Sport

Migrena Bătrânei Doamne

Ziarul de Vrancea
8 aug 2020 847 vizualizări

fJuventus a fost eliminată de Olympique Lyon din Liga Campionilor, iar antrenorul Maurizio Sarri a fost schimbat cu „debutantul” Andrea Pirlo

Vineri și sâmbătă s-au disputat ultimele meciuri retur din optimile de finală ale Ligii Campionilor, întrerupte din cauza pandemiei de coronavirus. Marea surpriză s-a înregistrat vineri, laTorino, pe stadionul „Delle Alpi” unde Juventus Torino a învins pe Olympique Lyon cu 2-1 (1-1). A învins dar nu s-a calificat, fiindcă înainte de întrerupere, Olympique a administrat prima înfrângere „Bătrânei Doamne” din actuala ediție, cu 1-0.În Piemont, prima repriză a fost pigmentată de lovituri de la 11 metri, ambele controversate. Prima, obținută ușor de Aouar, la un contact cu uruguayanul Bentancur, validată de VAR și transformată de Memphis Depay în min. 12. Pofta de joc a lui Cristiano Ronaldo și Bernadeschi dădea speranțe suporterilor torinezi, iar în min. 43, arbitrul german Felix Zwayer a văzut în careu un henț a lui Depay acordând penalty, nu înainte de a se confrunta cu VAR. Ronaldo a transformat și Juve a egalat ('43). Tot Ronaldo a decis meciul în min. 60, cu un gol frumos de la marginea careului. Meciul, dar nu și calificarea.Înfrângerea juventinilor n-a rămas fără urmări, clunul anunțând sâmbătă demiterea antrenorului Maurizio Sarri, fost câștigător al Ligii Europa cu Chelsea, aflat pe banca tehnică torineză de un an. Succesorul său este un tehnician venit de la echipa U23, fostul internațional Andrea Pirlo, de patru ori consecutiv campion al Italiei cu Juventus.

 În aceeași zi, a pierdut calificarea și Real Madrid, învinsă pe terenul echipei Manchester City, scor 1-2. „Cetățenii” câștigaseră și pe „Bernabeu” cu același scor, dar Real a arătat o formă excelentă după întrerupere, câștigând titlul spaniol, deși Barcelona avea avantaj. Și meciul a fost echilibrat, dar două greșeli uriașe a fundașului internațional francez Raphael Varanne au fost decisive, la golul lui Sterling ('9), când a pierdut mingea în careu în fața lui Jesus, care a pasat simplu către englez și, a doua, în min. 68, tot în fața lui Jesus, autorul golului. Între timp, Benzema egalase în min. 27.

Tabloul sferturilor de finală, care se vor disputa în Portugalia, a fost completat, previzibil, de Bayern München și Barcelona. Învingătoare cu 3-0 la Londra, Bayern n-a avut milă nici pe Allianz Arena cu Chelsea, într-un meci condus de Ovidiu Hațegan. Bavarezii au câștigat 4-1 prin golurile marcate de Lewandowski (’10 - penalty, ’84), Perisic (’24(și Tolisso (’76), respectiv, Abraham (’44). Barcelona, cu un Messi eclatant, a învins pe „Nou Camp) pe SSC Napoli cu 3-1, după ce în tur se înregistrase scorul de 1-1.Golurile au fost marcate de Lenglet (’10(, Messi ’(23) și Suarez (‘45Â1 – penalty) respectiv Insigne (‘45Â5 - penalty).

Tabloul sferturilor(în manșă unică): Atalanta – PSG (12 august), Leipzig – Atletico Madrid (13 august), Barcelona – Bayern (14 august), Manchester City – Olympique Lyon (15 august).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.