Sport

Meșterii și ucenicii

Ziarul de Vrancea
25 mai 2017 597 vizualizări

Manchester United a câștigat cu 2-0 finala Ligii Europa cu Ajax Amsterdam, fără a se întrebuința prea mult în fața unei echipe de puștani

Ajax: Onana – Veltman, De Ligt, Sanchez, Riedewald (’81 – de Jong)– Klaasen, Schöne (’69 – van de Beek), Ziyech – Traoré, Dolberg (’62 – Neres), Younes. Antrenor: Peter Bosz.

Manchester United: Romero – Valencia, Smalling, Blind, Darmian – Herrera – Mata (’90 – Rooney), Fellaini, Pogba, Mhitarian (’74 – Lingard) – Rashford (’84 – Martial). Antrenor: José Mourinho.

Arbitru: Damir Skomina (Slovenia).

Cartonașe galbene: Veltman, Younes, Riedewald  / Mhitarian, Fellaini, Mata

 

 

0-1, min. 18: centrare de pe partea dreaptă a lui Fellaini, Pogba, liber la 18 metri, șutează, iar devierea lui Sanchez nu face decât să-l deruteze pe portarul Onana.

0-2, min. 48: la primul corner pentru United, Smalling prelungește cu capul pentru Mhitarian, care reia în plasă din demivoleu.

 

Încă de la începutul partidei de pe “Stadionul Prieteniei” din Stockholm s-a văzut cine este șefa dintre cele două concurente. Chiar din primele secunde, când Manchester n-a știut să profite de o ciocnire involuntară între fundașul Veltman și portarul Onana. Dacă Rashford ar fi fost mai atent ar fi ieșit un gol, dacă nu caraghios, măcar norocos. La fel ca și cel înscris în min. 18, când United a deschis scorul. Manchester a dominat, dar nu teritorial, ci prin reacție. Posesia a fost multă vreme de partea “lăncierilor”, dar lipsa de experiență și-a spus cuvântul. iar în fotbalul mare este destul de greu ca un “Viitor” să bată o “FCSB”. Fazele de poartă au fost foarte puține și înainte de înscrierea golului lui Pogba-Sanchez, darămite după, când știi că pe banca celor în avantaj este un oarecare José Mourinho. O acțiune frumoasă pe banda dreaptă a lui Valencia, urmat de un șut cu puține șanse de reușită respins de Onana, e cam tot ce au mai produs diavolii” în prima repriză. Și, deși echipă dominată, Ajax a creat de mai multe ori panică în careul lui Romero, prin burkinabezul Traoré, mereu blocat la faza de finalizare.

Între legenda Ajax care a pierdut campionatul Olandei și legenda MU, clasată a șasea în Premier League, acest 0-1 la pauză este un monument de logică.

Finalul primei reprize promitea o prelungire după pauză, din partea “lăncierilor”, dar cum Bosz nu face nicio schimbare, eficiența este aceeași. Mai mult, United a reușit repede al doilea gol, la o fază fixa, cum îi este drag englezului, iar armeanul Mhitarian a simplificat ecuația. Și parcă-parcă după limpezirea apelor, s-a jucat ceva mai mult fotbal, dar a fost un fotbal în dorul lelii între unii cu gândul la onoare, ceilalți – la sărbătoare. Olandezii au avut o mare șansă la o lovitură liberă din preajma careului, însă Ziyech a tras în înaltul zid britanic, iar Lingard a scăpat singur cu portarul olandez, dar a finalizat lamentabil. Iar Manchester United a câștigat singura Cupă Europeană care îi lipsea din palmares, în fața unei echipe de învățăcei.

 

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.