Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: În sauna din Nettanya

Ziarul de Vrancea
28 iul 2019 851 vizualizări

CFR Cluj joacă astăzi un meci important, în turul II preliminar, cu Maccabi Tel Aviv. Partida se va disputa în localitatea Nettanya, întrucât stadionul din capitala Israelului este într-un proces de modernizare

. În meciul tur de la Cluj, CFR a câștigat cu 1-0, printr-un gol marcat de Omrani, iar antrenorul Dan Petrescu și-a luat măsuri de prevedere în vederea unui meci care se pare a se disputa pe o căldură toridăși în fața unei galerii „infernale”. Astfel, „Bursucul”și-a menajat cei mai importanți jucători la partida de campionat cu Dinamo. În caz de calificare, CFR va întâlni în turul III preliminar formația scoțiană Celtic Glasgow. Partida de la Nettanya va începe la ora 20:00, va fi arbitrată de germanul Marco Fritz și va fi transmisă pe canalele Look și Digi.

Dispensări la Viitorul

Formația FC Viitorul a învins, duminică seară, pe teren propriu, cu scorul de 3-2, echipa FC Hermannstadt, într-un meci din etapa a treia a Ligii I. Golurile învingătorilor au fost marcate de Țîru (’51), Eric (’63) și Ciobanu (’80). Pentru oaspeți au înscris Yazalde (’75) și Stoica (’89). După acest meci, Gheorghe Hagi, antrenorul Viitorului,a anunțat că va renunța la cei doi jucători veniți de la Dunărea Călărași, Ammari și Keyta, deoarece nu s-au pregătit corespunzător După meciul cu Hermannstadt, Hagi a dezvăluit că singurul fotbalist de la echipa sa care poate pleca în această vară este Denis Drăguș, care are deja o ofertă din străinătate.

 

Două transferuri la Sepsi

Internaționalul camerunez Edgar Salli a semnat un contract pe doi ani cu Sepsi Sfântu Gheorghe, a anunțat, luni, gruparea din Liga I. Atacantul, în vârstă de 26 de ani, are 38 de meciuri în echipa națională a Camerunului. El a jucat ultima oară la 1.FC Nürnberg, dar a mai evoluat în carieră, printre altele, și la Monaco și FC St. Gallen. Un alt transfer al echipei din Secuime este mijlocașul defensiv algerian Rachid Bouhenna a semnat un contract pe două sezoane cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, a anunțat clubul ardelean. În vârstă de 28 de ani, Rachid Bouhenna a evoluat ultima oară pentru Dundee United (Scoția). El a fost antrenat la Dundee United de Csaba Laszlo, antrenorul celor de la Sepsi.

 

Gent a debutat în campionat

FC Gent, adversara echipei FC Viitorul din turul II preliminar al Europa League, a remizat, duminică, contra formației FC Charleroi, scor 1-1, în prima etapă a noului sezon din Belgia. La trei zile după ce a învins clar pe Viitorul în prima manșă din turul 2 preliminar al Europa League, scor 6-3, Gent a debutat în campionat. Formația lui Jess Thorup a deschis scorul în minutul 56, prin Michael Ngadeu-Ngadjui. Fostul jucător de la FC Botoșani a înscris la debutul pentru formația belgiană în urma unei lovituri de cap din interiorul careului. Gent a scăpat printre degete cele trei puncte, după ce Massimo Bruno a egalat în minutul 89.

S-a retras Evra

Fundașul stânga Patrice Evra a anunțat că a pus capăt carierei de fotbalist, la 38 de ani, într-un intevriu acordat publicației Gazzetta dello Sport. „Am început pregătirea pentru licența de antrenor UEFA B în 2013, acum vreau să o termin și să trec apoi la licența UEFA A. Sir Alex Ferguson a prezis în urmă cu mai mult timp în urmă că doi dintre jucătorii săi vor deveni antrenori de înalt nivel: Ryan Giggs și Patrice Evra”, a declarat el, adăugând că speră să poată antrena într-un an și jumătate. În cariera lui, Evra a jucat la mari cluburi europene, ca Nice, Monaco, Juventus, Olympique Marseille și West Ham United, la care a jucat ultima oară, dar cea mai mare parte a carierei și-a petrecut-o la Manchester United, opt ani. El are 81 de selecții în naționala Franței.

 

Plângere ciudată

O spectatoare a depus plângere în justiție după ce a fost lovită în cap de un balon la un meci de rugby. Pârâta este Federația Irlandeză de Rugby (IRFU), iar incidentul a avut loc pe Aviva Stadium din Dublin, la meciul-test Irlanda - Noua Zeelandă, din 17 noiembrie 2018.În 2017, o altă femeie a procedat în același mod, după un meci din Cupa Europei, între Munster și Saracens, desfășurat tot la Dublin.Astfel de cazuri suni mai des întâlnite la meciurile de baseball și la turneele de golf.La 17 noiembrie 2018, Irlanda a reușit al doilea său succes din istorie împotriva „All Blacks”, scor 16-9.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.