Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Îl cumpără ca să-l vândă

Ziarul de Vrancea
20 apr 2020 811 vizualizări

Clubul scoțian Glasgow Rangers se pregătește să plătească suma de cinci milioane de euro pentru a obține transferul definitiv al mijlocașului Ianis Hagi de la Genk, informează presa engleză.

Hagi jr. a fost împrumutat în iarnă de la clubul belgian Genk, cu posibilitatea de a-l achiziționa definitiv la finalul acestui sezon. Potrivit goal.com, Hagi va deveni unul dintre primii zece jucători din istoria clubului scoțian, din punct de vedere al sumei de transfer, dacă Rangers îl va cumpăra de la Genk. Glasgow Rangers a decis să activeze clauza de transfer definitiv, după ce a văzut interesul cluburilor Lazio și Real Madrid pentru jucătorul de 21 de ani.

Numele „Camp Nou”, la mezat

„Camp Nou” Clubul FC Barcelona a anunțat, ieri, că a scos la vânzare drepturile de proprietate ale stadionului „Camp Nou”, cu scopul de a strânge bani pentru a lupta contra noului coronavirus.

Este pentru prima oară de la deschiderea stadionului, în anul 1957, când campioana Spaniei vinde numele stadionului sponsorilor. Înțelegerea va fi pe durata sezonului 2020-2021, iar banii vor merge la Fundația Barcelona, care îi va dona către proiecte de cercetare. „În următoarele săptămâni, Fundația Barcelona, prin departamentul de marketing al clubului, va începe să caute un sponsor care își dorește să se asocieze cu stadionul Camp Nou pe durata unui sezon, iar banii vor merge în lupta contra noului coronavirus, atât la nivel național, cât și la nivel internațional. Barcelona va ceda aceste drepturi pentru prima dată, iar Camp Nou va fi redenumit”, au anunțat reprezentanții clubului.

Se întoarce Casillas în iarbă?

Portarul Iker Casillas nu exclude o revenire pe teren la un an după ce a suferit un infarct miocardic, informează presa spaniolă. Casillas mai are contract cu FC Porto până în 2021. „Medicii vor fi cei care vor decide dacă o revenire în teren este încă posibilă, dar nu este exclusă această posibilitate”, a declarat el.La 1 mai 2019, Iker Casillas a suferit un infarct miocardic la antrenament, el fiind transportat la spital. După ce a părăsit spitalul, portarul a revenit în lotul echipei FC Porto, însă nu a mai jucat niciun meci. În cariera lui, Casillas a mai evoluat la Real Madrid. Portarul are 167 de selecții la echipa națională, un record în Spania, fiind campion mondial în 2010 și campion european în 2008 și 2012.

Gafă franțuzească

Federația Internațională de Biatlon i-a trimis din greșeală globul de cristal lui Martin Fourcade, care a câștigat trofeul de șapte ori, dar nu și în sezonul 2019/2020, relatează 20minutes.fr. Francezul Fourcade a câștigat în sezonul trecut două trofee, la individual și la sprint, dar nu și pe cel la general (globul de cristal), obținut de norvegianul Johannes Boe. Atunci când a primit acasă coletul cu trofeele, Martin Fourcade a avut o surpriză. “Cel pentru sprint era în colet, dar nu și cei de la individual”, a explicat el. În schimb, în colet se afla globul de cristal decernat câștigătorului din clasamentul general al Cupei Mondiale, ceea ce înseamnă că la Johannes Boe a ajuns trofeul la individual.

Nicolas Jarry, descoperit dopat

Federația Internațională de Tenis a anunțat că l-a suspendat 11 luni pe Nicolas Jarry (locul 89 ATP), după ce sportivul chilian a fost depistat pozitiv cu ligandrol, la Cupa Davis, în 19 noiembrie. Ligandrolul, cunoscut și sub numele de LGD-4033, este utilizat ca alternativă la steroizi anabolizanți, fără a avea totuși aceleași efecte secundare. Însă acest produs este ușor de procurat sub forma unui praf. „Nivelul acestei substanțe este incredibil de limitat. Vreau să vă spun că niciodată, deliberat, nu am luat substanțe interzise, sunt complet împotriva dopajului”, a declarat el după ce a fost depistat pozitiv. Nicolas Jarry a mai spus atunci că această veste l-a luat prin surprindere și că este decis să identifice originea acestor substanțe. El se gândea în special la niște multivitamine provenind din Brazilia și afirma că muncește mult pentru a-și dovedi nevinovăția.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.