Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Încă o atletă română la Tokyo

Ziarul de Vrancea
30 iul 2019 704 vizualizări

Atleta Daniela Stanciu, legitimată la Steaua București, a obținut, miercuri, calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în proba de săritură în înălțime, după ce a îndeplinit baremul olimpic,

la Campionatele Naționale de la Pitești. Stanciu este a patra atletă tricoloră care obține calificarea la JO din 2020. Daniela Stanciu a atins 1.96 metri din a doua încercare în cadrul Campionatelor Naționale, găzduite de Pitești. Atleta este antrenată de o fostă glorie a săriturii în înălțime din România, Oana Pantelimon, medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice din 2000, de la Sydney. Atletismul românesc are până în prezent patru reprezentante la JO de la Tokyo, din 2020: săritoarele în lungime Alina Rotaru și Florentina Iușco, Claudia Bobocea la 1.500 metri și Daniela Stanciu la săritura în înălțime.

CFR a scăpat de Tierney

Celtic Glasgow, adversara CFR Cluj în turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor, îl va ceda pe fundașul stânga Kieran Tierney la Arsenal Londra pentru suma de 27 de milioane de euro, informează presa engleză. Scoțianul de 22 de ani este sub contract cu Celtic până în vara anului 2022.Fundașul de picior stâng este un produs al clubului din Glasgow, pentru care, sezonul trecut, a jucat 40 de meciuri, în toate competițiile, a marcat un gol și a pasat de șase ori decisiv. Tierney are 12 selecții la prima reprzentativă a Scoției.

Luceafărul a uitat să se înscrie

ACS Viitorul Pandurii Tg. Jiu ia locul Luceafărului Oradea în Liga a II-a, modificare survenită în urma unei hotărâri a Comitetului de Urgență al FRF. Potrivit frf.ro, după încheierea perioadei de depunere a cererilor de înscriere în Liga a II-a clubul ACS Luceafărul Oradea a formulat o cerere de retragere din acest eșalon și, în același timp, de participare în Liga a III-a. În conformitate cu articolul 18, alineat 1, litera a) din ROAF, locul rămas vacant a fost ocupat de una dintre echipele retrogradate, ocupanta locului 16 la finalul ediției anterioare de campionat, Asociația Clubul Sportiv Viitorul Pandurii Târgu Jiu (fost ACS Energeticianul). Clubul are drept de a ocupa poziția vacantă depunând în acest sens o cerere de înscriere în termenul regulamentar.

Disponibilizări la Viitorul

FC Viitorul a anunțat că a ajuns la un acord pentru încetarea raporturilor contractuale pe cale amiabilă cu jucătorii Bas Kuipers și Najib Ammari. Transferat în ianuarie 2019, fundașul stânga Bas Kuipers a evoluat în nouă partide pentru FC Viitorul. Mijlocașul Najib Ammari a venit la formația constănțeană în această vară, de la Dunărea Călărași, și a debutat în meciul din deplasare cu Chindia Târgoviște.

Teste pentru baschetbaliști

Naționala de baschet masculin a României a ocupat, ieri, locul IV la Trentino Basket Cup, după ce a fost învinsă de reprezentativa Elveției, cu scorul de 66-88 (34-41) în finala mică a turneului. În finala pentru trofeu vor juca, miercuri seară, Italia și Coasta de Fildeș, În primul meci la Trentino Basket Cup, tricolorii au cedat în fața Italiei, cu scorul de 60-88 (32-44), iar Coasta de Fildeș a trecut de Elveția, cu 69-68 (33-35). Tricolorii antrenați de Tudor Costescu se pregătesc pentru partidele din faza a treia a precalificărilor FIBA EuroBasket 2021, în grupă cu Slovacia și Cipru.

Real nu mai bate pe nimeni

Real Madrid a fost învinsă, marți seara, cu scorul de 0-1 de Tottenham, într-un meci amical desfășurat la München, în cadrul Audi Cup. Harry Kane a marcat golul vicecampioanei Europei, în minutul 22. Tottenham a dominat și mai putea marca, dar Keylor Navas a apărat foarte bine.Echipa lui Zinédine Zidane a înregistrat o remiză, scor 2-2 cu Arsenal Londra (madrilenii au câștigat la penaltiuri) și a pierdut cu 1-3, cu Bayern München, și cu 3-7, cu Atletico Madrid, în meciurile amicale din această vară. Madrilenii mai joacă partide de pregătire cu Salzburg, la 7 august, și cu Roma, la 11 august, înaintea debutului în LaLiga, în 17 august, în deplasare, cu Celta Vigo.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.