Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: A furat-o și Sepsi

Ziarul de Vrancea
2 sep 2019 863 vizualizări

Formația Dinamo a câștigat, cu scorul de 1-0, meciul susținut, luni, în deplasare, în compania echipei Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, în etapa a opta a Ligii I. Unicul gol al meciului a fost marcat de Daniel Popa, în minutul 84.

Meciul a fost arbitrat de Ovidiu Hațegan. În urma acestui rezultat, Dinamo a urcat pe locul IX în clasament. Totodată, noul lider, Gaz Metan Mediaș a rămas singura echipă neînvinsă din Liga I, după nouă etape.

Moreno, dispus să cedeze

Roberto Moreno, selecționerul Spaniei, spune că este gata în orice moment să-i cedeze locul său tehnicianului Luis Enrique, nevoit să se retragă de la prima reprezentativă din cauza problemelor de sănătate ale fiicei sale. „Îl consider pe Luis un prieten și prietenia este înainte de orice. Dacă într-o zi va dori să revină, aș fi încântat să fac un pas într-o parte și să lucrez cu el. A fost o săptămână dificilă. Vom încerca să aducem puțină bucurie în mijlocul unui trist moment. Este singur lucru pe care îl dorim”, a declarat Moreno.Fiica lui Enrique, Xana, în vârstă de 9 ani, a decedat, joi, din cauza unui cancer osos. Pentru a fi alături de fiica lui, Luis Enrique a demisionat din postul de selecționer, la 19 iunie.

Patrick și-a găsit echip

Clubul din Liga a II-a , FC Farul Constanța, a anunțat, marți, că a semnat cu Patrick Petre, fiul fostului dinamovist Florentin Petre. Patrick Petre și-a început cariera la echipele de juniori ale lui Dinamo București, avansând până la echipa mare. În 2017, Petre a fost împrumutat la Sepsi Sf. Gheorghe. În 2018, liber de contract, fostul dinamovist a semnat cu Poli Iași. Patrick Petre a evoluat de 69 de ori în Liga 1 și a marcat patru goluri.

Roglic a demolat supremația latiină

Slovenul Primoz Roglic (Jumbo-Visma) a câștigat, ieri, etapa a zecea a Turului Spaniei, desfășurată între Jurancon și Pau, pe o distanță de 36.2 km - contratimp individual, și a preluat tricoul roșu de lider al clasamentului general. Podiumul etapei a fost completat de Patrick Bevin (CCC Team) și Remi Cavagna (Deceuninck - Quick-Step). În clasamentul general, Roglic are un minut și 52 de secunde ecart în fața lui Alexandro Valverde (MoviStar), 2,11 minute față de Miguel Angel Lopez (Astana) și 3.00 minute față de Nairo Quintana.Etapa a 11-a va avea loc miercuri, între Saint Palais și Urdax-Dantxarine, pe o distanță de 171,4 km.

Examene la tenis de masă

Naționalele de tenis de masă seniori ale României participă la Campionatul European pe echipe 2019, care are loc la Nantes, Franța, între 3-8 septembrie. Naționala feminină pornește din postura de campioană europeană, titlu obținut în 2017, în Luxemburg. Lotul feminin, antrenat de Viorel Filimon, este compus din Elizabeta Samara, Bernadette Szöcs, Daniela Dodean Monteiro, Adina Diaconu, Irina Ciobanu. La băieți vor fi prezenți Ovidiu Ionescu, Adrian Crișan, Hunor Szöcs, Cristian Pletea, Rareș Șipoș. Antrenor este Andrei Filimon, fiul lui Viorel Simion.

Gest superb al lui Nadal

Rafael Nadal (2 ATP) și-a arătat susținerea față de Novak Djokovic (1 ATP), după ce sârbul a fost huiduit de publicul de la US Open, în urma retragerii sale din partida disputată împotriva lui Stan Wawrinka (23 ATP), din optimile de finală, cauzată de o accidentare la umăr. Novak Djokovic s-a retras din partida disputată cu Stan Wawrinka, la scorul de 4-6, 5-7, 1-2, din cauza unei accidentări la umăr suferite în timpul unui antrenament. Anunțul că Djokovic s-a retras din partida cu Wawrinka a atras nemulțumirea publicului de pe stadionul „Arthur Ashe” și numărul 1 mondial ATP a fost huiduit în timp ce ieșea din arenă. În conferința de presă de după partida cu Marin Cilic,Rafael Nadal a menționat faptul că Djokovic s-a retras doar pentru că nu a avut o altă alternativă. „Novak Djokovic nu merita să fie huiduit. Cred că este un atlet extraordinar. Dacă a trebuit să se retragă a fost din cauză că nu ar mai fi putut continua. Pentru el, este mult mai dureros decât pentru spectatorii de pe stadionul Arthur Ashe”. Rafael Nadal va evolua, în sferturile de finală de la US Open, împotriva lui Diego Sebastian Schwartzman (21 ATP).

Falcao, coleg cu Andone

Atacantul columbian Radamel Falcao a plecat de la AS Monaco și a semnat un contract pe trei sezoane cu Galatasaray Istanbul, unde va fi coleg cu Florin Andone. În vârstă de 33 de ani, Falcao era legitimat la AS Monaco de șase ani. Fost jucător la River Plate, Porto, Atlético, United și Chelsea, el a marcat 83 de goluri în 140 de meciuri pentru AS Monaco.

Viitorul merge în Slovenia

FC Viitorul va evolua în turul I al Youth League cu campioana Sloveniei, Domzale, s-a stabilit în urma tragerii la sorți de marți, de la Lyon. Prima manșă este programată la 2 octombrie la Ovidiu, iar returul în 23 octombrie la Domzale. Învingătoarea dublei manșe dintre FC Viitorul și Domzale va juca în turul secund (programat la 6 și 27 noiembrie) cu FC Porto (Portugalia) sau Liepaja (Letonia).FC Porto este câștigătoarea ediției 2018/2019 a UEFA Youth League.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.