Sport

Mesaj clar de la FIFA: Fără Superligă

Ziarul de Vrancea
21 ian 2021 967 vizualizări

FIFA a pus capăt speculațiilor cu privire la susținerea pe care ar fi acordat-o înființării unei superligi a Europei, gândită de cluburile bogate de pe Bătrânul Continent.

FIFA și cele șase confederații continentale au dat publicității, ieri, comunicat comun, în care anunță că nu vor recunoaște o asemenea ligă.„O astfel de competiție nu ar fi recunoscută nici de FIFA, nici de confederația în cauză. Drept urmare, orice club sau jucător care evoluează într-o astfel de competiție i se va refuza dreptul de a participa la orice competiție organizată de FIFA sau de confederația respectivă. Confederațiile recunosc, astfel, Cupa Mondială a Cluburilor FIFA - în formatul său actual și în cel nou - ca singură competiție mondială pentru cluburi și, la rândul său, FIFA recunoaște competițiile de cluburi organizate de confederații ca fiind singurele competiții continentale intercluburi”. Luni, presa spaniolă a scris despre o întâlnire între președintele grupării Real Madrid, Florentino Perez, și cel al clubului Juventus, Andrea Agnelli, cu privire la înființarea unei superligi a Europei.Presa engleză a scris, în octombrie, că FIFA ar susține un proiect European Premier League, o competiție care să reunească 16-18 mari cuburi europene, cu premii totale de peste cinci miliarde de euro. Un astfel de proiect ar putea pune capăt Ligii Campionilor, organizată de UEFA. Președintele UEFA, Aleksandr Ceferin, s-a exprimat clar împotriva creării unei superligi europene, la care să participe doar cele mai bogate cluburi.”Acesta este visul lui Florentino Perez din ultimii 30 de ani, chiar dinainte de a fi în fotbal. Este o idee, o dorință pentru cei cărora nu le pasă de restul fotbalului, care sunt interesați doar de ziua de astăzi și nu de ceea ce se va întâmpla mâine. Ar fi o ruină pentru echipele mici și ar face ca grupările cele mai bogate să devină și mai puternice”, a declarat Ceferin, în decembrie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.