Sport

Mourinho nu se predă

Ziarul de Vrancea
7 nov 2018 615 vizualizări

Manchester United a obținut o neașteptată victorie pe terenul echipei Juventus Torino, care ar fi avut șansa calificării în optimile Ligii Campionilor *Manchester City a jucat tenis cu ucrainenii de la Șahtar,dar a primit un penalty ilar

Învinsă pe teren propriu de Manchester United în grupa H a Ligii Campionilor, , campioana Italiei, Juventus Torino,  a suferit prima înfrângere din actualul sezon, în toate competițiile. Manchester United a încercat să surprindă în primele minute ale duelului cu Juventus. Elevii lui Jose Mourinho au verticalizat, au ieșit la joc, ba chiar au reușit să se instaleze în jumătatea adversă în debutul jocului. După câteva centrări complet ratate ale lui Ashley Young, entuziasmul englezilor s-a stins. Ronaldo și Dybala nu s-au agitat foarte mult în debut, după care au trecut la conducerea partidei. Sami Khedira putea deschide scorul în minutul 35, când a nimerit bara. Arbitrul Ovidiu Hațegan a reușit să țină meciul în frâu în primele 45 de minute. United a început în atac și repriza secundă, iar Anthony Martial a semnat cea mai mare ocazie a englezilor. Francezul a trimis puternic la colțul lung, dar mingea a trecut de puțin pe lângă poarta lui Juventus. Paulo Dybala a răspuns cu un șut superb, din marginea careului, care a zguduit transversala. Meciul s-a rupt cu 25 de minute înainte de final, când Cristiano Ronaldo a ieșit la rampă. Bonucci a trimis peste apărarea lui Mourinho, de la peste 40 de metri, iar CR7 l-a pierdut pe drum pe Lindelöf și a reluat din prima la colțul scurt. Portughezul s-a bucurat rezervat, după care și-a prezentat scuzele în fața suporterilor veniți de la Manchester. Juventus a continuat să domine jocul după reușita de 1-0 a lui Ronaldo, dar ocaziile nu s-au concretizat. Când nimeni nu mai credea că United poate reveni pe tabelă, Juan Mata a executat impecabil o lovitură liberă de la 18 metri, obținută de Paul Pogba, spre disperarea italienilor. Introdus în minutul 79 în locul lui Herrera, Mata a oferit o replică pe măsură după eurogolul marcat de Cristiano Ronaldo. A urmat momentul care a redus la tăcere întreg stadionul. Ashley Young a centrat la bara a doua, iar Pogba a împins balonul în poartă pentru 2-1, fiind deviat puțin de Bonucci. S-a terminat 2-1 pentru United, iar Juventus a ratat șansa de a-și asigura prezența în fazele eliminatorii. În aceeași grupă, tot sub comanda unui arbitru român, Istvan Kovacs, Valencia a învins pe “Mestalla” cu 3-1 formația elvețiană Young Boys Berna. Jucătorii oaspeți și presa elvețiană au criticat prestația lui Kovacs.

Real Madrid a făcut spectacol în Cehia. Galacticii s-au impus cu 5-0 pe terenul Viktoriei Plzen. Benzema a fost omul meciului. A bifat o dublă și a devenit al șaptelea jucător din istoria Realului cu peste două sute de goluri. Karim Benzema a intrat în istoria Realului. Francezul a depășit 200 de goluri în tricoul galacticilor, după cele două reușite din meciul cu Plzen. Realul a făcut o demonstrație de forță în Cehia. Și Roma s-a impus la Moscova în fața ȚSKA, astfel încât Real și Roma conduc în tandem grupa.

Merită de remarcat și “setul alb” realizat de Manchester City cu Șahtar Donețk, A stârnit rumoare, chiar si printre oficialii englezi, un penalty acordat de ungurul Viktor Kassai, în min. 24: Sterling s-a împiedicat fără a fi atins de vreun adversar  și Kassai a dat 11 metri. Acest lucru l-a determinat pe Raheem Steling să-și ceară scuze arbitrului și adversarilor. "Ne-am dat seama imediat că nu a fost penalti. Nu ne prea place să marcăm din astfel de situații", a precizat antrenorul echipei Manchester City, Pep Guardiola, adăugând că asistența video, neintrodusă încă în Liga Campionilor, ar fi împiedicat dictarea unui asemenea penalty.

Rezultate, marcatori

Grupa E: Bayern München – AEK  Atena 2-0. Lewandowski (’31penalty, ’71); Benfica Lisabona – Ajax Amsterdam 1-1. Jonas (’29) / Tadic (’61)/  Clasament: 1. Bayern – 10 p; 2. Ajax – 8 p; 3. Benfica – 4 p; 4. AEK – 0 p.

Grupa F: Olympique Lyon – Hoffenheim 2-2. Fekir (’20), Ndombélé (’28) / Kramaric (’56), Kaderabek (‘90^2). În minutul 51, de la Hoffenheim a fost eliminat Nuhu; Manchester City – Șahtar Donețk 6-0. D.Silva (’13), G.Jesus (’24 –penalty, ’72 – penalty, ‘90^2), Sterling (’49), Mahrez (’84).  Clasament:  1. City – 9 p; 2. Lyon – 6 p; 3. Hoffenheim 3 p; 4. Șahtar – 2 p.

Grupa G: ȚSKA Moscova – AS Roma 1-2. Sigurdsson (’50) / Manolas (‘4), Pellegrini (’54). În minutul 56, de la ȚSKA a fost eliminat Magnusson.  Viktoria Plzen – Real Madrid 0-5. Benzema (’21, ’37), Casemiro (’23), Bale (’40), Kroos (’67).  Clasament: 1. Roma – 9 p; 2. Real – 9 p; 3. ȚSKA – 4 p; 4. Plzen – 1 p.

Grupa H: Valencia – Young Boys Berna 3-1. S. Mina (’14, ’42), Soler (’56) / Assalé (’37). În minutul 77, de la Young Boys a fost eliminat Sanogo; Juventus Torino – Manchester United 1-2. Cr.Ronaldo (’65) / Mata (’86), Bonucci (’90 – autogol). Clasament: 1. Juventus – 9 p; 2. United-  7 p; 3. Valencia – 5 p; 4. Young Boys – 1 p.

CAS

Pro și contra Hațegan

Ovidiu Hațegan și asistenții săi au condus aproape perfect meciul serii de miercuri în Liga Campionilor: Juventus - Manchester United 1-2. Publicația Daily Mail i-a acordat nota 7 centralului român.  Dacă presa engleză l-a lăudat pe Ovidiu Hațegan, jurnaliștii din Italia l-au criticat pe centralul român "A controlat partida de la început până la final și n-a acceptat tertipuri din partea niciuneia dintre echipe", au notat jurnaliștii britanici. Gazzetta dello Sport a reacționat dur după meci: "Arbitrul român a scos cartonașul galben în minutul 12, după un fault comis de Matic asupra lui Alex Sandro. Dar l-ar fi putut elimina pe Matic, a fost de roșu! A fost o intrare brutală. A mai fost și un penalty neacordat la Cuadrado. Shaw l-a tras de umăr, a fost un penalty evident". Reacția italienilor e nejustificată, mai ales că jucătorii celor două echipe nu i-au cerut socoteală la final lui Hațegan și au fost mulțumiți de maniera în care s-a desfășurat partida. Ovidiu Hațegan a reușit să țină meciul în frâu până la final. I-a enervat puțin pe oaspeți după ce a sancționat o aruncare greșită de la margine a lui Anthony Martial, în startul jocului, dar a fost o decizie corectă. Per total, Hațegan a avut o prestație cât se poate de bună. Nu a ieșit cu nimic în evidență și i-a lăsat pe jucători să ofere un meci cursiv, spectaculos, demn de o seară de Liga Campionilor. A acordat patru cartonașe galbene, dar nu au existat proteste vehemente din partea jucătorilor.

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.