Sport

Modelele noului ministru

Ziarul de Vrancea
5 ian 2021 899 vizualizări

Eduard Novak se va inspira din strategiile din Ungaria, Slovenia și Austria pentru a reclădi sportul românesc

Noul ministru al Tineretului și Sportului, Eduard Novak, a mărturisit pentru AGERPRES, de unde se va inspira pentru realizarea unei strategii de dezvoltare a sportului românesc și că la aceasta vor lucra 10 specialiști care vor stabili inclusiv prioritizarea federațiilor care vor putea obține pe viitor mai multe medalii. „Am început treaba la minister. Deocamdată nu am venit cu bicicleta, nu vreau să forțez iarna, dar la vară cu siguranță voi veni.Va fi formată o comisie din specialiști, îmi doresc un grup de vreo 10 persoane care să lucreze efectiv pe această strategie. Până acum am obținut strategia din Ungaria. Vreau să ne documentăm și să extrag mai multe informații din Slovenia și Austria. Voi avea și niște întâlniri oficiale cu reprezentanți ministeriali din aceste țări și să vedem efectiv ce se mulează pe noi. În acest timp trebuie să facem o scanare a tot ceea ce se întâmplă în țară, începând de la cluburi, activități, infrastructură, din care putem efectiv să construim ceva. Această scanare poate să dureze una două luni după care putem începe să clădim”, a declarat Novak.

Ministrul a precizat că își dorește ca până la finalul anului să poată prezenta în Parlament această strategie prin care sportul să devină de interes național: Novak își dorește ca în 2032 ca România să fie între primele 15 țări,: Avem nevoie de atâția bani, trebuie să câștigăm atâtea medalii, avem nevoie de șapte federații care pot să le producă și asta va fi. Totul pragmatic și pe cifre”, consideră Novak care afirmă că în acest moment sportul românesc este ca un vapor în derivă, care se îndreaptă către nicăieri.” Să sperăm că putem să ajutăm tot ceea ce înseamnă copiii în școli, activitatea cluburilor, managementul cluburilor de stat, este o muncă extrem de mare, dar din 2022 trebuie să înceapă o reformă, pentru că altfel pierdem vremea. Eu cred că în 12 ani e timp să construiești și infrastructură și așa mai departe”, a mai spus Eduard Novak.

În altă ordine de idei, cunoscutul ciclist paralimpic român a afirmat că vor trebui organizate alegeri la Federația Română de ciclism, postul de președinte devenind vacant în urma numirii lui Novak în funcția de ministru.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.