Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Încă un record al lui Messi

Ziarul de Vrancea
11 dec 2017 581 vizualizări

Atacantul Lionel Messi de la FC Barcelona a ajuns la 525 de goluri marcate pentru un singur club, la fel ca germanul Gerd Müller, pentru Bayern Munchen, a anunțat site-ul oficial al catalanilor.

Müller a înscris 525 de goluri între 1965 și 1979, în timp ce Mesi a reușit aceeași performanță între 2004, când a debutat la prima echipă a Barcelonei, și 2017. În total Messi a jucat 606 meciuri la formația catalană. În istorie, argentinianul este acum pe locul III în clasamentul marcatorilor pentru un singur club, după Pelé - 643 de goluri pentur FC Santos și Josef Bican -  534 goluri pentru Slavia Praga. Formația FC Barcelona a învins, duminică, în deplasare, cu scorul de 2-0, echipa Villarreal, într-un meci din etapa a XV-a a campionatului Spaniei, în care gazdele au jucat în inferioritate numerică din minutul 60. Golurile Barcelonei au fost marcate de Luis Suarez și Lionel Messi. Această reușită a fost a 18-a pentru Messi în acest sezon în toate competițiile, a 14-a în LaLiga, argentinianul conducând în clasamentul golgeterilor campionatului spaniol.

Toyota ajută olimpicii români

Sportivii români care vor obține medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020 vor primi câte un automobil marca Toyota, în baza parteneriatelor încheiate de Comitetul Olimpic și Sportiv Român și Comitetul Paralampic Român cu producătorul japonez. Conform contractului valabil până în 2024, medaliații cu aur la următoarele două ediții ale JO de vară vor primi câte o mașină RAV 4, cei cu argint vor fi recompensați cu Auris sau Corolla, iar cei cu bronz cu Yaris. Comitetul Paralampic Român va beneficia în baza parteneriatului cu Toyota de suport în achiziționarea de echipamente specifice pentru sportivii cu dizabilități. Cele două contracte de colaborare reprezintă continuarea parteneriatelor globale, semnate cu Comitetul Internațional Olimpic și Comitetul Internațional Paralimpic, prin care Toyota devine, pentru ambele organizații, partener oficial exclusiv la categoria mobilitate.

Eliodor și-a luat concediu

Clubul Dinamo București a făcut precizări, ieri, privind situația antrenorului echipei de handbal masculin, Eliodor Voica, care nu ar fi fost demis, ci se află în concediu de odihnă, începând din 11 decembrie.   Clubul precizează că antrenorul campioanei en-titre a solicitat concediu de odihnă, tocmai pentru a pregăti examenul din 20 decembrie. Ca urmare, echipa va fi condusă în ultimul meci din acest an, joi, în deplasare cu Minaur Baia Mare, de antrenorii secunzi Sebastian Bota și Florin Vasiliu. Dinamo București nu a trecut printr-o perioadă bună în această primă parte a sezonului, existând mai multe speculații privind înlocuirea lui Eliodor Voica. în Cupa României a fost eliminată în optimi, chiar de Minaur Baia Mare, în Liga Campionilor a încheiat pe ultimul loc al grupei C (2 puncte), iar în Liga Națională ocupă locul 6 (27 de puncte).

Sportivii ruși vor la Olimpiadă

Majoritatea sportivilor ruși vrea să participe la Jocurile Olimpice de iarnă de la Pyeongchang, a declarat, luni, reprezentanta acestora în cadrul Comitetului Olimpic Rus (ROC), informează presa internațională. "Am discutat cu toți sportivii. Majoritatea vrea să participe la Jocurile Olimpice. Comisia susține poziția sportivilor care au decis sau vor decide să evolueze sub drapel neutru și respectă poziția celor care nu vor participa. Sportivii sunt pe deplin conștienți că nu va exista drapel sau culori ruse, dar vor reprezenta Rusia indiferent ce va fi", a declarat scrimera Sofia Velikaya, președinte comisiei sportivilor. Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a suspendat Rusia de la Jocurile Olimpice de iarnă la Pyeongchang din 2018, dar unii sportivi ruși vor putea evolua sub drapel neutru. Condițiile ca un sportiv rus să poată participa sunt extrem de stricte, iar toți cei care vor dori să facă acest lucru vor fi testați în mai multe rânduri pentru dopaj.

 

 

FIFPro l-a premiat pe Neșu

FIFPro a anunțat, pe site-ul oficial, că fostul fotbalist Mihai Neșu a fost recompensat cu Premiul de Merit al sindicatului, el primind și un cec de 25.000 de dolari, pentru activitatea sa în sprijinul copiilor cu dizabilități. “Este ca un cadou de Crăciun. Acest premiu arată că ceea ce facem este foarte important: muncim cu copiii în fiecare zi pentru o viață mai bună și pentru sănătate. Suma acoperă aproape un sfert din bugetul nostru anual și ne dă oportunitatea de a le oferi terapie mai multor copii”, a declarat Mihai Neșu. Fundația Mihai Neșu are propriul centru de recuperare, la Oradea, de care au beneficiat până în prezent peste 130 de copii. Premiul de Merit FIFPro este decernat în fiecare an unui fotbalist profesionist pentru activitatea în beneficiul unei fundații. Câștigătorul primește 25.000 de dolari pentru fundația respectivă.

Federer, din nou cel mai bun

Tenismenul Roger Federer a fost ales pentru a șaptea oară sportivul anului în Elveția, el devansându-i pe ciclistul Nino Schurter (mountain bike), campion mondial la cross country, și pe schiorul Beat Feuz, campion mondial la coborâre. Federer, 36 de ani, a revenit cu succes în competiții în 2017 după o accidentare, reușind să câștige șapte turnee, între care Australian Open și Wimbledon, și să termine anul pe locul 2 ATP (cu 52 de victorii din 57 partide disputate). El a mai fost desmenat sportivul anului în Elveția în 2003, 2004, 2006, 2007, 2012 și 2014. Severin Luthi, antrenorul lui Federer, a fost ales antrenorul anului. Sportiva anului în Elveția a fost desemnată schioarea Wendy Holdener, campionaă mondială la combinată, care a devansat o altă schioare, Lara Gut, medaliată cu bronz la Campionatele Mondiale de la Saint Moritz, la Super-G. Cea mai bună echipă a fost naționala de fotbal, care a obținut calificarea la Cupa Mondială din 2018.

Bătaie la derbiul din Manchester

Jucători și tehnicieni ai echipelor Manchester United și Manchester City au fost implicați, duminică, în incidente la vestiare, după derbiul care a avut loc pe Stadionul Old Trafford, câștigat de formația antrenată de Pep Guardiola, cu scorul de 2-1. Conform presei engleze, scandalul ar fi fost provocat de antrenorul echipei United, portughezul José  Mourinho, care le-ar fi cerut oaspeților să săbătorească "mai încet" victoria obținută, acuzându-i de lipsă de respect pe aceștia. Ederson, portarul brazilian al celor de la City, a avut un schimb de replici în portugheză cu Mourinho, apoi jucători de la ambele echipe au început să se îmbrâncească și să se lovească.  Atacantul belgian al gazdelor, Romelu Lukaku, ar fi aruncat o sticlă către Mikel Arteta, rănindu-l la față pe secundul lui Guardiola. Un alt membru al stafului lui City, un fizioterapeut, a fost și el rănit ușor. Mourinho a fost lovit cu o sticlă de plastic. Potrivit marca.com, a fost nevoie de intervenția poliției pentru calmarea spiritelor.

Pleacă oamenii de la Mediaș

Clubul Gaz Metan Mediaș a anunțat, ieri, despărțirea de jucătorul Olivian Surugiu, rezilierea contractului făcându-se pe cale amiabilă. "Gaz Metan s-a despărțit de Olivian Surugiu. Luni după-amiază, jucătorul și-a reziliat pe cale amiabilă contractul cu gruparea de pe Târnava Mare. Pe această cale îi mulțumim pentru evoluțiile avute în tricoul Gazului Metan și îi urăm succes pe mai departe", se arată pe site-ul gaz-metan-medias.ro. Surugiu era legitimat la gruparea din Mediaș de la 3 iulie, când a semnat un contract pe un sezon. Gaz Metan Mediaș s-a despărțit zilele trecute și de Fabian Lokaj și Emmerick de Vriese.

Zenit, sub colimatorul UEFA

UEFA a anunțat, ieri, că a deschis o procedură disciplinară care vizează gruparea Zenit Sankt Petersburg, după probleme semnalate la meciul din 7 decembrie cu Real Sociedad, din ultima etapă a grupelor Ligii Europa. Clubul din Rusia riscă sancțiuni din cauza comportamentului suporterilor: provocarea de daune, aprinderea de torțe, aruncarea cu diverse obiecte. Cazul va fi analizat de Corpul de Control, Etică și Disciplină al UEFA la 22 februarie 2018. Zenit a câștigat meciul disputat în deplasare cu Real Sociedad, scor 3-1. Echipa din Sankt Petersburg este calificată în 16-imile Ligii Europa, fază în care va întâlni Celtic Glasgow. Săptămâna trecută, Corpul de Control, Etică și Disciplină al UEFA a decis ca gruparea Zenit Sankt Petersburg să fie amendată cu 10.000 de euro și cu închiderea unui sector de tribună la următorul meci de pe teren propriu din cupele europene, după ce la partida cu Vardar Skopje, din 23 noiembrie, fanii ruși au afișat un banner de susținere pentru ”călăul din Balcani”, Ratko Mladic.

Bento antrenează în China

Paulo Bento, fost selecționer al Portugaliei, va antrena echipa chineză Dangdai Lifan, a anunțat, luni, gruparea din prima ligă a Chinei. Bento îi succede sud-coreeanului Chang Woe-ryong la echipa care a terminat pe locul 10 din 16 în sezonul 2017. Durata contractului nu a fost precizată.Tehnicianul de 48 de ani a fost demis în martie de la Olympiakos Pireu, iar de atunci era fără echipă. Paulo Bento a fost selecționer al Portugaliei în perioada 2010/2014 și a mai antrenat Sporting Lisabona și echipa braziliană Cruzeiro.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.