmată în clasamentul final de FK Sarajevo, 65 puncte, și Velez Mostar, 61 puncte.

Sorana, învinsă la Berlin

Sorana Cîrstea (45 WTA), a fost eliminată, ieri, în primul tur al turneului de la Berlin, de către spaniola Garbiñe Muguruza, numărul 13 mondial. Sorana a jucat de la egal la egal cu adeversara sa până la 3-3, când și-a pierdut pentru prima oară serviciul. De atunci, jocul româncei s-a prăbușit și Sorana a pierdut clar cu 3-6, 2-6 în 79 de minute.

Liga I de atletism, la Cluj

Echipa României va avea 48 de atleți, 25 băieți și 23 de fete, care vor concura atât în probe individuale cât și în cele de ștafetă, la Campionatul European de Atletism pe echipe, Liga I. Competiția are loc în 19 și 20 iunie, la Cluj și reunește la start 13 echipe europene: Belgia, Belarus, Cehia, Estonia, Finlanda, Grecia, Irlanda, Olanda, Norvegia, Elveția, Suedia, Turcia și România.Dintre cele 13 echipe participante, primele două vor accede în Superligă, iar ultimele 3 vor retrograda în Liga 2.

Noroc cu coreencele

Luptătoarea Kriszta Incze s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a anunțat, ieri, forul internațional de profil, după ce delegația Coreei de Nord s-a retras din competiție. Două locuri au fost astfel realocate la feminin, la 62 de kilograme, exact categoria Krisztei Incze, și la 53 kg. La prima categorie nominalizată, 53 kg, locul a fost ocupat de Luisa Melendres, care a încheiat pe locul VII la CM din 2019, iar la 62 kg, Kriszta Incze a obținut și ea calificarea, fiind următoarea în clasamentul CM din 2019 după reprezetanta Coreei de Nord.

Victorie azeră la turneul de la București

Șahistul azer Șahrian Mamediarov a câștigat marele turneu „Superbet Chess Classic Romania 2021”disputat în aceste zile la București, obținând și un premiu de 90.000 de dolari. Jucătorii români Bogdan Deac și Constantin Lupulescu s-au clasat pe locurile 7 și 9, Mamediarov (ELO 2770), în vârstă de 35 de ani, provine dintr-o familie de șahiști, cu două surori mari maestre internaționale - Zeinab și Turkan. Este dublu campion mondial de juniori, campion european alături de echipa azeră, campion mondial la șah-rapid, medaliat cu aur la individual în cadrul Olimpiadei de la Istanbul.

Argentina, debut cu remiză

Reprezentativa Argentinei a încheiat la egalitate, scor 1-1, meciul disputat, luni, în compania echipei statului Chile, în grupa A la Copa America. Pentru Argentina a marcat Messi, în minutul 33, iar pentru Chile a punctat Vargas, în minutul 57. Într-un alt meci din grupa A, Paraguay a învins Bolivia, scor 3-1.

Arnautovic, anchetat de UEFA

Federația de Fotbal din Macedonia de Nord a cerut UEFA sancțiuni împotriva jucătorului austriac Marko Arnautovic, după incidentul de la meciul de pe Arena Națională. La partida de duminică, Arnautovic l-ar fi insultat pe macedoneanul Ezgjan Alioski, după ce a marcat al treilea gol al întâlnirii. Arnautovici, al cărui tată este de origine sârbă, ar fi făcut referire la originile albaneze ale fundașului macedonean.Arnautovic și-a cerut scuze și a negat că ar fi făcut remarce rasiste.”Am trimis o scrisoare la UEFA prin care cerem o amendă foarte mare împotriva jucătorului Marko Arnautovic”, a anunțat forul de la Skopje.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.