Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: A fost convocat și Manea

Ziarul de Vrancea
4 oct 2020 882 vizualizări

Fundașul echipei CFR Cluj, Cristian Manea, a fost convocat de urgență la prima reprezentativă, după plecarea lui Vlad Chiricheș. Manea a fost integralist, duminică seară, în meciul FC Viitorul – CFR Cluj, scor 1-1, din Liga I.

Schimbat în urma unor dureri resimțite în prima repriză a ultimei partide de Serie A, disputată sâmbătă în tricoul echipei Sassuolo, Vlad Chiricheș are o leziune fibrilară la nivelul gambei drepte, pentru care are nevoie de 8-10 zile de tratament și recuperare. Chiricheș este al doilea fundaș care declară forfait pentru meciurile de luna aceasta, după ce Rădoi a fost nevoit să renunțe și la Ionuț Nedelcearu, care face obiectul unui transfer de la FC UFA la AEK Atena. În locul său a fost convocat Mihai Bălașa (Universitatea Craiova).


CFR coboară un loc

Echipa CFR Cluj a remizat, duminică seară, în deplasare, scor 1-1, cu echipa FC Viitorul, într-un meci din etapa a șasea a Ligii I.Scorul a fost deschis de gazde, prin Kevin Luckassen ('7) clujenii au egalat în min. 54, printr-un penalty transformat de Ciprian Deac. În urma acestui rezultat, CFR Cluj a coborât pe locul III, cu 12 puncte, același punctaj ca FCSB, care deține un golaveraj superior. Lider este CS Universitatea Craiova, cu 18 puncte,

Badea, demis de la Argeș

Clubul FC Argeș anunță încetarea raporturilor contractuale pe cale amiabilă cu antrenorul Ionuț Badea.  Începând de ieri de pregătirea echipei piteștene se ocupă Ionuț Codruț Moșteanu, care a făcut parte din staff-ul lui Ionuț Badea și care cunoaște foarte bine lotul de jucători. Noul antrenor principal al alb-violeților va fi ajutat de secundul Dragoș Radu și de antrenorul cu portarii, Viorel Dumitrescu.Moșteanu a fost secundul lui Sorin Cârțu la Pandurii, secund la CFR Cluj (a colaborat aici și cu Jorge Costa, și cu Ioan Andone), Poli Iași (2013), interimar și apoi principal la FC Vaslui.

Ghinion pentru Geraint Thomas

Etapa a treia a Turului ciclist al Italiei, disputată tot în Sicilia între Enna și Etna (150 km) a fost câștigată de rutierul ecuadorian Jonathan Caicedo, de la Education First.După un traseu complicat, cu cățătări dificile, Caicedo a evadat pe ultimul kilometru și a trecut la 24 de secunde în fața italianului Giovanni Visconti (Vini Zabu KTM) și a belgianului Harm Vanhoucke (Lotto Soudal) la 30 secunde. Unul dintre favoriți, galezul Geraint Thomas (Ineos) a căzut de două ori în timpul etapei și pierdut orice șansă de victorie în „Giro”. Lider la general râmâne portughezul Joao Almeida (Quick Step), în același timp cu Caicedo. Spaniolul Pello Bilbao (Bahrain-McLaren) ocupă locul III la 37 de secunde.

Premier League cu fundul în sus

Echipele FC Liverpool și Manchester United au suferit înfrângeri umilitoare duminică, în cadrul uneia dintre cele mai surprinzătoare etape din campionatul de fotbal al Angliei. Deținătoarea titlului, FC Liverpool, a fost învinsă cu 2-7 în deplasare de formația Aston Villa, acesta fiind unul dintre grele mai grele eșecuri înregistrate de „cormorani” sub comanda antrenorului german Jürgen Klopp. De menționat că Liverpool nu a mai încasat șapte goluri în campionat de 57 de ani.

De la învingător s-a remarcat Ollie Watkins, achiziționat luna trecută de la echipa de ligă secundă Brentford, în schimbul sumei de 28 milioane lire sterline, un record pentru clubul din Birmingham. Acesta a fost autorul unui hat-trick în prima repriză. Cealaltă mare surpriză a etapei s-a înregistrat pe stadionul Old Trafford, unde Manchester United a încasat șase goluri (scor 1-6) de la Tottenham Hotspur, echipa fostului său antrenor José Mourinho.

 

S-a mutat europeanul de gimnastică

Forul european de gimnastică (UEG) a anunțat, luni, că ediția din 2020 a Campionatelor Europene artistice va avea loc așa cum a fost stabilit, în luna decembrie, însă gazda competițiilor a fost schimbată la Mersin (Turcia). Campionatele Europene de gimnastică artistică, amânate și ele din luna mai, erau programate la Baku, la aceleași date, iar în urmă cu o săptămână, UEG anunța că va mai purta discuții cu organizatorii. Așa cum programase, luni a fost anunțat că Baku nu va mai fi gazda, ci orașul turcesc Mersin, iar datele rămân neschimbate, adică între 9-13 decembrie cele masculine, respectiv între 17-20 decembrie cele feminine.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.