Sport

Mișcări de trupe în Liga I

Ziarul de Vrancea
10 ian 2018 919 vizualizări

Astra l-a repatriat pe Florentin Matei *Hamed a preferat Sepsi * Voduț, înlocuitor pentru Țucudean

Florentin Matei și Laurențiu Buș sunt, oficial, jucătorii Astrei, cei doi semnând contractele cu echipa din Giurgiu și prezentându-se în cantonamentul din Cipru. Matei vine de la Rijeka, fosta campioană a Croației, formație pentru a care a jucat în 13 meciuri în prima parte a sezonului, marcând trei goluri dintre care două în preliminariile Champions League. Matei, mijlocaș ofensiv, fost internațional de juniori și tineret al României, a semnat până în vară, cu opțiune de prelungire din partea clubului Astra. Matei, în vârstă de 24 de ani, a mai jucat la Steaua, Unirea Urziceni, Volîn Luțk și a făcut parte din lotul echipei Cesena.

*În schimb, CFR Cluj l-a adus în lot pe mijlocașul defensiv Mihai Bordeianu, în vârstă de 26 de ani. "Bordeianu a plecat la CFR Cluj, ca să nu ne mai acuze lumea că transferăm numai la Steaua", a declarat patronul Valeriu Iftime, la Digi Sport. El a precizat că FC Botoșani negociază transferul unui jucător străin tânăr foarte bine cotat. Bordeianu era la FC Botoșani din ianuarie 2011, după ce anterior evoluase la FCM Dorohoi. CFR ar putea rămâne fără unul dintre cei mai importanți fotbaliști în această perioadă de transferuri. Cristian Manea, împrumutat de la Apollon Limassol, se află pe lista de transferuri a italienilor de la AS Roma. Tuttomercatoweb scrie că Manea ar putea să-l înlocuiască pe Bruno Peres.  Brazilianul are deja două oferte concrete și ar putea pleca de pe Olimpico, după ce a jucat în 15 meciuri oficiale în acest sezon (zece în campionat). Bruno Peres a fost achiziționat definitiv în vara anului 2017 de la Torino, contra sumei de 12,5 milioane de euro. De partea cealaltă, Manea, cel mai tânăr debutant din istoria naționalei României, a jucat titular în toate cele 22 de meciuri din campionat pentru CFR Cluj, în acest sezon. Manea este împrumutat în Gruia până în această vară de la ciprioții de la Apollon Limassol. Manea este un produs al Academiei Gheorghe Hagi și a mai jucat la FC Viitorul și Excelsior Mouscron, înainte de a ajunge la Apollon și apoi la CFR Cluj.

* Mijlocașul în vârstă de 18 ani Yasin Hamed, care a evoluat la CFR Cluj, a semnat un contract pe trei ani cu clubul Sepsi Sfântu Gheorghe, a anunțat, marți, gruparea de pe penultimul loc al Ligii I.  Înainte de a ajunge la CFR Cluj, Hamed a mai jucat la AS Târgu Mureș și la Pandurii Trâgu Jiu. Yasin Hamed este un jucător român, născut la Salonta, unde a început fotbalul. Mama tânărului fotbalist este româncă, iar tatăl său este din Sudan. În ultimele zile, Hamed a fost solicitat și de CSM Poli Iași

* Jucătorul croat Ivan Pesic, în vârstă de 25 de ani va semna un contract cu gruparea bucureșteană Dinamo  dacă trece cu bine de testele medicale. Jucătorul care evoluează pe postul de extremă stângă a jucat ultima oară pentru echipa croată Hajduk Split. Un alt jucător venit în această iarnă la Dinamo este spaniolul Aitor Monroy (fost la Ceahlăul Piatra Neamț și CFR Cluj), care a spus că a ales echipa bucureșteană datorită faptului că este pregătită de Vasile Miriuță, cu care a lucrat la CFR Cluj. În ultimii ani, Monroy a jucat la Șerif Tiraspol și Maccabi Petah Tikva (Israel).

* Rămasă fără vârful de lance, Marius Țucudean, transferat la CFR, echipa FC Viitorul s-a mișcat repede și l-a achiziționat de la FC Voluntari pe atacantul Mihai Voduț, care a semnat un contract valabil pentru următorii trei ani și jumătate. Voduț a evolua până în această iarnă la FC Voluntari. El și-a reziliat contractul cu acest club, pentru care a jucat 80 de meciuri. Anterior, atacantul a jucat la formația Chindia Târgoviște.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.