Sport

Michi a spart ghinionul

Ziarul de Vrancea
26 feb 2019 416 vizualizări

Mihaela Buzărnescu a obținut prima victorie după 11 meciuri pierdute, dispunând la Acapulco de australianca Daria Gavrilova * Tecău și Rojer joacă semifinală la Dubai

Mihaela Buzărnescu (31 WTA) s-a impus în fața australiencei Daria Gavrilova (48 WTA), scor 6-4, 6-2, și s-a calificat în turul secund la turneul WTA de la Acapulco. Într-o partidă ce a durat o oră și 27 de minute, Buzărnescu, a patra favorită a întrecerii, a început destul de greu primul set, fiind condusă cu 0-2. Românca a revenit la conducerea jocului, a câștigat de trei pe serviciul adversarei și s-a impus cu 6-4. În actul secund, evenimentele au avut o desfășurare asemănătoare. Australianca a condus din nou cu 2-0, însă au fost singurele game-uri obținute de aceasta. Buzărnescu a comis tot mai puține greșeli și nu i-a mai dat nicio șansă australiencei până la final, impunându-se cu 6-2. A fost prima victorie a Mihaelei Buzărnescu după 11 înfrângeri consecutive. În optimile de finală ale turneul de la Acapulco, aceasta o va întâlni pe Bianca Andreescu (71 WTA), jucătoare canadiană de origine română, care a învins-o cu 6-1, 6-3 pe elvețianca Jill Teichmann. Ieri, s-au înregistrat și două abandonuri în turneul feminin mexican: americanca Amanda Anisimova, la scorul de 4-3 cu rusoaica Varvara Flink, și Rebeca Peterson (Suedia), la 3-4 cu americanca Sofia Kenin. Alte rezultate: Tatjana Maria (Germania) – Martina Trevisan (Italia) 6-2, 7-6; Sloane Stephens (SUA) – Pauline Permentier (Franța) 6-2, 6-2; Johanna Konta (Marea Britanie) – Laura Siegemund (Germania) 6-3, 6-2; Timea Babos (Ungaria) – Dalila Jakupovic (Slovenia) 5-7, 6-4,6-4; Christina McHale (SUA) – Ysaline Bonaventure (Franța) 6-3, 1-6, 6-2; Zheng Saisai (China) – Renata Zarazua (Mexic) 6-3, 5-7, 6-4; Viktoria Azarenka (Belarus) – Danielle Collins (SUA) 6-1, 6-2. Programul optimilor: Stephens-Maia; Wang – Puig; Vekic – McHale; Flink-Konta; Zheng – Babos; Andreescu – Buzărnescu, Kenin – Boulter; Maria – Azarenka.

* Marius Copil, locul 74 ATP, a fost eliminat, ieri, în primul tur al turneului de la Acapulco, cu premii de 1.780.000 de dolari. Copil a fost învins de argentinianul Diego Schwartzman (25 ATP), scor 3-6, 6-4, 1-6. Meciul a durat două ore și trei minute. Copil a început bine actul inaugural, cu un break, însă Schwartzman a revenit, adjudecându-și primul set după ce a reușit să câștige de trei pe serviciul românului. În setul secund, arădeanul a revenit de la scorul de 1-3 și a trimis meciul în decisiv, acolo unde al patrulea favorit i-a lăsat doar un game. În turul doi, Schwartzman îl va întâlni pe britanicul Cameron Norrie (64 ATP). La celelalte turnee din acest an, Marius Copil a fost eliminat din primul tur la Doha, Auckland și Rotterdam, în timp ce la Australian Open și Sofia a ajuns în turul secund.

* După doi ani de absență, Rafael Nadal, locul 2 ATP, a revenit ca favorit principal la turneul de la Acapulco, înregistrând o victorie fără emoții, scor 6-3, 6-3 în fața germanului Mischa Zverev (76 ATP). Rafael Nadal a câștigat două titluri la Acapulco pe zgură, în 2005 și 2013, iar în 2017 a fost învins în finală de Sam Querrey, pe hard. În optimile de la Acapulco, Nadal va da piept cu Nick Kyrgios, care a trecut în primul tur de italianul Andreas Seppi (49 ATP), scor 6-3, 7-5. Scorul întâlnirilor directe dintre cei doi jucători este 3-2 în favoarea lui Nadal. Ultima confruntare a fost câștigată de Nadal, în 2017, în finala turneului de la Beijing, scor 6-2, 6-1. Alte rezultate: John Isner (SUA) - Adrian Mannarino (Franța) 6-3, 4-6, 6-3; Sam Querrey (SUA) - Guillermo García (Spania) 6-3, 6-2

Mackenzie McDonald (SUA) - Emilio Nava (SUA) 6-1, 6-3; Cameron Norrie (Marea Britanie) - Yoshihito Nishioka (Japonia) 6-2, 2-6, 6-2; Alex De Minaur (Australia) - Nicolas Jarry (Chile) 7-6, 7-6; Feliciano Lopez (Spania) - Dusan Lajovic (Serbia) 6-7, 6-2, 7-5; David Ferrer (Spania) - Tennys Sandgren (SUA) 7-6, 7-6; Alexander Zverev (Germania) - Alexei Popyrin (Australia) 6-3, 6-3. În optimi vor avea loc meciurile: Nadal-Kyrgios; Wawrinka – Johnson; Isner – Querrey; Gojowczyk – Millman; Tiafoe – McDonald; Norrie – Schwartzman; De Minaur – Lopez și Ferrer – A.Zverev. Turneul de la Acapulco, din categoria “500”, se dispută pe hard (outdoor). Principalii favoriți ai întrecerii sunt Rafael Nadal, Alexander Zverev, John Isner și Diego Schwartzman. În 2018, trofeul a fost câștigat de Juan Martin Del Potro, care a declarat forfait la ediția din acest an.

* La Dubai, Roger Federer, ajuns favorit numărul 2, în urma japonezului Kei Nishikori, s-a calificat în sferturile de finală după un spectaculos meci de trei seturi cu spaniolul Fernando Verdasco: scor, 6-3, 3-6, 6-3. În schimb, Nishikori (6 ATP)a pierdut cu scorul de 5-7, 7-5, 2-6 în fața polonezului Hubert Hurkacz (77)! Alte rezultate: Rikardas Berankis (Lituania) – Denis Kudla (SUA) 6-4, 6-1; Nikoloz Basilașvili (Georgia) – Roberto Bautista (Spania) 6-7, 6-4, 6-3; Marton Fucsovics (Ungaria) – Jan - Lennard Struff (Germania) 6-4, 6-2; Gaël Monfils (Franța) – Markos Baghdatis (Cipru) 6-3, 6-2; Stefanos Tsitsipas (Grecia) – Egor Gherasimov (Belarus) 6-3,6-1; Tomas Berdych (Cehia) – Marin Cilic (Croația) ***

La dublu, perechea Jean-Julien Rojer / Horia Tecău (Olanda / România) s-a calificat în semifinale, după o victorie cu 5-7, 7-6, 10-3 (97 de minute) în fața echipei Nikoloz Basilașvili/Matthew Ebden (Georgia/Australia). În penultimul act, Horia și Juls vor întâlni perechea favorită 4, Rajeev Ram/Joe Salisbury (SUA/Marea Britanie), care a învins cu 6-1, 6-3 cuplul Leander Paes / Benoît Paire (India / Franța).

* În challenger-ul feminin de la Indian Wells, Sorana Cîrstea, alături de spaniola Sara Torribes, a pierdut cu scorul de 5-7,6-3, 5-10 în fața perechii Han Xinyun / Priscilla Ton (China / Marea Britanie). Sorana este calificată direct în turul II la simplu.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.