Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Academia Didi, medaliată la Udine

Ziarul de Vrancea
8 mai 2022 707 vizualizări

Clubul privat de fotbal juvenil ieșean „Academia Didi” condus de fostul fotbalist al Politehnicii, Didi Florean, a câștigat două medalii de aur și una de bronz în cadrul competiției Udinese

Academy League, turneu desfășurat în Italia, în perioada 7-8 mai. Echipa juniorilor născuți în 2010, a învins în semifinale formația Atletico Torrenova cu 3-0 și în finală cu 6-0 formația Next Level. Cu 18 reușite, jucătorul Luca Rotaru a fost golgeterul turneului. Promoția 2009 a jucat finala mică, pe care a câștigat-o cu 3-2 în fața echipei Academica Verbania, iar cei născuți în 2011 au obținut de asemenea medalii de bronz, într-un turneu desfășurat în sistem Berger. La turneul de la Udine au participat echipe afiliate clubului friulan din Italia, Slovenia și Croația.

Petrolul a promovat în Liga I

Formația Petrolul Ploiești și-a asigurat promovarea în Liga 1 după ce a învins, luni, pe teren propriu, cu scorul de 2-0, echipa Concordia Chiajna, în etapa a IX-a din play-off-ul ligii secunde. Golurile au fost marcate de Mario Bratu, în minutele 38 și 48. Din minutul 58, Petrolul a jucat în inferioritatea numerică, după eliminarea lui Jarovic. Petrolul are 62 de puncte în clasament și nu mai poate pierde primele două poziții, care asigură promovarea directă. Pe doi se află FC Hermannstadt, cu 57 de puncte, la fel ca și Universitatea Cluj, echipa de pe locul trei. Cele două formații se întâlnesc în meci direct astăzi.

Alcaraz s-a retras de la Roma

Tenismanul spaniol Carlos Alcaraz s-a retras de la turneul de serie Masters series de la Roma, pentru a se odihni în vederea turneului de Grand Slam de la Roland Garros.Alcaraz și-a luxat glezna dreaptă, vineri, în timpul meciului câștigat în sferturile de finală ale Madrid Open împotriva lui Rafael Nadal. El nu a părut să sufere în următoarele două meciuri, care l-au dus la titlul din capitala Spaniei, cele jucate împotriva lui Novak Djokovic, numărul 1 mondial, în semifinalele de sâmbătă, și apoi împotriva lui Alexander Zverev, numărul 3 mondial și campionul în exercițiu, în finala de duminică.

 

„Rosso-nerii” se îndreaptă spre titlu

Formația AC Milan, cu Ciprian Tătărușanu rezervă, a învins, duminică, în deplasare, cu scorul de 3-1, echipa Verona, într-un meci din etapa a XXXVI-a a campionatului Italiei. Gazdele au condus cu 1-, prin golul marcat de Faraoni (’38). Pentru Milan au înscris Tonali (‘45Â3, ’49) și Florenzi (’86).. AC Milan este lider în clasament, cu 80 de puncte, cu două mai multe decât Inter Milano. Pe locul trei se află Napoli, care are 73 de puncte.

Brazilia-Argentina se rejoacă

Federația Internațională de Fotbal (FIFA) a confirmat luni că meciul Brazilia - Argentina, din preliminariile Cupei Mondiale 2022, se va rejuca, după ce comisia sa de apel a respins contestația celor două federații naționale implicate. În februarie, FIFA a anunțat că acest meci, întrerupt în luna septembrie din cauza unui scandal sanitar, se va rejuca. Pe 5 septembrie, partida de la Sao Paulo a fost întreruptă după doar cinci minute, în urma intervenției autorităților sanitare braziliene, care au acuzat patru fotbaliști argentinieni, ce evoluau atunci la cluburi din Anglia, de încălcarea protocoalelor anti-Covid. Reprezentanți ai agenției sanitare ANVISA și ai poliției federale au intrat pe teren pentru a pune capăt partidei, într-o confuzie totală.

 

Între Mali și Islanda

Numărul jucătorilor români legitimați la cluburi din străinătate a scăzut cu 38% în ultimii cinci ani, arată un studiu efectuat de Observatorul pentru fotbal (CIES). Studiul prezintă cele 80 de asociații care au cei mai mulți jucători ce evoluează în străinătate în 135 de campionate din întreaga lume. Brazilia este în fruntea clasamentului, cu 1.219 expatriați, urmată de Franța (978) și Argentina (815). Potrivit studiului, în 2022 există 75 de fotbaliști români legitimați la cluburi din străinătate, adică 46 de fotbaliști mai puțini decât în 2017, o scădere de 38%. În acest clasament, România este între Mali, cu 83 de jucători la cluburi din străinătate, și Islanda și Finlanda, cu câte 69 de jucători.


 

Doliu în handbalul suedez

Bengt Johansson. cel mai titrat selecționer din handbalul suedez, a decedat la vârsta de 79 de ani. Johansson a fost antrenorul naționalei masculine timp de 16 ani (1988-2004) și, sub conducerea lui, echipa a cucerit două titluri mondiale, în 1990 și 1999, și patru europene, în 1994, 1998, 2000 și 2002. Sigura medalie de aur care îi lipsește din palmares este cea de aur la Jocurile Olimpice, deși reprezentativa suedeză antrenată de el a jucat de trei ori în finală (1992, 1996 și 2000), dar a pierdut de fiecare dată. După plecarea sa din funcția de selecționer, Suedia a avut nevoie de aproape 20 de ani pentru a câștiga din nou un trofeu. Succesul a venit la Campionatul European din Ungaria, în ianuarie, după o finală în fața Spaniei (27-26).

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.