Sport

Michi era să-i facă Biancăi bucata

Ziarul de Vrancea
8 feb 2021 823 vizualizări

În cele din urmă, Andreescu a fost fericită că a obținut prima victorie după 16 luni de pauză *doar Simona Halep și Sorana Cîrstea s-au calificat în prima zi în turul II la Australian Open

Ieri,s-a dat la Melbourne startului primului turneu de Grand Slam al anului. Cum, de obicei, în prima zi a acestor turnee, se joacă meciuri din primul tur la simplu, de pe partea de jos a tabloului, cinci românce au evoluat în ziua inaugurală. Pe această jumătate, condusă de Simona Halep, au nimerit toate fetele noastre, în afara Anei Bogdan.

Debutul românesc la această ediție a fost efectuat de Irina Begu (74 WTA), care a avut o săptămână foarte bună în avanpremiera de la Gippsland Trophy, în care a învins, după meciuri lungi, jucătoare precum Aliaksandra Sasnovici sau Johanna Konta. Din păcate, oboseala acestor partide s-a răsfrânt asupra debutului Irinei la Australian Open,învinsă fără drept de apel de jucătoarea sârbă Nina Stojanovic (99), scor 3-6, 4-6 și ratând o confruntare interesantă în turul II cu Serena Williams. Cel mai interesant meci al zilei, pentru români și nu numai, a fost între Mihaela Buzărnescu (138 WTA) și canadianca Bianca Andreescu (9WTA). Interesul a fost generat de jucătoarea canadiană, care nu a mai jucat un meci oficial din octombrie 2019. Meciul a fost disputat, și Bianca a câștigat cu 6-2, 4-6, 6-3 (81 de minute), în care lipsa de concursuri s-a reflectat doar în forța loviturilor. În vizibilă revenire de forță, Mihaela a avut marea ei șansă în setul decisiv, pe seviciul adversarei, la 3-3. A condus cu 40-0, dar canadianca a recuperat și a făcut break-ul ce s-a dovedit decisiv, în game-ul următor.

Așa cum era de așteptat, Simona Halep nu putea avea probleme cu australianca Lizette Cabrera (140 WTA),o fată de 23 de ani cu origini filipineze. Simona Halep a avut parte de un meci de antrenament Cu o adversară accesibilă de partea cealaltă a fileului, românca a evoluat în modul economic, ridicându-și nivelul doar atunci când a simțit că ar putea să se ivească un pericol din racheta rivalei. Scorul de 6-2, 6-1 în 59 de minute reflectă clar diferența mare de valoare. Simona va evolua în faza următoare cu australianca Ajla Tomljanovic (72 WTA* care a depășit-o, în prima manșă, cu scorul de 6-2, 6-1, pe japoneza Misaki Doi (87).Halep și Tomljanovic s-au mai întâlnit de trei ori până acum în circuit și de fiecare dată s-a impus jucătoarea română. Însă partidele dintre cele două sportive au fost echilibrate. Să mai amintim o decizie neașteptată luată de Simona. Ea va juca la dublu împreună cu o puștoaică de 16 ani din Adelaide, propusă de antrenorul Darren Campbell, Charlotte Kempenaers-Pocz. Meciul care a închis reprezentațiile românești, s-a jucat între Patricia Țig (56) și Sorana Cîrstea (68) și s-a încheiat cu victoria neașteptat de severă a Soranei, scor 6-2, 6-1 în 59 de minute. Sorana va juca în turul II cu o sportivă redutabilă, Petra Kvitova (8 WTA), care a dispus cu scorul de 6-3, 6-4 de belgianca Greet Minnen (110).

În prima zi a Australian Open au fost multe rezultate interesante, dintre care reținem două: spectaculosul francez Gaël Monfils (11 ATP) a fost învins de un finlandez puțin cunoscut, Emil Ruusuvuori (86 ATP), scor 6-3,4-6, 5-7,6-3, 3-6! Iar în turneul fetelor, fostul lider mondial, germana Angelique Kerber (25) a pierdut cu 0-6, 4-6 (53 min) în fața americancei de origine croată, Barbara Pera (66),primul game câștigat de „Angi” apărând la 0-6, 0-3. Astăzi, după ora 7:30,Ana Bogdan (96) o va întâlni pe americanca Danielle Collins (40)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.