Sport

Minunea Nordului în Liga Campionilor

Ziarul de Vrancea
18 feb 2020 836 vizualizări

Borussia Dortmund a învins pe PSG cu Neymar, cu tot, prin două reușite ale norvegianului Erling Haaland *Liverpool a pierdut la Madrid, cu Atletico

Primele două meciuri din optimile de finală s-au încheiat marți seara și s-au încheiat cu victoriile gazdelor: Atletico Madrid – FC Liverpool 1-0 și Borussia Dortmund – Paris Saint Germain 2-1. Liverpool, deținătoarea trofeului, a fost învinsă de Atletico Madrid, pe stadionul Wanda Metropolitano din capitala Spaniei. Golul care a decis soarta partidei a fost marcat în debutul confruntării, în min. 4, prin Saul Niguez, în urma unui corner. A fost al zecelea gol al spaniolului în 51 de partide în Champions League. Atletico a mai avut o oportunitate bună de gol în prima repriză, prin Morata (‘26), dar s-a opus portarul Alisson. „'Cormoranii” nu au reușit să găsească soluțiile pentru desfacerea defensivei echipei antrenate de Diego Simeone decât rareori, însă Mohamed Salah (‘53) nu a reușit să îl învingă pe Oblak, reluând cu capul imprecis. Henderson (‘72) a fost și el aproape de gol, însă nici el nu a nimeri ținta, formația engleză nereușind să trimisă nicio minge pe spațiul porții în acest meci, în care a avut o posesie de 67%.Atletico nu a primit gol decât în unul din ultimele sale 12 meciuri eliminatorii jucate pe teren propriu în Champions League. Morata a bifat meciul cu numărul 50 în Liga Campionilor, atacantul spaniol ratând o mare ocazie în repriza secundă, când a alunecat în careul advers în momentul șutului.

La Dortmund, Borussia s-a impus prin „dubla” tânărului atacant norvegian Erling Haaland (‘69, ‘77), golul campioanei Franței fiind reușit de Neymar (‘75). Gazdele au fost mai periculoase, căutând mereu poarta apărată de Navas, care s-a opus în primă instanță golului în min. 27 și 31, în fața lui Sancho. Haaland a ratat și el două situații bune, în min. 35 și 36, fiind lipsit de precizie. La reluare, Borussia a fost și mai incisivă, dar Mbappé a creat pericol la cealaltă poartă (‘65, ‘66). Echipa din Dortmund a reușit să deschidă scorul în min. 69, când Haaland a reluat balonul din apropiere, după un șut blocat al lui Guerreiro. PSG a egalat rapid (75), prin Neymar, care a reluat simplu centrarea lui Mbappé, după o ieșire ratată din defensivă a lui Zagadou. Borussia a marcat din nou două minute mai târziu, prin același Haaland, cu un șut superb de la aproape 20 de metri (77), după o pasă excelentă a lui Reyna.

Echipa antrenată de Thomas Tuchel (ex-Borussia) a fost aproape smulge egalul, dar a fost lipsită de șansă: Neymar (‘81) a șutat în bară, iar Thiago Silva (‘90Â3) a trimis cu capul peste poartă la ultimul atac. PSG a fost eliminată în precedentele trei sezoane în optimile de finală ale competiției.

L-a ajuns pe Lewandowski

Tânărul atacant norvegian Erling Braut Haaland, noua senzație a fotbalului european, a reușit o dublă la primul său meci din Liga Campionilor în tricoul echipei germane Borussia Dortmund, egalându-l pe polonezul Robert Lewandowski (Bayern München) în fruntea clasamentului golgeterilor celei mai importante competiții continentale intercluburi.

Haaland și-a păstrat astfel ritmul pe care l-a afișat în faza grupelor, sub culorile fostei sale formații, RB Salzburg, iar acum a ajuns la 10 goluri marcate în primele sale șapte meciuri din Champions League. Lewadowski va avea însă ocazia să-i dea replica norvegianului marțea viitoare, când Bayern München va juca în deplasare cu Chelsea Londra. Polonezul are o medie incredibilă de două goluri pe meci, în condițiile în care nu a evoluat în ultima întâlnire din grupe a bavarezilor.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.