Sport

Ministrul taie macaroana

Ziarul de Vrancea
3 mai 2020 800 vizualizări

După ce a permis fotbaliștilor din Seria A să se antreneze individual, Vincenzo Spadafora a spus clar: până la reluarea campionatului mai va

Reluarea campionatului de fotbal este în prim plan și în Peninsula Italică. Campioana, Juventus Torino, a anunțat că, începând de marți sau miercuri, jucătorii se pot antrena individual la centrul de pregătire al clubului. Fotbaliștii se vor pregăti individual în prezența unui medic și a doi membri ai staff-ului tehnic. Primii care vor merge la vor fi jucătorii italieni. Campioana Italiei a chemat la Torino fotbaliștii străini care au părăsit țara din cauza pandemiei de coronavirus. Aceștia nu au o dată limită pentru a se prezenta la club, fiecare urmând să ajungă în funcție de posibilitățile de transport pe care le va găsi. Odată ajunși la Torino, ei vor fi plasați în carantină, înainte de a se întoarce pe teren. Și starul Cristiano Ronaldo, care a petrecut perioada de izolare în Insula Madeira, unde s-a născut, este așteptat să revină în cel mai scurt timp în Italia. Guvernul italian a decis că fotbaliștii se pot antrena individual începând de luni, când populația iese din izolare după mai mult de o lună și jumătate.

Și jucătorii echipei Inter Milano vor relua, astăzi, antrenamentele individuale, după două luni de izolare, cauzate de pandemia de coronavirus. Toți jucătorii sunt la Milano, inclusiv cei străini. Singurul care va lipsi inițial de la antrenamente este Alexis Sanchez. Personalul medical al clubului așteaptă să cunoască conținutul protocolului științific, pentru a vedea dacă jucătorii vor trebui să fie testați sau nu înainte de începerea activității. Fotbaliștii se vor antrena în grupuri de trei până la cinci, cu păstrarea distanței recomandate, pe patru terenuri din cadrul bazei, sub supravegherea unui medic și a unui preparator fizic.Spre deosebire de măsurile luate de alte cluburi europene, la Appiano Gentile jucătorii de la Inter se vor putea dezechipa și face duș după antrenament în vestiare special pregătite.

Duminică, guvernul italian a dat undă verde antrenamentelor individuale pentru practicanții sporturilor de echipă, activitate interzisă până acum din cauza pandemiei de coronavirus. Sportivii din cadrul disciplinelor individuale primiseră permisiunea să se antreneze individual de luni, cu respectarea măsurilor sanitare împotriva răspândirii infecțiilor cu coronavirus. Însă ministrul italian al sporturilor, Vincenzo Spadafora, a declarat ieri că, deși fotbaliștii au primit permisiunea să se antreneze individual în bazele echipelor, nu se poate vorbi deocamdată de reluarea campionatului, întrerupt de pandemia de coronavirus. „Am citit lucruri ciudate în jur, dar nimic nu s-a schimbat din ceea ce am spus întotdeauna despre fotbal: antrenamentele colective ale echipelor nu se vor relua înainte de 18 mai și nu se vorbește cu adevărat despre reluarea campionatului, deocamdată”, a scris el, într-un scurt mesaj pe contul său de Facebook.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.