Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: A pierdut și Patricia

Ziarul de Vrancea
18 sep 2019 1053 vizualizări

Ultima jucătoare română rămasă pe tabloul de simplu al „Korea Open”, Patricia Maria Țig (124 WTA), a părăsit ieri competiția tenisistică de la Seul, cedând cu 4-6, 2-6 în fața spaniolei Paula Badosa (88 WTA) în 84 de minute.

Deloc sigură pe servicii (cinci duble greșeli), Patricia a pierdut în fața unei jucătoare care a „învățat-o” de la partida precedentă, câștigată, de asemenea, de iberică. Spaniola va evolua în sferturi cu chinezoaica Wang Yafan (58 WTA).

Tricolorii coboară în clasament

România a coborât de pe locul 28 pe locul 31, cu un total de 1.490 de puncte, în clasamentului FIFA/Coca-Cola, dat publicității ieri. În această lună, „tricolorii” au pierdut cu 1-2 meciul jucat acasă cu Spania și au învins, cu 1-0, tot pe teren propriu, Malta, în preliminariile Euro-2020. Adversarele tricolorilor din grupa preliminară F pentru Campionatul European, ocupă următoarele poziții: locul 7, în urcare de pe locul 8, Spania (1.631 puncte); locul 18, staționare, Suedia (1.560 de puncte); locul 47, în urcare de pe 50, Norvegia (1.435 de puncte); locul 109, în coborâre de pe locul 108, Insulele Feroe (1.191 de puncte); locul 179, în urcare de pe locul 181, Malta (933 de puncte). Pe podiumul ierarhiei, Belgia a rămas prima, cu 1.752 de puncte, dar Franța a urcat pe locul II, de pe III, cu 1.725 de puncte, în timp ce Brazilia a coborât pe ultima treaptă, cu 1.719 puncte.

L-au readus și pe Enache

Astra Giurgiu a anunțat, ieri, transferul fundașului dreapta Gabriel Enache (29 de ani), liber de contract de la începutul lunii septembrie. În comunicatul emis de formația giurgiuveană, se menționează că Enache a semnat un contract valabil pentru următoarele două sezoane. Astfel, fundașul se întoarce la Astra, club la care a mai evoluat în perioada 2012-2016. Ulterior, acesta a fost transferat de FCSB, unde a fost legitimat timp de două stagiuni.Enache a primit încuviințarea UEFA de a deveni liber de contract la începutul lunii septembrie, după 14 luni petrecute la Partizan Belgrad. Sezonul trecut, din februarie și până la finalul lunii mai, fundașul dreapta a evoluat sub formă de împrumut la Dunărea Călărași, formația care a retrogradat în liga a doua. În sezonul actual, sub comanda lui Dan Alexa, la Astra Giurgiu evoluează mai mulți fotbaliști experimentați, precum Denis Albec, Constantin Budescu, Gabriel Tamaș, Florentin Matei sau Mihai Răduț.

S-a întâmplat după 14 ani

Real Madrid a suferit, miercuri, prima înfrângere la debutul în faza grupelor Ligii Campionilor după 14 ani, informează marca.com. Madrilenii au pierdut, cu 0-3, meciul disputat la Paris, Tot cu 3-0 și tot în Franța, Real Madrid a fost învinsă în prima partidă din faza grupelor, în 2005, de Olympique Lyon, prin reușitele lui John Carew, Juninho și Sylvain Wiltord.Atunci, echipa antrenată de Vanderlei Luxemburgo a trecut de faza grupelor, dar a fost eliminată în optimi de Arsenal Londra, după 0-1 acasă și 0-0 în deplasare.Eșecul de miercuri este al cincilea pentru antrenorul Zinédine Zidane în Liga Campionilor și doar al doilea în faza grupelor.

IFAB umblă iar la regulament

International Football Association Board (IFAB), organismul care stabilește regulile jocului, va discuta la reuniunea sa din data de 23 octombrie despre posibilitatea introducerii unei pauze obligatorii de zece minute pentru controale în cazul jucătorilor care se lovesc la cap pe teren, precum și a înlocuirilor temporare, ca în rugby, susține The Athletic. Conform regulamentelor actuale, fotbaliștii care se lovesc la cap, fiind posibil să fi suferit o comoție, trebuie să fie evaluați timp de trei minute de către medici pentru a se vedea dacă pot continua jocul. Prelungirea acelui interval de timp ar permite un control mai amănunțit. FIFA a discutat unele schimbări în urmă cu cinci ani, dar membrii Comitetului Executiv, în mare parte, nu au fost de acord cu schimbările, ei punându-și problema că înlocuirile temporare ar putea fi folosite pentru înșelarea sistemului.

Kubica pleacă de la Williams

Polonezul Robert Kubica va părăsi echipa Williams la finalul sezonului 2018, la doar un an după ce a revenit în Formula 1. Kubica și-a început cariera în Formula 1 în 2006, la BMW-Sauber, iar din 2010 a trecut la Renault. În cea mai populară serie automobilistică, polonezul a luat startul de 76 de ori, s-a clasat pe podium de 12 ori și a câștigat o cursă, Marele Premiu al Canadei, în 2008, an în care a ocupat locul al patrulea în clasamentul general al piloților. După numai cinci sezoane, la 5 februarie 2011, Kubica a fost implicat într-un grav accident la Raliul Ronde di Andora. El a fost supus la cinci intervenții chirurgicale, după ce a suferit mai multe fracturi la mâna și piciorul drepte. O consecință a rănilor suferite a fost pierderea funcțiilor motrice ale mâinii drepte. El s-a recuperat treptat, dar nu a mai putut conduce mult timp un monopost de Formula 1.

Berbatov se retrage

Fostul internațional bulgar Dimităr Berbatov, fără club din aprilie 2018, și-a anunțat, ieri retragerea din activitatea de fotbalist.El a notat, într-un mesaj postat pe Facebook, că a încercat să își mai găsească un angajament, însă nimic nu s-a concretizat. Dimităr Berbatov a jucat pentru echipele ȚSKA Sofia, Bayer Leverkusen, Tottenham Hotspur, Manchester United, Fulham, AS Monaco, PAOK Salonic și, ultima dată, Kerala Blasters. El a obținut șapte trofee cu echipele de club, între care se numără și Premier League (2009, 2011 – cu Manchester United). Pentru naționala Bulgariei, Berbatov a evoluat în 78 de partide și a înscris 48 de goluri.

Fotbalist asasinat

Kelvin Maynard, fost fotbalist la echipele Burton Albion și Antwerp, printre altele, a fost ucis, miercuri, în jurul orei locale 20.30 (21.30), cu focuri de armă, la Amsterdam, informează presa internațională. El a fost atacat și împușcat de doi motocicliști, în timp ce mergea cu mașina în zona Langbroekdreef a capitalei Olandei. Maynard, 32 de ani, a încercat să se adăpostească de atactori într-o unitate de pompieri, dar a pierdut controlul volanului și a intrat cu mașina într-o clădire din apropiere. Pompierii au interevenit imediat, încercând să-l salveze pe Maynard, dar nu au reușit.Fostul fundaș dreapta, născut în Surinam, cu cetățenie olandeză, a mai evoluat la FC Volendam, Olhanense, Kecskemet, FC Emmen, SV Spakenburg și Quick Boys.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.