Sport

Miracolul Sloane Stephens

Ziarul de Vrancea
10 sep 2017 535 vizualizări

jucătoarea americană a câștigat US Open după ce la începutul anului a fost operată de stres * Tecău și Rojer s-au calificat pentru Turneul Campionilor la dublu

 

* Învingătoarea turneului feminin de la US Open este jucătoarea americană Sloane Stephens (83 WTA), după ce a învins-o, în finală, sâmbătă, cu scorul de 6-3, 6-0, pe compatrioata ei Madison Keys (16 WTA) într-un meci care a durat 61 de minute. Sloane Stephens, considerată o mare speranță a tenisului american, care a ajuns aproape de Top 10 WTA la vârsta de 20 de ani, a suferit o fractură de stres la piciorul stâng, ce a scos-o din competiții 11 luni. Ea a renunțat la turnee după JO de la Rio și a încercat să revină anul acesta, la Australian Open. însă durerile de la picior nu au lăsat-o, situația ei devenind chiar mai gravă. Astfel, Stephens a fost supusă unei intervenții chirurgicale în 23 ianuarie și și-a amânat revenirea. Acum, fosta ocupantă a locului 11 WTA în 2013 obține cea mai bună performanță a carierei ei la scurt timp după ce s-a refăcut în urma accidentării. Revenirea în top a sportivei de 24 de ani a început practic la turneul de la Toronto, din luna august, la care a ajuns în semifinale. Anterior, ea jucase în 2017 doar la Wimbledon și la Washington, competiții la care pierduse în primul tur, în fața americancei Alison Riske, respectiv în fața Simonei Halep (6-7, 0-6). A urmat o altă semifinală pierdută, la Cincinnati, după un alt meci cu Simona Halep (2-6, 1-6), și apoi US Open. La 1 august, înaintea meciului cu Simona Halep de la Washington, Sloane Stephens era pe locul 957 WTA, iar luni va fi a 17-a jucătoare a lumii, după una dintre cele mai spectaculoase și rapide ascensiuni din istoria tenisului.

* Horia Tecău și Jean-Julien Rojer vor reveni în Top 10 în clasamentul ATP care va fi dat publicității astăzi, după ce au câștigat proba masculină de dublu de la US Open. Acest succes îi califică la Turneul Campionilor, finala sezonului, la care vor participa cele mai bune opt echipe de dublu. Eliminați anul trecut în optimi la Flushing Meadows, Tecău și Rojer, foști lideri mondiali ai probei, au acumulat în acest an câte 1.820 de puncte, care îi vor propulsa de pe locurile 27 și 28 pe pozițiile 10, respectiv 9. În clasamentul Race, care ține cont doar de rezultatele echipelor din acest an, românul și olandezul vor urca de pe locul 8 pe locul 3, cu 4.575 de puncte. în acest moment, limita de participare la Turneul Campionilor este de 3.755 de puncte, șase echipe fiind deasupra "liniei". Au mai obținut calificarea la finala sezonului Lukasz Kubot/Marcelo Melo (Polonia/Brazilia), Henri Kontinen/John Peers (Finlanda/Australia), Bob Bryan/Mike Bryan (SUA), Nicolas Mahut/Pierre Hugues Herbert (Franța) și Bruno Soares/Jamie Murray (Brazilia/Marea Britanie).  Pentru Tecău, aceasta va fi a cincea participare la Turneul Campionilor, a treia cu Jean-Julien Rojer (celelalte cu suedezul Robert Lindstedt). Ei au câștigat ediția din 2015 a prestigiosului turneu găzduit de O2 Arena din Londra, însă anul trecut nu au obținut calificarea. În 2017, competiția va avea loc între 12 și 19 noiembrie.  Perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (România/Olanda), cap de serie numărul 12, a câștigat, vineri, proba de dublu din cadrul turneului US Open, impunându-se cu scorul de 6-4, 6-3 în finala cu spaniolii Feliciano Lopez și Marc Lopez.

 

* La dublu mixt, Horia Tecău, împreună cu partenera sa americană, Coco Vandeweghe, au pierdut cu 4-6, 6-7 semifinala cu echipa favorită nr. 1, Martina Hingis / Jamie Murray (Elveția / Marea Britanie) , scor 4-6, 3-6, meci disputat la câteva ore după  ce Tecău a devenit campion la dublu masculin. Martina și Jamie au câștigat și finala, în fața perechii Chan Hao Chin /Michael Venus (Taiwan / Noua Zeelandă), scor 6-1, 4-6,10-8.  Martina este calificată și în finala feminină de dublu, alături de taiwaneza Chan Jung Jan (sora lui Hao Chin!). Celelalte semifinaliste sunt cehoaicele Lucie Hradecka și Katerina Siniakova.

În semifinalele probei de simplu masculin s-au înregistrat rezultatele: Rafael Nadal (Spania) – Juan Martin del Potro (Argentina) 4-6, 6-0, 6-3, 6-2; Kevin Anderson (Africa de Sud) – Pablo Carreño (Spania) 4-6, 7-5, 6-3, 6-4.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.