Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Actualizarea întârzie

Ziarul de Vrancea
26 nov 2020 923 vizualizări

Programată ieri, actualizarea clasamentului FIFA s-a realizat și a fost publicată pe site-ul forului mondial pentru câteva minute

Ulterior, FIFA a revenit și a comunicat asociațiilor naționale că actualizarea se va face, de fapt, vineri, amânare pricinuită de decesul lui Diego Armando Maradona. În baza clasamentului FIFA din noiembrie 2020 se vor stabili urnele valorice pentru tragerea la sorți a preliminariilor CM 2022 Qatar, programată pe 7 decembrie.În luna noiembrie, România a câștigat la masa verde meciul cu Norvegia, a terminat la egalitate, scor 1-1, în deplasare, cu Irlanda de Nord, ambele partide în Liga Națiunilor, și a învins, acasă, reprezentativa din Belarus, într-un amical, scor 5-3. În urma acestor rezultate, România va fi în urna a doua valorică la tragerea la sorți a grupelor preliminariilor CM din 2022.

Tradiția nu ține de foame

Echipele de tradiție din Liga 2 continuă să dezamăgească. Universitatea Cluj a fost învinsă la Miercurea Ciuc de către FC Czikszereda, scor 1-2.Învingătorii au marcat prin Bauza (’19) și Meszaros (’46). Pentru Universitatea Cluj a înscris Golan, în minutul 78.Trei minute mai târziu, de la „șepcile roșii” a fost eliminat ex-dinamovistul Ioan Filip. După trei victorii consecutive, Rapid București a remizat pe teren propriu cu CSM Reșița, scor 0-0.În clasament, după etapa a XIV-a, conduce FCU Craiova cu 27 de puncte, urmată de ASU Poli Timișoara (24) și trei echipe cu câte 23 de puncte, Dunărea Călărași, Viitorul Târgu Jiu și Rapid.Farul Constanța ocupă locul VIII (20 p), Petrolul, locul X (18 p), iar „U” Cluj stă pe locul XIII, cu 17 puncte

Sorți pentru handbaliste

Echipele de handbal feminin Minaur Baia Mare și Dunărea Brăila și-au aflat, joi, adversarele din grupele EHF European League. Meciurile vor începe în 9-10 ianuarie 2021. Potrivit tragerii la sorți, Minaur Baia Mare va evolua în grupa C, cu formațiile Astrahanocika (Rusia), Størhamar (Norvegia), Thüringer (Germania), iar Dunărea Brăila a fost repartizată în grupa D, cu echipele Siofok (Ungaria), Kuban Krasnodar (Rusia), Fleury (Franța). Minaur Baia Mare a făcut parte din prima urnă valorică, iar Dunărea Brăila din cea de-a doua, la tragerea la sorți de la Viena.La finalul celor șase etape de joc primele două clasate se vor califica în sferturile de finală ale competiției.

Argentinienii ca românii

Numeroase persoane s-au îmbulzit, joi, dimineață, la palatul prezidențial din Buenos Aires, pentru a-i aduce un ultim omagiu fostului fotbalist Diego Maradona, decedat, miercuri, la vârsta de 60 de ani. Poliția a încercat să-i împrăștie pe cei care se îmbulzeau în Plaza de Mayo, joi, în jurul orei locale 07.30, iar o persoană a fost rănită. O confruntare a avut loc atunci când poliția a încercat să disperseze mulțimea care se afla în afara liniei stabilite. Au existat îmbrânceli, gardurile care delimitau coridorul de acces au fost aruncate și mai mulți fani s-au luptat forțele de ordine. Unul dintre fani a suferit răni la față. Situația s-a calmat câteva minute mai târziu și nu a progresat. O mulțime, cu tricouri de diferite culori, așteaptă să-și ia rămas bun de la Maradona, al cărui sicriu a fost plasat într-un perimetru închis în Casa Rosada. La cererea familiei, Diego va fi rămâne la palatul prezidențial cel puțin până joi, la ora locală 16.00.

Presiuni pentru tribune pline

Ministrul delegat al Sporturilor din Franța, Roxana Mărăcineanu, consideră că este posibilă revenirea publicului pe stadioane în data de 15 decembrie, solicitare a cluburilor pe care o va prezenta premierului. “Decizia este în mâinile premierului”, a spus Mărăcineanu după o reuniune cu oficiali ai clubului de rugby Stade Toulousain (rugby), FC Toulouse și ai altor cluburi regionale. “Voi transmite acest mesaj și voi încerca să negociez”, a precizat ministrul. Oficialii cluburilor i-au spus lui Mărăcineanu că nu înțeleg de ce redeschiderea progresivă începând din 15 decembrie este valabilă pentru cinematografe, teatre și muzee, dar pasionații de sport trebuie să aștepte până în ianuarie – februarie.

Sabella, în stare gravă

Alejandro Sabella, fost selecționer al Argentinei, în vârstă de 66 de ani, a fost internat de urgență la Buenos Aires, noaptea trecută, relatează. Sabella este spitalizat la Institutul de Boli Cardiovasculare. Tehnicianul a avut probleme de sănătate în ultimele zile și noaptea trecută s-a decis ca el să fie internat pentru a se face toate investigațiile necesare.Sabella a fost operat în decembrie 2015, el suferind de hipertensiune și de sindrom coronarian acut. El s-a avut probleme similare și în 2016.L’Equipe notează că în 2011, când a devenit selecționerul Argentinei, Sabella a fost prezentat ca anti-Maradona. El a ajuns cu naționala argentiniană până în finala Cupei Mondiale din 2014 și a fost criticat atunci de Diego Maradona.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.