Sport

Moscova, cu ochii pe români

Ziarul de Vrancea
7 oct 2019 1039 vizualizări

Conform presei ruse, Dinamo urmează să aleagă între Dan Petrescu și Mircea Lucescu pentru postul de antrenor principal

Antrenorul campioanei României, CFR Cluj, Dan Petrescu, ar fi devenit principalul favorit pentru preluarea conducerii tehnice a echipei Dinamo Moscova, a scris, ieri, presa rusă. Conducerea clubului moscovit apreciază experiența lui în fotbalul rus și faptul că a mai reușit să scoată echipa din zona retrogradării. Petrescu a mai pregătit formația Dinamo Moscova, între august 2012 și aprilie 2014. În primul sezon, el a preluat echipa de pe ultimul loc al campionatului, fără niciun punct în patru etape, și a dus-o aproape de cupele europene. El a mai antrenat în Rusia pe Kuban Krasnodar, de două ori. Antrenorul Dmitri Hohlov a demisionat după ce echipa lui, Dinamo Moscova, a fost învinsă, vineri, în deplasare, cu scorul de 2-0, de Orenburg, în etapa a XII-a a primei ligi din Rusia. Hohlov a demisionat, sâmbătă, din cauza rezultatelor slabe, iar conducerea clubului îi caută acum înlocuitor. Formația va fi condusă până la numirea unui nou antrenor principal de Kirill Novikov, tehnicianul echipei de tineret. Dinamo este pe locul 15 în clasament, penultimul, retrogradabil, cu 10 puncte, din două victorii și două rezultate de egalitate.

Duminică, presa rusă a scris că numele lui Dan Petrescu se află pe lista cu posibili tehnicieni care ar putea prelua echipa, alături de Kurban Berdiev, Oleg Kononov, cu puține șanse, deoarece ar urma să preia pe PAOK Salonic, și Aleksandr Hațkevici. Nicolae Pîrnău, agentul lui Petrescu, a declarat că există posibilitatea ca antrenorului să se despartă de campioana României, CFR Cluj.”Nu știu dacă Dan Petrescu este pe lista posibililor antrenori ai echipei Dinamo, deoarece nu am acea listă. Pot să spun sigur că Petrescu a petrecut o perioadă bună în Rusia, la Dinamo Moscova în particular, și i-ar plăcea să revină. În grupele Ligii Europa, a învins pe Lazio și a pierdut cu Celtic. Există posibilitatea ca el să-și încheie contractul cu CFR Cluj. Dacă ar fi o ofertă de la Dinamo, nu cred că ar fi vreun antrenor normal să o refuze, deoarece condițiile și campionatul Rusiei sunt o perspectivă atractivă”, a declarat agentul.

Și totuși, Dan Petrescu mai are un concurent român de valoare la banca tehnică a echipei ruse: „Dan Petrescu sau Mircea Lucescu”, a titrat site-ul sportsdaily.ru, referindu-se la tehnicienii pe care conducerea clubului Dinamo Moscova îi dorește pentru funcția de antrenor principal.Sursa citată precizează că viitorul antrenor al echipei va fi un străin și va fi numit până la finalul săptămânii viitoare. Lucescu 74 de ani, a antrenat un sezon pe Zenit Sankt Petersburg, 2016/2017, cu care a câștigat Supercupa Rusiei.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.