Sport

MOZAIC ȘTIRI ECONOMICE: Tecău și-a amintit să câștige

Ziarul de Vrancea
8 oct 2019 1050 vizualizări

Perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (România/Olanda), cap de serie numărul 7, s-a calificat în optimile de finală ale turneului de 1.000 de puncte de la Shanghai. Tecău și Rojer au învins, miercuri, cu scorul de 7-5, 6-3, cuplul Diego Schwartzman/Joao Sousa (Argentina/Portugalia), în 69 de minute.În faza următoare, învingătorii vor da piept cu perechea Ivan Dodig/Filip Polasek (Croația/Slovacia), care a învins cu scorul de 6-2, 6-3 cuplul Cristian Garin/Dusan Lajovici (Chile/Serbia).

Bogdan Andone a trecut la Astra

Fostul antrenor al FCSB, Bogdan Andone, a fost numit la conducerea tehnică a echipei Astra Giurgiu, urmând a-l înlocui pe Dan Alexa. Andone, 44 de ani, va fi ajutat la Astra se secunzii Vasile Maftei și Octavian Chihaia. Bogdan Andone a condus echipa bucureșteană în șapte partide oficiale în acest sezon, înregistrând patru victorii, un rezultat de egalitate și două înfrângeri. Andone și-a anunțat demisia de la FCSB, la 1 august, după meciul retur cu Alașkert, scor 2-3, din preliminariile Ligii Europa. Formația Astra Giurgiu a terminat la egalitate, scor 0-0, meciul disputat, luni, pe teren propriu, cu FC Hermannstadt, în etapa a XII-a a Ligii I. Astra a acumulat 16 puncte și ocupă locul VII în clasament, la egalitate cu FC Botoșani, aflată pe locul VI.

Gimnaștii ruși, campioni mondiali

Echipa masculină de gimnastică a Rusiei a cucerit, miercuri, titlul mondial la Campionatul Mondial de la Stuttgart. Pe podium au mai urcat China și Japonia. Rusia a avut un total de 261.726 puncte, cu care a cucerit medalia de aur, fiind urmată de podium de China (260.729) și de Japonia (258.159). Echipa României a ratat finalade opt, după ce a încheiat calificările pe locul 24 din 25 de participante. CM de la Stuttgart va continua cu finalele la individual compus (feminină, în 10 octombrie, și masculină, în 11 octombrie), precum și cele pe aparate (în 12-13 octombrie).

Cupa Hopman revine după un an

Cupa Hopman, competiție pe echipe mixte, va reveni în 2021, după ce și-a pierdut locul în calendar pentru 2020, a anunțat președintele ITF, David Haggerty, care a declarat că există interes de pe toate continentele pentru această competiție. Întrebat dacă turneul va reveni, el a răspuns: “Absolut. Planul nostru este să îl reintroducem în 2021. Nu avem planuri pentru Cupa Hopman în 2020, dar ne implicăm pentru a vedea dacă există interes și deja am primit câteva solicitări”, a afirmat el. Cupa Hopman, turneu demostrativ pe echipe, a avut loc începând din 1989. În ianuarie 2019, competiția a fost câștigată de Elveția.

Mbappé, out de la națională

Selecționerul Franței Didier Deschamps a renunțat la atacantul formației PSG Kylian Mbapp pentru meciurile cu Islanda și Turcia, din preliminariile Euro-2020. Accidentat la coapsa stângă, Mbappé a părăsit cantonamentul naționalei de la Clairefontaine, urmând a fi înlocuit de Alassane Plea, 26 de ani, de la Borussia Mönchengladbach. Mbappé s-a accidentat la 25 august, în meciul PSG - Toulouse, scor 4-0. El a revenit pe teren la partidele cu Bordeaux (1-0), din 28 septembrie, și Galatasaray (1-0), din 1 octombrie, jucând de fiecare dată o jumătate de oră. Medicii au stabilit însă că jucătorul de 20 de ani nu este refăcut complet după accidentarea suferită.

Jucătorii din Albion amenință

Jucătorii din naționala Angliei avertizează că ar putea părăsi terenul cu toții în cazul unor manifestări rasiste care să-I vizeze din tribune la următoarele două meciuri din preliminariile Euro-2020. “Am discutat de câteva ori despre acest subiect de când ne-am reunit. Harry Kane chiar a spus că dacă se va întâmpla asta vom vorbi cu jucătorul vizat și dacă este nemulțumit părăsim cu toții terenul”, a spus atacantul Tammy Abraham într-o conferință de presă. Selecționerul Gareth Southgate a declarat că Anglia va respecta protocolul în trei pași al UEFA în cazul unor astfel de incidente. Dacă jucătorii vor părăsi terenul fără ca decizia lor să fie validată de brigada de arbitri, acest lucru ar putea fi însă în defavoarea echipei Angliei. “Trebuie să fim profesioniști. Avem obligația să respectăm protocolul. Însă dacă situația va fi extremă, poate că vor fi necesare alte acțiuni”, a afirmat și fundașul Trent Alexander-Arnold..


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.