Sport

MOZAIC ŞTIRI SPORTIVE: Șefa cere un alt antrenor

Ziarul de Vrancea
15 oct 2018 502 vizualizări

Directorul CSM București, Gabriela Szabo, așteaptă ”soluția” din partea stafului tehnic și se declară dezamăgită după înfrângerea echipei de handbal feminin în Liga Campionilor, cu SG BBM Bietigheim.

Cred că aducerea pe banca tehnică a unei echipe care să fie în valorile și misiunea clubului este următorul pas”, a scris Szabo într-un mesaj pe Facebook. Campioana României la handbal feminin, CSM București, a fost învinsă duminică, în deplasare, de formația germană SG BBM Bietigheim, scor 28-30 (12-16), în grupa D a Ligii Campionilor. CSM a suferit astfel prima înfrângere în grupă și are doar două puncte după două etape, obținute din victoria inaugurală a sezonului, cu FTC Budapesta.

Morariu, pus să evalueze

Octavian Morariu, membru CIO în România, a fost desemnat președintele Comisiei de Evaluare pentru Jocurile Olimpice de iarnă din 2026, la sesiunea CIO care a avut loc la Buenos Aires, la începutul Jocurilor Olimpice de Tineret (08-09 octombrie 2018). Orașele candidate pentru JO sunt Calgary, Milano (Cortina d'Ampezzo) și Stockholm.  Ceilalți membri ai acestei comisii de evaluare care vor fi desemnați în scurt timp de CIO se vor deplasa împreună în luna aprilie 2019 în cele trei orașe pentru a analiză propunerile și proiectele candidaților, iar apoi vor întocmi un raport care va fi prezentat membrilor CIO la cea de-a 134-a sesiune, care va avea loc în luna iunie 2019 la Lausanne și va decide gazda JO de iarnă din 2026. 

 Schimbare de comandant la CSA Steaua

Colonelul Bixi-Pompiliu Mocanu a fost detașat și împuternicit pe o perioadă de șase luni, începând cu data de 15 octombrie, în funcția de comandant (președinte) al Clubului Sportiv al Armatei (CSA) Steaua, înlocuindu-l la comandă pe colonelul Cristian Petrea. Colonelul Mocanu este angajat al MApN din anul 1985, fiind absolvent al Academiei de Înalte Studii Militare din București, în anul 2002, ca șef de promoție. Colonelul Cristian Petrea a fost eliberat la cerere din funcția de comandant al CSA „Steaua”, fiind numit într-o funcție în cadrul Ministerului Apărării Naționale.

 “O parte egoistă, așa-i viața”

Fundașul echipei Arsenal Londra, Laurent Koscielny,  și-a anunțat retragerea din naționala Franței și a declarat, într-un interviu acordat Canal Plus, că și-a dorit ca echipa "Cocoșului galic" să nu câștige Cupa Mondială din Rusia. Koscielny a ratat Cupa Mondială după ce s-a accidentat la 3 mai, la Madrid, în meciul cu Atletico, din semifinalele Ligii Europa. El a suferit atunci o ruptură a tendonului lui Ahile, la piciorul drept. "Am vrut ca ei să se califice, dar în același timp am vrut să piardă. Este o parte egoistă, așa e viața. Am jucat la două ediții de campionat european și la o cupă mondială. Pentru mine, accidentarea nu a schimbat nimic. Voi fi un suporter al echipei Franței, dar ceea ce este sigur este că nu voi mai îmbrăca tricoul albastru", a declarat, în lacrimi, jucătorul.

 De la fotbal, la Primărie

Fostul fotbalist Bonaventure Kalou a fost ales primar în localitatea Vavoua din țara sa natală, Costa de Fildeș, la scrutinul care a avut loc sâmbătă. "Am un sentiment de mândrie și un gând emoționant pentru tatăl meu (n.r. - decedat în 2016), care ar fi dorit să fie primar al acestei localități", a declarat fostul fotbalist al echipelor Feyenoord, Auxerre, PSG și Lens, în vârstă de 40 de ani. Bonaventure Kalou și fratele său, Salomon Kalou, jucător la Hertha Berlin, după ce a mai evoluat la Feyenoord, Lille și Chelsea, au urmat cariere de fotbaliști datorită tatălui lor, fost jucător amator și organizator de turnee.

           


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.