Sport

Minunea din Alcoy

Ziarul de Vrancea
21 ian 2021 1060 vizualizări

Real Madrid a fost eliminată din Cupa Spaniei de o formație cu un un buget de șapte ori mei mic

Spania:Real Madrid a fost eliminată, miercuri, din 16-imile Cupei Spaniei, după ce a fost învinsă, în deplasare, cu 1-2 (1-0), după prelungiri, de Alcoyano, echipă din liga a treia. Militao a deschis scorul pentru formația care ocupă locul II în LaLiga, în minutul 45. Gazdele au reușit să trimită meciul în prelungiri, după reușita lui Solbes, din minutul 80. Ramon Lopez a fost eliminat, în minutul 110, și Alcoyano a jucat finalul prelungirilor în inferioritate numerică. Cu toate acestea, Casanova a dat lovitura pe contraatac, în minutul 115. Zidane a menajat în acest meci o serie de titulari, precum Hazard, Benzema, Courtois, Kroos sau Ferland Mendy, care au luat loc pe banca de rezerve, între titularii din acest meci figurând portarul ucrainean Lunin (21 ani) și fundașul central Victor Chust (20 ani), dar și Eder Militao, Alvaro Odriozola, Mariano Diaz sau Isco... Zidane a apelat pe parcursul meciului la (Benzema, min. 67) și la (Kroos și Hazard, 99) dar nu a reușit să evite eliminarea. Echipa Alcoyano are un buget de 700.000 de euro. În comparație, campioana en titre a Spaniei are un buget pentru sezonul 2020/2021 de aproape 500 de milioane de euro. Figueras, portarul echipei Alcoyano, unul dintre cei mai buni jucători de pe teren în meciul de miercuri, va împlini, la 25 ianuarie, 42 de ani, iar atacantul Juli, care a intrat pe teren în minutul 60, are vârsta de 39 de ani. Alcoyano, echipa orașului Alcoy din regiunea Valencia, a promovat anul trecut din liga a patra în liga a treia. Formația a jucat și în prima ligă, în anii '50 dar de obicei evoluează în ligile a treia și a patra.

Recordul lui Ronaldo

Italia:Atacantul portughez Cristiano Ronaldo, care a înscris un gol pentru Juventus în Supercupa Italiei (2-0 cu Napoli), a devenit cel mai prolific marcator din istoria fotbalului, cu 760 de goluri. Ronaldo l-a depășit prin golul marcat la Reggio Emilia pe cehul Josef Bican, autorul a 759 de goluri, conform unor statistici existente.Titlul de cel mai bun marcator din istoria fotbalului este unul destul de contestat, iar federația internațională (FIFA) nu ține o evidență oficială în această privință, însă o serie de publicații sportive au relatat că Ronaldo l-a depășit pe Josef Bican în fruntea acestei ierarhii.Bican și brazilienii Pele și Romario au marcat peste 1.000 de goluri în carierele lor, dar aceste statistici includ goluri la amatori, în meciuri neoficiale sau amicale.Golurile lui Ronaldo au fost marcate pentru cele patru echipe de club la care a jucat și la naționala Portugaliei, cel mai apropiat rival aflat încă în activitate fiind argentinianul Lionel Messi (FC Barcelona), care luna trecută a stabilit recordul de goluri marcate pentru un singur club, 644.La 35 de ani, Cristiano Ronaldo, care este golgeterul naționalei Portugaliei, cu 102 goluri, a jucat în cariera sa la Sporting Lisabona (5 goluri marcate), Manchester United (118), Real Madrid (450), iar acum se află la Juventus (85).

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.