Sport

Monica Niculescu, finalistă la Wimbledon

Ziarul de Vrancea
14 iul 2017 626 vizualizări

Ea și taiwaneza Chang vor întâlni în finala de dublu perechea rusă Makarova / Vesnina

Perechea Monica Niculescu/ Chang Hao Ching (România/Taiwan), cap de serie numărul 9, s-a calificat în finala de dublu a turneului de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului. Monica și Hao Ching au învins perechea Makoto Ninomiya/Renata Voracova (Japonia/Cehia), scor 7-6, 4-6, 9-7, după un meci dramatic care a durat trei ore și un minut. .În finală, cele două  vor întâlni perechea Ekaterina Makarova/Elena Vesnina (Rusia), cap de serie 2, care au învins cu 7-5, 6-2 cuplul Anna-Lena Grönefeld / Kveta Peschke (Germania / Cehia).  Monica Niculescu a stabilit în această săptămână cea mai bună performanță a sa la dublu la un turneu de Grand Slam, după sferturile de la Roland Garros (2010) și Australian Open (2012). Anul trecut, Monica a pierdut în runda inaugurală la Wimbledon.  La simplu masculin, croatul Marin Cilic l-a învins, în semifinală, pe americanul Sam Querrey, scor 6-7, 6-4, 7-6, 7-5, iar Roger Federer a trecut de cehul Tomas Berdych cu 7-6, 7-6, 6-4. Finala Cilic – Federer va avea loc duminică.

* Jucătoarea română de tenis Mihaela Buzărnescu a jucat joi nu mai puțin de trei meciuri la turneul ITF de la Versmold (Germania), dotat cu premii totale de 60.000 de dolari, din care a câștigat două, ambele la simplu, și a pierdut la dublu.

Buzărnescu (28 ani, 213 WTA) continuă perioada de grație concretizată prin trei titluri ITF, la Hodmezövasarhely (Ungaria, 60.000 dolari), Izmir (Turcia, 60.000 dolari) și Getxo (Spania, 25.000 dolari). Românca are o singură înfrângere în ultima lună, în calificări la Wimbledon, și 18 victorii. Joi, la Versmold, Mihaela Buzărnescu a profitat în primul tur de abandonul israeliencei Julia Glushko (27 ani, 234 WTA), la scorul de 7-5, 2-0. Mihaela a jucat apoi în optimi cu olandeza Arantxa Rus (26 ani, 157 WTA), a patra favorită, cu 6-4, 6-1, într-o oră și 26 de minute.  La dublu, în sferturi, Buzărnescu și rusoaica Polina Monova au fost învinse cu 6-1, 5-7, 8-10 de cuplul Svetlana Pirajenka (Belarus)/Erika Vogelsang (Olanda). Aseară, Mihaela Buzărnescu s-a calificat în semifinale, după ce a învins-o cu 6-2, 6-2 pe suedeza Rebecca Pettersson și va juca în semifinale cu Anastasia Zarycka (Cehia, 397) învingătoare cu 4-6, 6-4, 6-2 în fața uzbecei Sabina Șaripova (397).

* În schimb, ambele jucătoare române au fost eliminate în sferturi la turneul de la Contrexeville. Irina Bara (211) a fost învinsă de prim-favorita suedeză Johanna Larsson (53) cu 5-7, 6-7, iar Alexandra Dulgher (358)  a pierdut cu 5-7, 6-3, 6-7 în fața rusoaicei Evghenia Rodina (80).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.