Sport

Mititelu propune compromisuri

Ziarul de Vrancea
21 iun 2017 815 vizualizări

Finanțatorul FCU Craiova a propus FRF și LPF să primească o sumă mai mică și în rate privitoare la stingerea litigiului * el va continua în civil procesul privind daunele legate de dezafilierea echipei din Bănie

Adrian Mititelu a declarat, ieri, că a propus federației și ligii o soluție pentru ca litigiul său cu aceste două foruri, privind dezafilierea FC Universitatea Craiova, să se stingă amiabil, el precizând că nu mai vrea 250 de milioane de euro, ci o sumă mai mică, rezonabilă, și care să fie plătită eșalonat, în zece ani.  "Am făcut o scrisoare oficială către FRF și LPF în care am făcut o propunere vizavi de cum aș vrea eu să se stingă litigiul. Plata unui prejudiciu mult mai mic și chiar eșalonat pe o perioadă de zece ani. Cei care, probabil, vor ignora această scrisoare să nu mai zică nimic apoi. A fost o sentință care a lăsat nesoluționată latura civilă. Există o soluție la fond dată cu prejudiciu, ei au scăpat de răspunderea penală, dar răspunderea civilă nu s-a tranșat. Mâine sau poimâine o să fac și publică scrisoarea. Eu vreau să sting amiabil litigiul. Mingea e la ei . Dacă după șase ani de agonie vin și le fac o propunere decentă... Probabil o să o ignore. Ieri am făcut o ofertă și aștept să încheiem acest litigiu în termeni rezonabili. Acum nu mai vreau 250 de milioane, vreau o sumă mult mai mică. E o sumă rezonabilă și pe zece ani. Nu e făcută din disperare, oferta mea, dar dacă nici acum nu înțeleg merg înainte cu inima deschisă", a spus Mititelu la Digi Sport.

Adrian Mititelu a menționat că și-ar fi făcut o echipă până acum, dar nu a putut, având banii blocați. El a menționat însă că va forma o echipă și o va înscrie în liga a patra. "Nu am încotro, în spatele meu sunt foatre mult oameni care sunt pe baricade, am o responsabilitate pentru ei în primul rând. Au trecut șase ani, vor mai trece trei până când vom reveni în Liga I. Procesul continuă în civil, sunt optimist, odată cu finalizarea procesului pe care îl anticipez între doi și trei ani vom reveni în Liga I. Cel puțin pentru liga a patra există buget să facem o echipă competitivă", a explicat el.

Fostul președinte al Federației Române de Fotbal (FRF) Mircea Sandu și fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) Dumitru Dragomir au fost achitați, la 15 iunie, de magistrații Curții de Apel București, în dosarul excluderii din FRF a clubului FC Universitatea Craiova, patronat de Adrian Mititelu. Și Federația Română de Fotbal și Liga Profesionistă de Fotbal au fost achitate în acest dosar. Instanța de apel a menținut sechestrul asigurator în cazul celor doi conducători și a LPF, timp de 30 de zile, pentru situația în care statul sau/și lichidatorul FC Universitatea vor deschide acțiune în civil.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.