Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Încă o suedeză la CSM

Ziarul de Vrancea
3 iul 2017 485 vizualizări

 

Campioana en-titre la handbal feminin, CSM București, și-a completat lotul pentru sezonul 2017-2018, ultima jucătoare transferată fiind internaționala suedeză Sabina Jacobsen.

Ea are 28 de ani și joacă pe postul de inter stânga. și-a început cariera la Lugi HF (Suedia), după care a evoluat la Randers HK și FC Midtjylland (Danemarca). La FCM a fost antrenată chiar de Helle Thomsen, noul tehnician al CSM București în următoarele două sezoane.  La nivelul echipei naționale, Jacobsen a jucat pentru Suedia în 98 de partide (130 goluri), având în

Reghecampf a fost prezentat la Al Wahda

Tehnicianul Laurențiu Reghecampf a fost prezentat oficial, ieri, la echipa Al Wahda, pe contul de Twitter al clubului din Emiratele Arabe Unite apărând două poze cu antrenorul român. Reghecampf a semnat un contract pe două sezoane cu formația care a terminat sezonul precedent pe locul cinci în campionatul din Emiratele Arabe Unite. Laurențiu Reghecampf, în vârstă de 41 de ani, a ajuns liber de contract la Al Wahda, după ce în această vară și-a reziliat înțelegerea cu FCSB. El a mai pregătit în cariera sa formațiile Gloria Bistrița, Universitatea Craiova, FC Snagov, Concordia Chiajna, Al Hilal și Litex Loveci.

palmares medalia de bronz la CE2010 și pe cea de bronz la CE2014.

Samara, pe jumătate stelistă

Jucătoarea de tenis de masă Eliza Samara a semnat un contract cu gruparea CSA Steaua valabil până la finalul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, urmând ca la echipe să joace pentru gruparea poloneză KTS Tarnobrzeg. “CSA Steaua a demarat un proiect prin care dorim să devenim un pol de putere în tenisul de masă. Ne dorim să ne înscriem cu o echipă feminină în Divizia A. îi mulțumesc Elizei Samara că s-a alăturat proiectului nostru, avem mare încredere în ea și vom face lucruri frumoase la campionatele europene și mondiale, și de ce nu o medalie la Tokyo 2020. Durata contractului este până în 2020, la Jocurile Olimpice. în mod sigur vor mai urma și alte legitimări pentru că ne dorim să participă la nivel internațional”, a anunțat comandantul clubului CSA Steaua, Cristian Petrea, ieri, într-o conferință de presă. Regulamentul internațional permite ca un sportiv să aibă dublă legitimare, astfel încât Samara va evolua la individual pentru CSA Steaua, iar pe echipe pentru KTS Tarnobrzeg.

Emoții pentru Sepsi

Campioana en-titre a României la baschet feminin, Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, se va afla în urna a patra valorică, ultima, la tragerea la sorți a grupelor EuroCup, programată astăzi. În ediția 2017-2018 a FIBA EuroCup vor lua startul 40 de echipe, între care și campioana României, Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, acestea urmând să fie împărțite în două conferințe. Sepsi va face parte la tragerea la sorți din urna a patra valorică, în Conferința 1. Celor 38 de echipe acceptate pentru faza grupelor li se vor adăuga încă două, câștigătoarele din preliminariile programate în luna septembrie. Tragerea la sorți a grupelor va avea loc astăz, la München.

Am retrogradat la combinate

Echipa României a retrogradat în Liga a II-a a Europei la atletism probe combinate, după ce a încheiat ediția din 2017 a primei ligi pe ultima poziție a clasamentului. România a concurat, la Manzon (Spania), alături de Cehia, Finlanda, Italia, Olanda, Portugalia, Spania și Suedia și a încheiat pe ultima poziție, cu 31.861 de puncte. Echipele României au fost alcătuite din Alexandru Vlad, Costică Mureșan, Andrei Bugheanu, respectiv, Anamaria Ioniță, Florentina Budică, Ana Maria Tudor și Elena Popescu.  Pe primele două locuri s-au clasat Olanda (39.386 puncte) și Spania (39.153 puncte), ambele promovând în Superligă, în timp ce ultimele două au retrogradat în Liga a II-a, adică Portugalia (35.731 puncte) și România (31.861 puncte).

Sfârșit trist de legendă

Clubul Florida Panthers nu i-a prelungit contractul legendarului hocheist ceh Jaromir Jagr, care la 45 de ani spera să joace pentru un al 24-lea și ultim sezon în Liga Profesionistă Nord-americană de hochei pe gheață (NHL). Jagr a încheiat sezonul 2016-17 cu 16 goluri și 30 de pase decisive și a devenit al doilea cel mai prolific jucător din istoria NHL, cu 1914 puncte. Doar Wayne Gretzky se clasează mai bine, cu 2857 puncte. Atacantul a câștigat Cupa Stanley de două ori cu Pittsburgh, unde a jucat din 1990 până în 2001. El a fost ales cel mai bun jucător din NHL în 1999. Jagr a mai jucat la Washington, New York Rangers, Philadelphia, Boston, Dallas, New Jersey, iar din 2015 juca la Florida. Alături de naționala Cehiei, el a câștigat titlul olimpic în 1998 și două titluri mondiale în 2005 și 2010. Jagr a subliniat că nu a primit nicio ofertă de la altă echipă:

Sundovski antrenează Israelul

Antrenorul macedonean Zvonko Sundovski, cel care a condus echipa masculină CSM București în ultimele două sezoane, a preluat naționala Israelului. Zvonko Sundovski și-a încheiat cele două mandate la CSM București în vara acestui an, având în palmares două titluri de vicecampion și Cupa României (2016). La finalul actualei stagiuni, el a fost însă înlocuit de conducerea CSM București cu spaniolul Pablo Campos Sunen, care a semnat tot pe două sezoane cu vicecampioana. Pablo „Pau” Campos Sunen are 41 ani și a venit la conducerea formației vicecampioane după o perioadă de opt ani petrecută la Club Handbol Bordils din Spania. În România, Zvonko Sundovski a mai condus echipa HCM Constanța, timp de trei ani, obținând două titluri naționale și reușind să se califice la Turneul Final Four al Cupei EHF. De asemenea, în palmares, cu echipa națională a țării sale, Sundovski mai are o clasare pe locul V la CE din 2012.

Terry a semnat cu Aston Villa

Fostul căpitan al echipei Chelsea Londra, John Terry, a semnat, ieri un contract pe un sezon cu formația Aston Villa, a anunțat site-ul oficial al grupării din liga a doua engleză.  John Terry, în vârstă de 36 de ani, va avea un salariu săptămânal de 60.000 de lire sterline, iar cu bonusuri ar putea ajunge la patru miloane într-un an, conform presei engleze. Terry, care a jucat peste 500 de meciuri în Premier League, a vent liber de contract după finalul înțelegerii cu Chelsea. John Terry a câștigat titlul de campion al Angliei cu Chelsea în 2005, 2006, 2010, 2015 și 2017. El are în palmares și Liga Campionilor (2012) și Liga Europa (2013).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.