Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Țig, în sferturi la Istanbul

Ziarul de Vrancea
9 sep 2020 763 vizualizări

Jucătoarea Patricia Țig, locul 88 WTA, s-a calificat ieri în sferturile de finală ale turneului de la Istanbul, cu premii totale de 275.000 de dolari. Patricia învins-o în turul doi pe sportiva japoneză Misaki Doi (81), scor 6-2, 6-0

Meciul a durat o oră și cinci minute. În faza următoare, românca o va întâni pe suedeza Rebecca Peterson (48 WTA), care a câștigat prin retragerea adversarei, rusoaica Margarita Gasparian (117 WTA) la scorul de 3-2 pentru suedeză. Rebeca a devenit principala favorită a turneului, deoarece rusoaica Svetlana Kuznețova a pierdut cu 6-7, 7-6, 2-6 în fața canadiencei Eugénie Bouchard.

Allez, Felix, allez!

Triatlonistul Felix-Pierre Duchampt, cetățean român din luna martie, a primit aprobarea CIO pentru a reprezenta România la Jocurile Olimpice, a anunțat, joi, Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR). Felix-Pierre Duchampt, legitimate la CS Politehnica Cluj, a devenit cetățean român în 9 martie 2020 și se află în momentul de față în poziție calificabilă pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.El a participat ultima dată în competiții sub culorile Franței în 2018, în cadrul etapei de Cupă Mondială de la Miyazaki, din 10 noiembrie 2018, iar fără derogarea obținută de la CIO nu putea fi cooptat în Team Romania înainte de 10 noiembrie 2021.

Transferul anului în F1

Pilotul german Sebastian Vettel, cvadruplu campion mondial, a fost confirmat la Racing Point, din sezonul 2021, când echipa de la Silversone, fostă Force India, își va schimba din nou numele, în Aston Martin. Liber de la finalul anului după ce Ferrari nu i-a prelungit înțelegerea, Sebastian Vettel, 33 de ani, îl va înlocui la Racing Point pe mexicanul Sergio Perez, căruia i-a fost reziliat contractul scadent în 2022.Vettel a câștigat titlurile mondiale în perioada 2010-2013, cu Red Bull. El a mai concurat la Sauber și Toro Rosso. Germanul are 53 de curse câștigate, în 248 de starturi. Sebastian Vettel va fi coleg în 2021 cu canadianul Lance Stroll, fiul patronului echipei, miliardarul Lawrence Stroll. Locul germanului la Ferrari va fi luat de Carlos Sainz jr, acum la McLaren-Renault.

Bătălie strânsă la „general”

Elvețianul Marc Hirschi (Sunweb) a câștigat, joi, etapa a XII-a a Turului Franței, desfășurată pe distanța de 218 kilometri, între Chauvigny și Sarran. Podiumul a fost completat de francezul Pierre Rolland (B&B Hotels - Vital Concept P / B KTM) și de norvegianul Soren Kragh Andersen (Team Sunweb) Slovenul Primoz Roglic (Jumbo-Visma) este în continuare lider în clasamentul general, el este urmat, în continuare, de Egan Bernal (Ineos-Grenadiers) la 21 secunde și de Guillaume Martin (Cofidis) la 28 de secunde. Foarte aproape sunt, de asemenea, Romain Bardet (AG2R La Mondiale) la 30 secunde și Nairo Quintana (Team Arkea-Samsic), la 32.

REC se reia pe 1 noiembrie

Rugby Europe a anunțat,ieri, data disputării ultimei etape a Rugby Europe Championship, ediția 2020, care a fost amânată din cauza pandemiei de coronavirus. Astfel, România va întâlni pe teren propriu Belgia, la 1 noiembrie. La aceeași dată se va disputa și confruntarea Georgia – Rusia. Meciul Spania – Portugalia va avea loc la 15 noiembrie. Echipa României ocupă ultimul loc în clasament, cu cinci puncte. Lider este Georgia, cu 19 puncte.

Chindia nu mai are loc la Ploiești

Clubului Sportiv Municipal Ploiești, care aparține Primăriei și care administrează stadionul „Ilie Oană”, unul dintre cele mai noi și mai moderne din România, anunță că, începând de la 1 octombrie, nu va ma pune la dispoziția formației dâmbovițene AFC Chindia Târgoviște arena, pe care Chindia Târgoviște disputa partidele pe teren propriu. Decizia a fost luată pentru protejarea gazonului în condițiile în care România va juca la Ploiești, împotriva Austriei, pe 14 octombrie, în Liga Națiunilor. „La baza acestei hotărâri a stat faptul că se dorește protejarea gazonului – a cărui întreținere este destul de dificilă în cazul unei frecvențe sporite a meciurilor – în perspectiva partidei pe care echipa națională de fotbal a României o va disputa, pe data de 14 octombrie, în Liga Națiunilor, în compania Austriei, dar și a meciurilor pe care echipa fanion a județului, FC Petrolul Ploiești, le are de susținut în eșalonul secund” au explicat oficialii CSM Ploiești.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.